Eetcafé Centraal

Eetcafe Centraal | Oostvoorne | Logo
  • Adres: Stationsweg 2 | 3233 CT | Oostvoorne
  • Telefoonnummer: 0181483176
  • Website: cafecentraal-oostvoorne.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 20 juni 2022
  • Besteld: Spareribs
  • Prijs: € 21,00
  • Inclusief: Knoflooksaus en BBQ-saus

Eerste indruk

Sinds de Ribs Of The Year 2021 verkiezing, een samenwerking met mannenblad Panorama, heb ik veel tips gekregen van spareribsliefhebbers. Zo kreeg ik ook een e-mail van spareribfan Erik, die mij schreef dat de spareribs van Eetcafé Centraal in Oostvoorne geweldig zijn en dat hij ze nog nooit beter heeft gegeten. Toen mijn maatje Kamado James vertelde dat hij deze maandag daar in de buurt is voor werk en mij de vraag stelde waar lekkere spareribs gehaald kunnen worden stelde ik gelijk Eetcafé Centraal voor. Natuurlijk ga ik zelf mee en zo zit ik op de maandagavond bijna een uur in de auto om de spareribs bij Eetcafé Centraal te testen. Het grote restaurant valt gelijk op in de straat en gelukkig zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen in de nabije omgeving.

Eetcafé Centraal is gevestigd aan de rand van Oostvoorne. Al sinds 1885 is dit sfeervolle eetcafé met hotel op deze locatie gevestigd. Het mooie overdekte en verwarmde terras zorgt ervoor dat u kunt dineren onder alle weersomstandigheden. Ondanks dat wij er op maandagavond zijn zit het restaurant aardig vol. Er is een uitgebreide menukaart, maar onze zeer vriendelijke serveerster somt nog een aantal gerechten op die niet op de kaart staan maar wel besteld kunnen worden. Voor ons niet nodig, want wij weten het al. Het worden de spareribs. We bestellen er een portie gebakken aardappelen en een portie friet bij. Aangezien er op de menukaart niet staat dat deze bij de hoofdgerechten zitten ga ik ervan uit dat je deze los bij moet bestellen (en betalen). 

De grote eter kan er nog een extra halve sparerib bestellen voor € 5,00 zo is te lezen op de menukaart. Dit is bijzonder, want dit is niet in lijn met de prijs voor het hoofdgerecht spareribs. Want tegen betaling van € 21,00 heb ik 12 botten met vlees gekregen en dat is ongeveer gelijk aan 1 streng (11-13 botten). Dan lijkt het dus goedkoper om 4x de extra halve sparerib te bestellen (4x 6 botten met vlees) i.p.v. mijn hoofdgerecht (1x 12 botten met vlees). Misschien kan Eetcafé Centraal hier duidelijkheid over verschaffen?  

Wat is goed?

Het duurde even maar toen kwam er een bord bloedhete spareribs op tafel. Ze zien er goed uit en ruiken goed. Het is een lekkere marinade en die ruik je gelijk. Niet bereid op houtskool of lavagrill maar voor zover ik kan beoordelen worden ze afgegrild op een gasgrill. De zoete marinade is lekker met een apart smaakje, maar voor mij niet erg verassend. Gewoon dik aangebracht, lekker en er smaakvol.

Het vlees heeft een goede bite. Geen fall-off-the-bone spareribs hier, want zoals je ziet op de foto met de botten blijft er nog wat vlees over. Het zijn gewoon lekkere spareribs en ik kan me voorstellen dat veel mensen hier hun lekkerste spareribs eten. Wij vinden de spareribs hier lekker en daarom krijgen ze van SpareribFans.nl een dikke voldoende!

Wat kan beter?

Laat ik beginnen met te zeggen dat de spareribs hier dik in orde zijn. Ik heb daarom een paar kleine tips. De spareribs kunnen beter schoongemaakt worden, en dan doel ik op het velletje dat niet verwijderd was. Ook adviseer ik Eetcafé Centraal de marinade door te ontwikkelen door wat te experimenten met ingrediënten. Ik denk dat er meer uit te halen valt. Tot slot adviseer ik in het laatste proces bij het afgrillen nog wat extra marinade aan te brengen.

De beoordeling

We hebben even gediscussieerd over het eindcijfer, maar tijdens het toetje unaniem besloten dat de spareribs van Eetcafé Centraal een 7,5 krijgen. 

7,5, chapeau!Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen


Wat vind jij van Eetcafé Centraal?

Bekijk resultaten

Reacties

NiekAn
een jaar geleden

Behalve spareribs kan je hier voor een redelijke prijs lekker eten .

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.