Rembrandt Roast

Rembrandt Roast | Leiden | Logo
  • Adres: Rembrandtstraat 2 | 2311 VW | Leiden
  • Telefoonnummer: 0715137767
  • Website: rembrandtroast.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 24 mei 2021
  • Besteld: Spareribs 500 gram met knoflooksaus en soja marinade
  • Prijs: € 14,50
  • Keuzes: 500 gram | 750 gram | 1000 gram
  • Inclusief: frites, mayonaise en salade

Eerste indruk

Het vroegere restaurant Kitch& in Leiden heeft tijdens de sluiting door coronamaatregelen plaatsgemaakt voor het hippe restaurant Rembrandt Roast. Ik zag deze al even staan op Thuisbezorgd en heb er in het verleden al eens de Steak ossenhaas 300 gram besteld. Die was niet heel bijzonder, zelf een beetje doorbakken, maar ossenhaas blijft toch altijd lastig met bezorging aan huis. Kan ik het restaurant absoluut niet kwalijk nemen. 

Na wat lovende recensies op Google gelezen te hebben over de spareribs moest ik die maar eens proberen. Eerst even gekeken of ik op de website van het restaurant zelf kon bestellen, maar daar was geen bestelmogelijkheid, dus besteld via Thuisbezorgd.

Ik vond de spareribs 500 gram aan de goedkope kant (€ 14,50) en had niet gezien dat er boven stond dat er ook frites en salade bij zat. Dus nog een extra frites erbij besteld, wat achteraf niet nodig was geweest. Maar dit kan ik het restaurant niet aanrekenen, ik had zelf niet goed gekeken.

Op een zondag einde van de middag besteld en rekende op een lange bezorgtijd, maar tot mijn verbazing gaf Thuisbezorgd aan dat bezorging binnen 30 minuten plaats zou vinden. Niet erg, want ik had de lunch overgeslagen. Een meevaller dus. Bezorger stond er netjes na een half uur met het eten. Tot zover allemaal top!

Wat is goed?

De bestelling kwam netjes in een tas binnen. Friet apart in een puntzak, de spareribs apart in een afgesloten bak, bakje salade, bakje knoflooksaus en bakje mayonaise. De friet zag er heerlijk uit en smaakte nog beter. Dit is nu de 4e recensie die ik schrijf voor deze website en eerlijk is eerlijk, dit was met afstand de beste friet. Echt helemaal top.

Na wat friet gegeten te hebben de bak spareribs open gemaakt. Leek wat weinig, dus even keukenweegschaal gepakt. Was boven 600 gram inclusief bak, dus absoluut in lijn met wat ik besteld heb. Ze zien er lekker uit en de marinade (volgens de website van soja en gember) druipt er vanaf af. De marinade is een beetje 'sticky' en is bijzonder van smaak. Ik vond het een lekkere, maar vooral ook bijzondere marinade.

Al met al prima kleine baby back ribs met een prima bite. Aardig wat vlees tussen de botten, die overigens mooi schoon overbleven. De kok heeft de bereiding hier prima onder controle.

Prijs is prima in verhouding met wat je ervoor krijgt. Friet was ook precies voldoende en zoals al eerder aangegeven smaakte deze echt top. Salade en mayonaise kan ik niet beoordelen, deze heb ik niet op gegeten.

Wat kan beter?

Het is een beetje een 'sticky' marinade, zoals bij Restaurant De Gaanderij in Leiden, alleen overheerste deze wel heel erg. Dit komt natuurlijk ook doordat de kok absoluut niet zuinig is geweest met het insmeren met marinade. Door die overheersing was het moeilijk om de spareribs zelf echt goed te beoordelen. Er zat een scherp randje aan de marinade, ik kan het niet echt thuisbrengen. Laat ik duidelijk zijn, het was geen vieze marinade, beslist niet, maar ik weet niet of ik 750 gram of 1000 gram op had gekund. Ook is het niet zo dat ik nu denk 'volgende week weer deze spareribs'. Ik wil wel benadrukken dat dit erg persoonlijk is en ik kan me ook voorstellen dat anderen deze marinade helemaal geweldig vinden. Wellicht kan Rembrandt Roast experimenteren met meerdere marinades?

Ik ga ervan uit dat de spareribs niet (volledig) bereid zijn op een houtskoolgrill (die ze volgens de tekst op Thuisbezorgd wel gebruiken voor de spiesen), want ik proef geen rooksmaak en bij grillen op de houtskoolgrill krijgt de marinade meestal een krokant korstje. Misschien iets voor het restaurant om mee te experimenteren? 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Rembrandt Roast een 7. Ze zijn prima van smaak en de echt heerlijke friet erbij krikt de beoordeling met een halve punt op naar een 7,5. Trek in spareribs? Ga gerust naar Rembrandt Roast, je krijgt er geen spijt van!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Rembrandt Roast?

Bekijk resultaten

Reacties

Jim
3 jaar geleden

Hier ga ik zeker een keertje ribs halen, ziet er goed uit en klont heerlijk. 👍🏻

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.