Spareribs slagerstest 3


Spareribs van verschillende slagerijen

Voor de slagerstest kopen wij voorgegaarde gemarineerde spareribs bij verschillende slagerijen in Nederland. Deze slagersbedrijven hebben zelf aangegeven spareribs als specialiteit te hebben en/of hebben in het verleden meegedaan aan een wedstrijd voor de beste spareribs. Een voorbeeld van zo'n wedstrijd is de Sparibs Trophy, een vakwedstrijd voor leden van KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. 

Voorgegaarde gemarineerde spareribs

Voor de test kopen wij bij de verschillende slagerijbedrijven voorgegaarde gemarineerde spareribs. Ook stellen wij in de winkel wat vragen als daar ruimte voor is, en maken wij een foto van de zaak en de nota (als bewijs dat er daadwerkelijk spareribs gekocht zijn). Ook vraag ik altijd een bakje extra marinade zodat de spareribs voordat ze opgewarmd worden nog eens extra ingesmeerd kunnen worden. De slagerij weet niet dat wij van SpareribFans.nl zijn, zodat we exact dezelfde spareribs krijgen als iedere andere consument.

Bereiding

Omdat de spareribs voorgegaard zijn is het grootste deel van de bereiding al gedaan. Wel is het belangrijk dat we de spareribs op de juiste manier opwarmen. Dit kan oven, magnetron, maar ook BBQ zijn. Dit laat ik aan de slager over en zal daarom bij het afhalen vragen wat het advies van de slager is voor opwarmen. De spareribs worden in ieder geval op de dag van afhalen getest.

Proevers

Om de spareribs te testen maken wij gebruik van meerdere proefgroepen. Dit zijn altijd minimaal 5 proevers. Voor nu hebben we een groep 'de vriendengroep' en een groep 'de collega's'. Beide groepen bestaan uit echte spareribliefhebbers.Beoordeling

Onderstaand de beoordelingen van de slagers, op volgorde van serveren.

Naam slagersbedrijf Prijs 100gr Aanzien Vlees Marinade Bereiding Eindcijfer
Vleesboerderij Dorrepaal | Leiderdorp (zonder ketting) € 1,65 7,5 8,4 7,0 8,5 7,8
Vleesboerderij Dorrepaal | Leiderdorp (met ketting) € 1,65 7,3 7,4 7,0 7,8 7,4
Keurslager Nozeman | Leiden € 1,395 7,5 7,9 6,7 7,9 7,5
Barten's Slagerij | Leiden € 1,75 7,5 6,5 6,5 6,5 6,7
Kippie | Leiden € 1,50 6,8 6,1 6,4 5,3 6,1
Van der Meer, Keurslager | Roelofarendsveen € 1,39 5,8 6,4 5,9 6,6 6,2
Valk Versmarkt | Voorschoten € 1,298 7,4 6,9 7,4 6,6 7,1

Uitgebreide beoordeling

Klik voor een uitgebreide beoordeling per slager op de naam van de slagerijen hieronder: