Café - Restaurant 't Vliegertje

't Vliegertje | Amsterdam | Logo
  • Adres: Scheldestraat 79 | 1078 GH | Amsterdam
  • Telefoonnummer: 0206798480
  • Website: vliegertje.nl
  • Type: café restaurant
  • Getest op: 10 juli 2022
  • Besteld: Onze befaamde ribs met barbecuesaus
  • Prijs: € 21,95 (ter plaatse eten) | € 18,50 (afhalen)
  • Inclusief: bosuitjes, rode ui en huisgemaakte verse frieten
  • Keuzes: barbecuesaus | spicy barbecuesaus

Eerste indruk

Vrijwel elk weekend ben ik met mijn gezin op de camping en vertrekken wij zondag weer richting huis. Afhankelijk van de drukte op de weg rijden we naar huis via Utrecht of via Amsterdam. Dit keer waren we door de Formule 1 wedstrijd wat later en daarom besloten onderweg maar wat te eten mee te nemen. Mooie gelegenheid om eens te kijken waar ze lekkere spareribs verkopen!

Aangezien ik rij heeft mijn vriendin gezocht naar spareribs. Besloten een restaurant te zoeken bij de Amsterdamse Zuidas zodat we niet het centrum in hoeven te rijden en snel weer de snelweg op kunnen naar huis voordat het koud wordt. Mijn vriendin heeft via Google op 'beste spareribs amsterdam zuidas' gezocht en van vrijwel elk restaurant in de resultaten de recensies voorgelezen. Bij 't Vliegertje waren de recensies zeer positief dus de keuze was snel gemaakt.

Zo rond half 6 gebeld en om 6 uur staan ze voor me klaar. Bij de A10 de afslag af en na enkele minuten reden we al het 't Vliegertje voorbij. Even omkeren, asociaal ergens bij in inrit op de weg geparkeerd en naar binnen. 

't Vliegertje is een klein, maar gezellig café restaurant aan de drukke Scheldestraat. Vrijwel de hele straat zit vol horeca en overal kun je zowel binnen als met mooi weer buiten eten. Bij binnenkomst ben ik uiterst vriendelijk geholpen en binnen 5 minuten kreeg ik al de tas met de spareribs en frieten mee. 

Ter plaatse eten is iets duurder dan afhalen. Op de menukaart in het restaurant waar ik snel nog een foto van gemaakt heb kosten de spareribs € 21,95, terwijl ze af te halen zijn voor € 18,50. Op het menu worden de spareribs omschreven als 'Onze befaamde ribs'. Ze ruiken al heerlijk, dus snel naar huis om te proeven!

Wat is goed?

Thuis de spareribs uit de tas gehaald. Te zien is dat alles keurig verpakt is. Spareribs in een aluminium wegwerpbak met kartonnen deksel. Ze zijn nog lekker warm als ik de bak open maak. Verse friet zit apart in een papieren zak en tot slot vind ik nog een bakje saus. Snel alles opengemaakt en de spareribs met de verse friet op mijn bord gelegd voor de foto.

Wat direct opvalt is de dat de spareribs al in stukken gesneden zijn. Op de menukaart staat dat ze uit de oven komen en dan snap ik niet het voordeel van het in stukken snijden. Ik heb dit alleen maar meegemaakt bij restaurants met een lopend buffet (all you can eat) en bij wokrestaurants. In ieder geval had ik het niet verwacht bij 't Vliegertje. Snel de foto gemaakt en dan is het tijd voor de eerste hap. 

De smaak komt mij direct bekend voor. Ik vind de marinade nogal lijken op de spareribs van Eigenwijs, alleen dan minder dik aangebracht. Niet exact hetzelfde, maar het komt in de buurt.

Het vlees zelf is prima, maar echt sappig is het niet. Eerder wat droger, maar wel met smaak en niet doorgekookt. Het zijn geen fall-off-the-bone spareribs, want je moet het vlees er wel echt aftrekken met je tanden. De botjes die overblijven bevatten nog best wat vlees.

De spareribs zijn zoals aangegeven op de menukaart krokant, maar ik betwijfel of dat voor mij een voordeel is. Het eten gaat wel lekker snel doordat het allemaal kleinere stukken zijn, en voor ik het door heb liggen er alleen nog maar botjes op mijn bord..

Ik vind de spareribs prima en daarom scoren ze wat mij betreft een voldoende. 

Wat kan beter?

Ik heb wel wat tips voor 't Vliegertje. Als je de spareribs in stukken snijd, snij dan de spareribs door langs het bot en niet in het midden van het vlees. Als je langs het bot snijd heb je 1 bot met daaraan een groot stuk vlees. Nu waren de meeste stukken bij het vlees doormidden gesneden en dan heb je een bot met aan beide kanten een kleine strook vlees. Doordat er zo weinig vlees aan zit wordt het al snel taai en droog. Mijn advies is ze dus anders de snijden, of nog beter, de spareribs gewoon per halve rib te serveren. Tot slot adviseer ik 't Vliegertje op zoek te gaan naar spareribs met iets meer vlees. Ondanks dat een een fors portie was met maar liefst 19 botjes (ruim 1,5 streng) smaakte dat niet zo. Voor mij scoren ze gewoon een voldoende, maar het zijn geen ribbetjes die in aanmerking komen voor een Topribs Award of Ribmeister Award.

Beoordeling

De befaamde ribs van Café - Restaurant 't Vliegertje in Amsterdam krijgen van mij een 7. Ik vond ze lekker, maar niet meer dan dat. De marinade is absoluut goed en mijn advies is daarom om vooral te onderzoeken of de bereiding en presentatie beter kan. Heb jij een andere ervaring? Laat het dan vooral hieronder weten!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van café - restaurant 't Vliegertje?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.