Koksmesexpert

Koksmesexpert | Leiden | Logo
  • Aders: Rooseveltstraat 14i | 2321 BM | Leiden
  • Telefoonnummer: 0646066294
  • Website: koksmesexpert.nl
  • Type: messenwinkel waar incidenteel via de Facebook pagina spareribs aangeboden worden
  • Getest op: 18 december 2021
  • Besteld: Spareribs
  • Bereidingsadvies: oven 180 graden | 10 minuten
  • Prijs: € 17,50
  • Inclusief: huisgemaakte knoflooksaus en kartoffelsalade

Eerste indruk

Mijn oog viel deze week op een bericht op de Facebook-pagina van Koksmesexpert.nl. Hierbij stond de hashtag #BestRibsinTown. Je begrijpt, mijn interesse is dan gelijk gewekt! De spareribs zijn via telefoon te bestellen en kunnen dan op de zaterdag, in dit geval 16 december 2021, afgehaald worden bij de messenwinkel op bedrijventerrein Roosevelt in Leiden. Ik meen dat ik een jaar of 2 terug al eens spareribs gehaald heb hier. Toen waren ze voor zover ik mij kan herinneren prima. Bestellen was overigens telefonisch zo geregeld. Eigenlijk was het al op, maar uiteindelijk kon ik vanaf de reservelijst toch nog 2 porties bemachtigen. Al met al ben ik zeer vriendelijk geholpen door Monique.

Koksmesexpert is een messenwinkel, of eigenlijk messenjuwelier zo las ik ergens. Eigenaar Roderick Rijsdam heeft in het verleden als kok gewerkt bij o.a. Bennies. Roderick staat bekend om zijn voortreffelijke spareribs. Een echte fan, want in het verleden heeft Roderick al eens anderen uitgedaagd om lekkere spareribs te komen maken voor een heuse spareribs battle. Helaas kun je ze niet iedere week afhalen, dus hou de Facebook pagina van Koksmesexpert in de gaten. De datum dat er gehaald kan worden wordt al weken van tevoren bekend gemaakt. 

Mijn spareribspartner Kamado James heeft corona, dus ik ga één portie bij hem voor de deur zetten. Zijn smaak is gelukkig niet weg, dus niets staat in de weg om straks de spareribs van Roderick te beoordelen!

Het afhalen was overigens zo geregeld. Triest dat het op zo'n treurige dag is, want vandaag, 18 december 2021, is opnieuw door onze incapabele dictatoriale overheid besloten om alle niet-essentiële winkels te sluiten tot 14 januari. Diep triest. 

Wat is goed?

Ik kreeg de spareribs keurig mee samen met het bereidingsadvies (180 graden / 10 minuten). Ik rook ze in de auto al, en eerlijk is eerlijk, ze ruiken heerlijk! Eerst even langs Kamado James, zijn portie afgegeven, daarna naar huis om zelf te beginnen. Vriendin gebeld om de oven alvast aan te zetten. Laat het feest maar beginnen!

De spareribs goed opgewarmd en het ziet er allemaal heerlijk uit. Het is niet een enorm portie, ongeveer 1 streng. Er bleven 12 botjes over, en Google verteld mij dat 11 tot 13 botten gemiddeld is voor een streng. De marinade van de spareribs zelf deden mij en Kamado James erg denken aan de spareribs van Eigenwijs. Al moet wel gezegd worden dat het portie daar groter is (ruim 1 tot 1,5 streng), en er voor een klein bedrag meer (€ 17,95 i.p.v. € 17,50) ook nog een flinke zak friet bij zit. Wel proef je bij de spareribs van Roderick van Koksmesexpert duidelijk dat de spareribs van de Green Egg komen. Dat is dan weer een voordeel. Al met al erg lekkere spareribs!

Wat kan beter?

Deze spareribs zijn gewoon erg lekker. Als ik nadeel mag noemen, dan is het dat ze niet vers van de grill meegenomen worden. Ik heb toch het idee dat ze hierdoor iets minder sappig zijn, dan wanneer je ze vers afhaalt en direct opeet. Nu worden ze gegaard, koud opgehaald en daarna weer in de oven opgewarmd. Ik verwacht dat dit een negatieve invloed heeft op het eindresultaat en dat het vlees van de spareribs daardoor iets droger is. Er zat een flinke kwak lekkere marinade op, waardoor het een beetje gecompenseerd wordt, maar ik verwacht nog steeds dat ze vers van de Big Green Egg toch lekkerste zijn. Je kunt het ook zien aan de foto's, De foto is de doos is hoe ik ze meekreeg, de foto op het bord is na het opwarmen. Maar al met al zijn het erg lekkere spareribs. Je kunt er gerust langsgaan en ik hoop dat Roderick en Monique door blijven gaan met het incidenteel aanbieden van deze lekkere ribs!

Beoordeling?

Op dit moment geef ik de spareribs van Roderick van Koksmesexpert in Leiden een 7,5. Mijn spareribspartner Kamado James geeft ze een 8,0. Afgerond betekent dit dat de spareribs een 7,8 krijgen. Ik heb betere gegeten, ook in Leiden, maar toch vaker veel slechtere. De spareribs zijn uitstekend, dus een verdiende dikke voldoende. Ook je ervaring delen? Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten.

7,8, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Koksmesexpert?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.