Scharrelslagerij 't Oude Ambacht

Scharrelslagerij 't Oude Ambacht | Den Haag | Logo
 • Adres: Reinkenstraat 10 | 2517 CV | Den Haag
 • Telefoonnummer: 0703644225
 • Website: oudeambacht.nu
 • Type: scharrelslagerij
 • Getest op: 4 juni 2021 (Slagerstest 1)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 160 graden | 10 minuten
 • Prijs: € 1,59 per 100 gram | € 7,95 per 500 gram

Eerste indruk

Wat een heerlijke lucht hangt hierbinnen. En alles ziet er echt super lekker uit. De kwaliteit staart je gewoon aan vanuit de vitrine. Een genot om langs te gaan en als ik in de buurt ben, loop ik zeker nog eens langs. De Reinkenstraat is een gezellige straat met oude huizen. Veel horeca, een paar terrassen om lekker buiten te zitten en allerlei speciaalzaken. Parkeren kan gewoon tegen betaling in de straat. De spareribs lagen niet voor me klaar ondanks dat vooraf besteld is, maar er was ruim voldoende voorraad. Toch altijd spannend, want voor hetzelfde geld komt het lokale voetbalteam de hele voorraad op kopen en is er niets meer over. Maar gelukkig was dit niet zo en kon ik de spareribs ook hier zonder problemen meekrijgen. Een bakje extra marinade zat zoals afgesproken in de tas. 

Ik kreeg verder nog de tip mee om de spareribs in de oven op te warmen op 160 graden voor 10 minuten met de bolle kant van de spareribs naar boven. Ik ben uitstekend geholpen door zeer vriendelijk personeel. 

De prijs die 't Oude Ambacht rekent is gemiddeld met zo'n € 1,59 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 7,95 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 11,93 voor 750 gram of € 15,90 per kilogram. Deze prijs is gemiddeld, zeker voor een ambachtelijke slagerij in een grote stad.

Wat is goed?

De spareribs van Scharrelslagerij 't Oude Ambacht zijn als vierde geproefd tijdens de eerste slagerstest. De spareribs van 't Oude Ambacht zijn spareribs waar je van moet houden. Het was een vrij pittige marinade en dan zie je een flink verschil in de beoordelingen, die voor de marinade uiteenlopen van een 5 tot een 9, met een 7,5 voor marinade als eindcijfer. Er zit veel vlees aan de spareribs en ze zagen er lekker uit zoals je kunt zien op de foto.

Wat kan beter?

Helaas vonden zagen wij voor de spareribs van Scharrelslagerij 't Oude Ambacht wat ruimte voor verbetering. Bij de pittige marinade speelt smaak nog een rol, je houdt er van of niet, maar bij het vlees wat bijna iedereen het erover eens dat het tegenvaller is.

Het vlees was taai. Het kwam redelijk goed los van de botten. Er zat veel vet aan en het vlies zat er (gedeeltelijk) nog op. Dat vlies is op zich geen probleem als de spareribs volledig gegrild worden, maar wij hebben het idee dat dit niet zo is. Mogelijk om tijd te besparen denken wij dat deze spareribs voorgekookt of gestoomd zijn en niet volledig via grill bereid zijn.

Maar zoals ik eerder al zei, het kan zijn dat anderen juist van dit soort spareribs houden. Ondanks dat de vitrines bij 't Oude Ambacht vol liggen met lekker vlees en het er in de winkel heerlijk rook, komen wij niet terug voor de spareribs.

Wij adviseren Scharrelslagerij 't Oude Ambacht om naast deze meer pittige variant ook een zoete variant aan te bieden. Zo kan de klant kiezen welke marinade hij/zij wil. Zoet is in de regel natuurlijk meer gangbaar dan pittig. Verder wil ik 't Oude Ambacht vragen eens kritisch te kijken naar de manier van bereiden. Zeker met dikbevleesde spareribs met veel vet is het raadzaam om de spareribs volledig te grillen, ook duurt bereiden dan iets langer. 

Beoordeling

Op dit moment geven wij de spareribs van Scharrelslagerij 't Oude Ambacht net een voldoende. Het vlees kreeg van ons gemiddeld een 5,63 en de bereiding een 6. Een 7 voor het aanzien en de 7,5 voor de marinade krikken het eindcijfer op naar een 6,5. Al met al prima slagersspareribs, maar ondermaats voor een speciaal slagerij en zeker geen restaurantkwaliteit. Dan zijn de spareribs die ca. 200 m verderop te verkrijgen zijn toch echt van aanzienlijk betere kwaliteit.

6,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen

Wat vind jij van Scharrelslagerij 't Oude Ambacht?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.