Eetcafé 't Pakhuis

Eetcafé 't Pakhuis | Amsterdam | Logo
  • Adres: Voetboogstraat 10 | 1012 XL | Amsterdam
  • Telefoonnummer: 0206250856
  • Website: eetcafehetpakhuis.nl
  • Type: eetcafé
  • Getest op: 11 maart 2022
  • Besteld: Spare Ribs
  • Prijs: € 17,95
  • Inclusief: knoflooksaus, piri-piri saus, pommes frites met mayonaise en salade
  • Keuzes: Spare Ribs | Hot Ribs (niet op het menu, wordt wel ter plaatse aangeboden voor € 19,95)

Eerste indruk

Voor het eerst ga ik weer eens een avondje naar Amsterdam. Dit keer met een goede vriendin. En dan is het natuurlijk een uitdaging om in hartje Amsterdam een restaurant te vinden met lekkere spareribs. Café de Klos heb ik al gehad, hier zijn de spareribs erg goed. Mijn oog viel al snel op Eetcafé 't Pakhuis, centraal gelegen in het centrum van Amsterdam op zo'n 10 minuten lopen van Amsterdam Centraal. De spareribs krijgen bij de Google reviews lovende recensies. De keuze was dus snel gemaakt!

Eetcafé 't Pakhuis is geen luxe restaurant, maar echt een gezellig eetcafé. Het is verstopt in een steeg en als je het niet kent zou je er niet snel komen. Je kunt er niet reserveren en gelukkig bleek dat ook niet nodig want er was voldoende vrij om zo aan te kunnen schuiven. De spareribs vinden hier gretig aftrek, want bij binnenkomst zag ik overal botjes op de tafels. Ook valt binnen op de muur te lezen dat de spareribs met knoflooksaus en pikante saus hier dé specialiteit zijn. Voor de grote eter(s) is het zelfs mogelijk om 1,5 meter spareribs voor € 89,95 te bestellen!

Op de tafels staan witte lampjes. Draai je die om dan worden ze rood en komt er gelijk iemand langs om je bestelling op te nemen. Wat een fantastische uitvinding! We zijn keurig geholpen en alles ging lekker vlot en snel. Als je nog gezellig Amsterdam in wilt is het fijn dat je geen uren aan tafel zit, en voor het restaurant is het fijn dat de tafel nog een extra ronde oplevert. Ik heb even de tijdstippen van de foto's bekeken en tussen het maken van de foto buiten en de foto van het hoofdgerecht zat nog geen 25 minuten. We zijn al met al zo'n 5 kwartier binnen geweest. De eerste indruk is dus uitstekend en ik ben heel benieuwd of de spareribs hier echt zo lekker zijn. 

Wat is goed?

De spareribs ruiken lekker. Wat wel direct opvalt is dat ze niet echt heet zijn. En dan bedoel ik niet heet als in pikant, maar heet als in warm. Ze waren eigenlijk direct eetbaar, wat op zich wel fijn is, want bij bereiding op houtskool of lavagrill zijn ze vaak gloeiend heet. Zowel het vlees als de botten zelf. Dat was hier niet zo. 

De marinade komt mij bekend voor en heb ik eerder geproefd. Waar weet ik niet meer, maar het is een vrij standaard zoete marinade. Prima smaak, dik in orde.

De spareribs waren uitzonderlijk mals, het bot kon je er echt zo tussenuit trekken. Het vlees was ook lekker sappig en zacht. De bereiding heeft de kok hier prima in orde. Als je bij 't Pakhuis eet, dan eet je gewoon hele lekkere spareribs die een dikke voldoende scoren. 

Wat kan beter?

De spareribs worden eerder bereid en alleen opgewarmd bij het serveren. Dit is ook de reden dat de botten vrijwel niet warm zijn. Het valt me op dat dit bij meer restaurants gebeurd. De marinade is ook helemaal opgedroogd, vooral aan de randen van de spareribs. Ze worden bij het opwarmen opnieuw ingesmeerd, maar stukken van de sparerib worden hierbij vergeten. Je ziet ook dat de marinade alleen op de sparerib streng zit en niet op het bord.

Verder zat er nog een half velletje onder mijn streng. En dat is niet fijn bij spareribs die niet echt op hoge temperatuur gegrild worden zoals bij een houtskoolgrill of een lavagrill. Ook kon je de spareribs niet mooi afbreken, zodat je 1 stuk bot met een stuk vlees eraan hebt. Je trok die botjes er zo uit en dan zit je een beetje te rommelen met dat vlees want dan nog aan elkaar zit door dat velletje. 

Tot slot is het portie vrij klein. De grote eter heeft er niet genoeg aan en ik adviseer Eetcafé 't Pakhuis om ook een grote portie van anderhalve streng aan te bieden voor bijvoorbeeld € 22,95. 

Mijn advies is beter marineren, velletje verwijderen, heter serveren door bijvoorbeeld langer te grillen en groter portie aanbieden voor de grote eter. 

Beoordeling

Ik vond de spareribs van Eetcafé 't Pakhuis lekker. Het zijn lekkere malse spareribs met een lekkere marinade. De locatie is ideaal en je kunt hier bij een avondje Amsterdam prima een bodem mee leggen. Een welverdiende dikke voldoende voor mij, want ze krijgen van mij een 7,5 als eindcijfer. Denk jij er anders over? Laat het dan vooral hieronder bij de reacties weten.

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Eetcafé 't Pakhuis?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.