Mido's Grill

  • Adres: Dorpsstraat 16 | 2631 CT | Nootdorp
  • Telefoonnummer: 0158890848
  • Website: midosgrillroom-nootdorp.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 5 maart 2022
  • Besteld: Spareribs schotel 1 persoon (zoet)
  • Prijs: € 17,50
  • Inclusief: patat of gebakken aardappelen en 1 saus
  • Keuzes: Zoet | Knoflook | Heet | BBQ

Eerste indruk

Ik had vandaag gewoon weer eens trek in lekkere spareribs, zeker nadat ik gisteren bij een slagerij spareribs had gehaald die niet lekker waren. Helaas dus toch nog een onvoldoende, ondanks de goede voorbereiding. Dat valt dan weer even tegen en dan probeer ik het de volgende dag te compenseren met lekkere spareribs. Het meeste in mijn eigen regio heb ik al gehad, dus moet ik vrijwel altijd minimaal een half uur rijden voor lekkere spareribs.

Mijn oog viel op Mido's Grill in Nootdorp, een klein half uur rijden voor mij. De spareribs krijgen bij zowel de Google reviews als bij Thuisbezorgd uitstekende beoordelingen. Het lijkt erop dat Mido's Grill ook door Egyptenaren gerund wordt en tot nu toen heb ik daar zeer goede ervaringen mee. Tijd om eens naar Nootdorp te rijden en en erachter te komen of ze echt lekker zijn!

Eenmaal aangekomen leek de zaak verlaten. Het 'open' bordje was donker en ook het restaurant zelf zag er erg donker uit. Er stond iemand voor de deur een sigaretje te roken en die gebaarde dat ik naar binnen kon gaan. Eenmaal binnen mijn bestelling doorgegeven en daarna eens de tijd genomen om de zaak goed te bekijken. 

Mido's Grill is een grillroom dat voornamelijk draait om afhalen en bezorgen. Het is binnen enigszins gedateerd en de ambiance is niet dan dien aard dat je er gezellig met je vriendin gaat zitten, tenzij het later op de avond na een flinke stapavond is. Maar daar gaat Mido's dan net weer te vroeg voor dicht (om 00.00 uur). Aan de wand prijken meerdere canvas foto's van zanger Mike Peterson, o.a. bekend van het TV programma Bloed, Zweet en Tranen. Volgens Mike is Mido's Grill 'The Best In Town'. Het eten is netjes verpakt en ik ga op naar huis om hopelijk lekker te gaan smullen!

Wat is goed?

De bestelling is keurig verpakt. Spareribs in een aluminium wegwerpbak en de patat los in een losse zak. Er zat ook nog een salade bij, terwijl die niet op de menukaart genoemd wordt. Het is mij alleen niet duidelijk bij welk gerecht die hoorde. Ik had meer besteld dan alleen spareribs.

Het eten ruikt erg lekker en vooral de zoete marinade heeft een bekende geur. Ik twijfelde nog tussen zoet of BBQ, maar ik kies dan altijd de marinade die volgens de locatie het meest gekozen wordt. En dat was hier zoet, aldus de medewerker van Mido's Grill. Alles netjes op een bord gelegd voor de foto en daarna kan het proeven beginnen.

De zoete marinade is erg lekker. Het is een marinade die me bekend voorkomt. Ik denk zelf dat deze zoete marinade exact hetzelfde is als de BBQ marinade van Meat This, maar ik weet het niet zeker. Het is in ieder geval een lekkere marinade die ik vaker geproefd heb. Het zou me niets verbazen als dit een kant-en-klare marinade is, ik ben er alleen nog niet achter welke. Maar hij is erg lekker en daar gaat het om.

Het vlees is mals, maar niet fall-off-the-bone. Je hebt een stevige bite, maar ze zijn niet taai. Het vlees is gewoon lekker en komt prima los van de botten. De lavagrill geeft er een lekkere grillsmaak aan. Het is natuurlijk niet hetzelfde als houtskool, maar als ze de spareribs continu insmeren met marinade wordt het buitenste laagje een beetje krokant. En dat is erg lekker!

Het portie is wat klein. Ik tel 15 schone botjes. Een streng bestaat uit 11 tot 13 botjes, wat betekent dat je hier 1 en een kwart streng krijgt. Aangezien het ook nog eens kleine ribbetjes zijn, is dit wat aan de kleine kant. Hou hier rekening mee bij het bestellen.

Wat kan beter?

De bereiding van het vlees kan iets beter. Het kan absoluut malser. De spareribs kunnen daarnaast iets beter schoongemaakt worden, want er zaten wat harde stukjes bot door het vlees. Ook worden de spareribs eerder voorgegaard en worden ze alleen even kort af gegrild op de lavagrill wanneer ze besteld worden. Hierdoor worden ze niet door-en-door heet, maar heb je een hete buitenkant, een warme binnenkant en nog vrijwel koude botten. Die zorgen ervoor dat de spareribs heel snel afkoelen. Ze waren al lauw toen ik thuiskwam, ondanks de verpakking. Er zijn restaurants waar ik langer naar onderweg ben waarbij de spareribs thuis nog bloedje heet zijn. Het is een kleine portie, zowel spareribs van friet. Hou hier rekening mee, en als je een grote eter bent overweeg dan 2 porties of als je met zijn 2en bent, neem dan de schotel voor 3 personen.

Beoordeling

Ik heb even na moeten denken over de beoordeling. Naarmate ik meer spareribs eet word ik wat kritischer. Zo ook bij deze spareribs. De marinade is echt heel lekker, maar de kwaliteit van het vlees is goed, maar niet zo goed dat ik er een 8 of hoger voor geef. Het zijn wel lekkere spareribs en daarom geef ik de spareribs van Mido's Grill een 7,5. 

Conclusie: uitstekende spareribs met een prima marinade die een ruime voldoende scoren. Misschien heb jij een andere ervaring? Laat daarom vooral hieronder bij de reacties weten wat jij van de spareribs van Mido's Grill in Nootdorp vindt. 

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Mido's Grill?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.