Grandcafé Restaurant Amigos

Amigos | Bodegraven | Logo
  • Adres: Marktstraat 15 | 2411 BE | Bodegraven
  • Telefoonnummer: 0172652234
  • Website: grandcafe-amigos.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 5 februari 2022
  • Besteld: Gegrilde spareribs (1 rib)
  • Prijs: € 17,50 (afhalen/bezorgen) | € 16,95 (menukaart)
  • Inclusief: gemengde salade, friet en sausjes
  • Keuzes: 1 rib (€ 16,95), 2 ribben (€ 22,95) en onbeperkt (€ 27,95) in de smaken zoet, pittig of met verse knoflook (bij afhalen/bezorgen is er keuze uit spareribs schotel voor € 17,50 of familieportie voor € 47,50 in zoet, pittig of met verse knoflook)

Eerste indruk

Het was weer even zoeken naar een restaurant met écht lekkere spareribs. Ik was niet alleen dit keer, maar met 3 vrienden en dan kun je het natuurlijk als echte spareribsspecialist niet maken dat je ergens je tanden breekt op slechte spareribs. Daarom even flink wat reviews doorgenomen om te kijken waar de spareribs goed gewaardeerd worden. Mijn oog viel al snel op Grandcafé Restaurant Amigos in Bodegraven. Van de op dit moment 139 reviews op Google gaan er maar liefst 25 over de spareribs. En die zijn niet mis! 'De spareribs zijn hier echt de lekkerste die er bestaan!', 'de spareribs zijn fantastisch' en 'de lekkerste spareribs die ik tot nu toe heb gegeten!' zijn een paar kreten die bezoekers achtergelaten hebben. Dan moet het haast wel goed zijn, want de concurrentie in de buurt is niet mis met La Payuca in Woerden, Joe's Spare Ribs & More in Nieuwegein en onze nummer 1 Sam's King Ribs in De Meern. De verwachtingen zijn hoog!

Reserveren was eenvoudig geregeld. Eerst voor 3 personen, daarna kwam er nog een 4e bij. Opnieuw gebeld, geen probleem. Eenmaal aangekomen lijkt het een klein restaurant, maar eenmaal binnen zie je dat het nog flink doorloopt naar achteren. Een mooi, groot en ruim restaurant. Het was nog rustig toen we aankwamen zo rond 17.45 uur. Op het menu kun je kiezen voor 1 rib, 2 ribs en onbeperkt. Ik twijfelde tussen 1 rib of 2 ribs, maar de rest aan tafel bestelde er 2 en dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik vraag me wel af wat je met onbeperkt moet als je de keuze hebt uit 2 ribben. Ik kan me niet voorstellen dat iemand na 2 hele ribben nog behoefte heeft aan een extra stuk. Het restaurant druppelde vol en bezoekers en vooral ook afhalers van eten die plaatsnemen aan de bar. Vervolgens lopen er nog wat bezorgers in en uit. Het is best een drukke bedoening. Een goed teken, want met deze drukte moeten de spareribs haast wel lekker zijn. Het duurde even, maar daar is ons eten dan. Mmmmm!

Wat is goed?

De spareribs zien er al fantastisch uit en ruiken ook nog eens heerlijk. Ze druipen in de lekkere marinade, die ook nog aangebracht wordt na bereiding. Dat proef je, omdat de marinade mee gegrild enigszins van smaak veranderd. Het zijn dikbevleesde ribben, maar dat was hier niet storend. Toch een voordeel van de houtskoolgrill, want op hoge temperaturen grillen haalt toch dat storende vet wat je normaal hebt bij dikbevleesde ribben beter weg (of is het de herkomst van het vlees?) en krijg je daarnaast een lekkere krokant laagje aan de buitenkant. Het zijn uitstekende spareribs. De marinade deed me een beetje denken aan die van La Payuca in Woerden, maar dan iets minder zoet. Wel worden ze overduidelijk voorgekookt en dus niet volledig bereid op de houtskoolgrill, maar dat gebeurd naar mijn mening vrijwel overal. Dit zijn gewoon spareribs zoals het hoort. De kok heeft de bereiding prima op orde. 

Een ander voordeel is dat je eerst de ene rib krijgt, en daarna de andere rib kunt bestellen. Je kunt dan bijvoorbeeld ook wisselen van smaak. Ik denk echter wel dat hier voor Amigos een risico in zit, want de ogen hebben vaak meer honger dan de maag, en wat doe je als iemand 'onbeperkt' besteld en na die 2e rib zegt 'ik zit vol'. Krijgt hij dan de rekening voor 2 ribs? Of moet hij, ondanks 'maar' 2 ribs opgegeten te hebben dan alsnog betalen voor 'onbeperkt'? Dit werd mij niet helemaal duidelijk. Wij hadden 2 ribs besteld, maar zaten na 1 rib toch al aardig vol. Uiteindelijk heb ik nog een halve rib opgegeten en die laatste helft in laten pakken en meegenomen. Wel moet eerlijk gezegd worden dat de tweede rib er snel was (binnen 10 minuten). 

Wat kan beter?

De marinade van de spareribs is echt top, maar het vlees zelf is wat droog. Het is ook vrij wit vlees en ondanks dat de botten relatief schoon achterbleven moet je het vlees er wel echt aftrekken met je tanden. Het velletje zat er ook nog aan. Door misschien wat te experimenteren bij het voorgaren zouden de spareribs malser kunnen. Het zijn details, maar voor mij wel de voorwaarde om tot een hoger cijfer te komen. Maar de potentie is er met de marinade zeker!

Ook zou ik Amigos willen adviseren de borden te verwarmen. Onder voorbehoud, want ik kan het natuurlijk mis hebben, heb ik het idee dat de spareribs na het grillen nog een keer voorzien worden van minder hete/koude marinade. Door de spareribs ook nog op een koud bord geserveerd worden koelen ze erg snel af. Een warm tot heet bord zou hiervoor een goede oplossing zijn.

Dan heb ik nog een puntje over de service. Wij hadden het gevoel een beetje 2e keus te zijn in het restaurant. Afhaal- en bezorgorders kregen voorrang. Hierdoor zagen wij nauwelijks eten het restaurant in gaan en alles via de deur weer verdwijnen. Het was daarom ook wat rumoerig in het restaurant. Wij waren er om 17.45 uur en kregen uiteindelijk pas rond 19.15 uur ons eten. Er werd door de bediening niets over gezegd. Er werd ook niet gevraagd of we nog iets wilden drinken, terwijl de glazen een half uur leeg waren. Laten we het erop houden dat het bedrijf nog even moet wennen aan de heropening en dat er gezocht zal worden naar een manier hoe er een betere manier gevonden wordt om de afhaal- en bezorgorders en restaurantbezoekers soepeler naast elkaar te laten lopen. Als andere gasten dit ook of misschien anders ervaren door maatregelen die het bedrijf getroffen heeft, dan lees ik dat natuurlijk graag bij de reacties hieronder.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Grandcafé Restaurant Amigos een 8. Niet vaak eet ik betere spareribs en Bodegraven mag zich gelukkig prijzen met een restaurant waar deze topkwaliteit spareribs naast eten op locatie ook afgehaald en bezorgd kunnen worden. Ga er gerust langs, je zult er geen spijt van krijgen! Grandcafé Restaurant Amigos mag zich officieel leverancier van SpareribFans.nl Topribs noemen!

8, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op maandag 7 maart 2022 hebben wij Grandcafé Restaurant Amigos in Bodegraven officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Grandcafé Restaurant Amigos.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Grandcafé Restaurant Amigos?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.