The Palmtree 'Shoarma - Grillroom'

  • Adres: Lieve Vrouwenstraat 24 | 3811 BR | Amersfoort
  • Telefoonnummer: 0334622847
  • Website: thepalmtree.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 5 augustus 2021
  • Besteld: Spareribs van de grill
  • Prijs: € 20,00
  • Inclusief: salade, friet en saus naar keuze

Eerste indruk

Het is nu mijn zomervakantie en deze breng ik door op een camping in Gelderland. Het is wat moeilijker om hier in de buurt goede spareribs te vinden. Ik heb helaas hier in de regio nog geen Topribs Award of Ribmeister Award uit kunnen reiken. Besloten om toch maar iets kritischer te zijn bij het selecteren van restaurants voor spareribs. Zelf verblijf ik op de Veluwe, en Amersfoort is als grote stad met ca. 30 minuten rijden relatief dichtbij. Dus maar even via Google gezocht naar restaurants in Amersfoort die bekend staan om lekkere spareribs. Al snel komt The Palmtree naar voren. 'The King of The Ribs and Shoarma', 'Wij hebben de beste spareribs van Amersfoort en omstreken' en 'Wij serveren al meer dan 20 jaar lang en 7 dagen per week de beste Shoarma en Spare-Ribs in Amersfoort' valt te lezen op de website. Ook op Google staan vele positieve recensies over de spareribs. Dat moet goed komen!

Ik eet de spareribs deze avond niet alleen, maar samen met mijn vriendin en buren van de camping. Onlangs kennisgemaakt en wat bleek, naast echte vleesliefhebbers zijn zij ook nog eens enorme liefhebbers van spareribs. Dat legt de druk natuurlijk wel hoog om met goede spareribs voor de dag te komen. The Palmtree rond kwart voor 6 gebeld en de bevestiging gehad dat de spareribs zo rond kwart over 6 klaar staan.

Amersfoort is een autoluwe stad, vol kleine straatjes waar je niet in kan/mag, maar ook vrijwel zonder betaald parkeren parkeerplaatsen. Vrijwel overal is parkeren alleen toegestaan voor vergunninghouders. The Palmtree zit midden in het centrum, dus het was een hele uitdaging om er te komen. We kwamen uiteindelijk zo rond half 7 aan, een kwartier te laat. Onze spareribs waren al meegegeven aan anderen en de medewerker die ons hielp, ik veronderstel de eigenaar, gaf aan voor ons nieuwe verse hete spareribs te hebben. Uitstekende service!

Ik stond al klaar met mijn pinpas toen ik te horen kreeg dat The Palmtree alleen contant geld accepteert. Een pinautomaat zou in de buurt zijn volgen The Palmtree. Maar na een kwartier zoeken via o.a. Google Maps, het vele mensen gevraagd te hebben (waarbij iedereen aangaf het niet te weten en/of niet uit de buurt te komen) en diverse horecagelegenheden ingelopen te zijn om te vragen of ik desnoods met betaling van een extra bedrag kan pinnen verslagen teruggekeerd naar The Palmtree. Binnen uitgelegd dat contant niet gaat lukken en gevraagd hoe nu verder. Uiteindelijk via een 'Tikkie' kunnen betalen en de spareribs mee gekregen. Nog aangeboden een extra bedrag te betalen voor de service, maar dat hoefde niet.

Ik ben uitstekend geholpen door naar ik meen de eigenaar. Zeer vriendelijk, absoluut, maar niet kunnen pinnen bij een restaurant in 2021 is natuurlijk wel een dingetje. Ik ga er maar vanuit dat The Palmtree aan het overwegen is pinbetalingen te accepteren en zo niet, dan adviseer ik ze in ieder geval een grote banner op de homepagina van de website te plaatsen dat betalen via pin niet mogelijk is (die staat er nu, 6 augustus 2021, namelijk niet).

Door alle consternatie helaas vergeten foto's op locatie te maken. Mocht iemand anders over (eigen) foto's beschikken van de locatie dan hoor ik het graag! Voor nu heb ik de bovenste 2 foto's van de website van The Palmtree geleend. Mocht het bedrijf daar problemen mee hebben dan hoor ik het graag. De foto's zal ik indien daarom verzocht wordt verwijderen van SpareribFans.nl. 

Wat is goed?

De spareribs worden op een schaal, rondom verpakt met aluminiumfolie meegegeven. Voordeel is dat het dan wat langer warm blijft, en dat is fijn aangezien ik nog een half uur moet rijden naar de camping. Wie alleen naar de prijs kijkt, zal misschien aankaarten dat die met € 20,00 best hoog is, maar daar krijg je dan wel 2 hele strengen spareribs voor. Dat is aanzienlijk meer dan bij andere restaurants, waar 1 tot 1,5 streng vaak gangbaar is. Je moet dus wel honger hebben als je spareribs besteld of als je met meerdere personen bent een menu minder nemen. Je kunt natuurlijk ook een stuk bewaren voor de volgende dag. 

De spareribs zelf smaakten goed. De zoete marinade was erg lekker en het vlees had een prima bite. Het zijn gewoon echt goede spareribs. De bereiding hebben ze hier prima onder controle!

Wat kan beter?

Ik heb een paar kleine puntjes die ervoor zorgen dat er geen Awards uitgedeeld worden vandaag. Gezien de recensies hadden wij de spareribs iets malser verwacht. Het vlees kwam niet zo van de botten. Echt taai was het ook niet, maar je moet het er wel echt af eten. Zoals je op de foto kunt zien lijken ze ook een beetje aangebrand. Hierbij wil ik benadrukken dat het ontzettend goede spareribs zijn, maar het zijn niet de spareribs waar ik volgende week weer voor terug kom. Daarvoor waren ze niet lekker genoeg.

Dan nog een klein puntje over de verpakking. Ze worden geleverd op een aluminium wegwerpschaal. Mijn advies aan The Palmtree is om deze te vervangen door aluminium wegwerpbakken. Dit voorkomt dat je allemaal marinade morst over de tafel. Tot slot is een vochtig doekje wel handig om mee te leveren. Dan kun je aan tafel nog je handen schoonmaken. 

Nu ik de Google recensies nog eens goed lees zie ik veel klachten en opmerkingen over het niet kunnen pinnen. Ik adviseer The Palmtree te overwegen alsnog pinbetalingen te accepteren. Een pinbetaling kost een paar cent weet ik als winkeleigenaar, en het is zo'n algemeen geaccepteerd betaalmiddel dat je eigenlijk niet zonder meer kunt in de huidige maatschappij. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van The Palmtree een 7,5. Het vlees is prima en de marinade is erg lekker. Ze zijn gewoon lekker en je kunt voor lekkere spareribs dus prima terecht bij The Palmtree. Maar om voor een hogere beoordeling in aanmerking te komen, is er nog wat ruimte voor verbetering bij de bereiding van de spareribs. Maar de potentie is zeker aanwezig!

Normaal plaats ik hier een foto van de nota, maar die zat niet bij de levering. Daarom maar een screenshot gemaakt van het Tikkie. Dit is overigens het bedrag wat ik betaald heb voor in totaal 4 porties.

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van The Palmtree?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.