Mister BBQ

  • Adres: Van Nesstraat 29 | 2404 AV | Alphen aan den Rijn
  • Telefoonnummer: 0172577437
  • Website: misterbbqalphen.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 28 augustus 2022
  • Besteld: Spareribs menu (zoet)
  • Prijs: € 19,50
  • Inclusief: sauzen, friet en salade
  • Keuzes: Zoet | Zoet/Heet | Hot | Mild | Knoflook | Hawai (met ananas) | Mexicaans

Eerste indruk

Ik ben weer laat terug van de camping op deze warme zondagavond. Geen zin om te koken en dichterbij niets kunnen vinden. Mijn keuze valt al snel op Mister BBQ in Alphen aan den Rijn, aangezien dat korter dan een half uur rijden is. En dat is toch wel een beetje de maximale afstand die het mij vanavond waard is om spareribs te gaan halen. Er zijn op het moment van schrijven 47 reviews te vinden over Mister BBQ op Google, waarvan er 17 over de spareribs gaan. De spareribs krijgen zonder uitzondering lovende recensies. Met woorden als fantastisch, heerlijk mals, supergoed, geweldig en lekkerste zou je verwachten dat de spareribs hier bijzonder goed zijn. Even gebeld en aangegeven dat ik er binnen 20 minuten zou zijn. Gekozen voor zoet, aangezien die het meeste verkocht worden zo werd mij verteld. Precies 20 minuten later stap ik het restaurant binnen. 

Mister BBQ is een klein restaurant dat het voornamelijk van bezorg- en afhaalmaaltijden moet hebben schat ik zo in. Een grote ruime keuken met professionele apparatuur maakt het mogelijk om snel spareribs te garen. Gezien de naam van het restaurant had ik wel een houtskool BBQ of desnoods lava grill verwacht, maar deze niet gezien (of geroken). Gelijk wordt mij verteld dat het nog een uur duurt voordat de spareribs klaar zijn want alles is op. Een goed teken, maar een uur wachten zie ik niet zitten. Mijn teleurstelling zal duidelijk te zien zijn geweest en spontaan wordt aangeboden wat te schuiven met bestellingen waardoor er toch binnen een minuut of 10 een portie voor mij klaar staat.

Op mijn vraag wat de spareribs zo bijzonder maakt bij Mister BBQ kreeg ik als antwoord 'Wat niet?' en de overigens uiterst vriendelijke werkneemster verzekerde mij dat er een wereld voor mij open gaat als ik de spareribs ga proeven. Gaan deze ribs het waar maken?

Wat is goed?

Onderweg in de auto ruikt het al erg lekker en ik moet mij beheersen om niet op de vluchtstrook al te beginnen met kluiven. Eenmaal thuis de foto's gemaakt en dan kan het kluiffeest beginnen. Wat gelijk opvalt zijn de wat grotere ribben met daartussen veel vlees. Ik krijg 1 hele rib die ik zelf door midden heb gesneden voor de foto en nog een klein stukje met 2 botjes. Een prima portie met 13 botjes, zeker gezien de hoeveelheid vlees tussen de botten.

De zoete marinade is lekker, je proeft echt dat het een eigen recept is, maar het gaf mij geen 'Wow' effect. De eigenaar is van Egyptische afkomst en inmiddels ben ik er achter dat die uitstekend spareribs kunnen bereiden. Van de op moment van schrijven 4 uitgereikte Ribmeister Awards zijn er 3 naar restaurants met een Egyptische eigenaar gegaan. Ook hier kunnen ze het!

De spareribs zijn goed verzorgd. Vliesje is eraf en de ketting, de dikke lap vlees op de botten, is zoals het hoort verwijderd. Het vlees laat prima los van de botten en zoals je op de foto ziet blijven ze mooi schoon achter. De spareribs zijn hier dik in orde.

Wat kan beter?

Ik mis zelf een beetje het 'Wow' effect bij de marinade. Die is een beetje flauw. In de bak bleef nog wat marinade waarmee ik de ribbetjes nog eens dik insmeerde maar het hielp niet. Wat opviel is dat de marinade pas na bereiding aangebracht wordt. Hierdoor trekt de marinade niet voldoende in het vlees. Ook karamelliseert het minder. Een rol hierbij speelt ook de bereiding. De spareribs worden gegaard in een soort stoomoven. Ze zijn daardoor prima van smaak, maar persoonlijk mis ik de grillsmaak van bijvoorbeeld een houtskool BBQ of lavagrill. Of desnoods het karamelliseren wat je met een gasgrill ook prima kunt bereiken. 

Beoordeling

Deze spareribs krijgen van mij een dikke voldoende. De spareribs zijn goed verzorgd, prima van smaak en bevatten daarnaast lekker veel vlees. Ze zijn zeker boven gemiddeld en ik daag Mister BBQ uit om de bereidwijze wat aan te passen zodat ze echt een BBQ smaak krijgen. Een beetje sleutelen aan de zoete marinade voor een meer unieke smaak en ik weet zeker dat ik er de volgende keer een Topribs Award of misschien wel een Ribmeister Award uit kan rijken. De potentie is er zeker! Ik wil toch nog even benadrukken dat ik erg fijn geholpen ben ter plaatse. Omdat ik toch een kwartiertje gewacht heb werd mij kosteloos een drankje van het huis aangeboden. Ook je ervaring met Mister BBQ delen? Laat dan vooral hieronder weten wat jij van deze lekkere spareribs vindt. 

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Mister BBQ?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.