Grand Café Graaf Jan

Graaf Jan | Sassenheim | Logo
  • Adres: Jan van Brabantweg 3 | 2171 HC | Sassenheim
  • Telefoonnummer: 0252258007
  • Website: graaf-jan.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 2 juli 2022
  • Besteld: sparerib menu
  • Prijs: € 17,75
  • Inclusief: verse friet en saus naar keuze
  • Keuzes: Knoflooksaus | Chilisaus | Truffelmayonaise

Eerste indruk

Op 30 juni heb ik een e-mail van spareribfan Koen ontvangen. Die kwam deze website toevallig tegen omdat hij benieuwd was wat anderen vonden van het reeds door ons bezochte restaurant Pyramide in Noordwijk. Favoriet voor Koen zijn in de Duin- en Bollenstreek de malse van het bot glijdende ribbetjes van Graaf Jan. Sassenheim is voor mij in de buurt, dus vandaag besloten er maar eens langs te gaan om te beoordelen wat ik van deze ribbetjes vindt.

Ik heb pas laat op de dag besloten hier spareribs te halen. Heb nog een paar adresjes op minder dan een half uur rijden, maar uiteindelijk is de keuze puur uit nieuwsgierigheid door de tip van Koen op Graaf Jan gevallen. Even bellen en een klein half uur later kan ik de ribbetjes afhalen. Door Leiden gereden, daarna stuk A44 en met een kleine omweg i.v.m. een straatafzetting geparkeerd op ca. 5 minuten lopen van Graaf Jan.

Graaf Jan is gevestigd op de begane grond in Sassembourg, een zorgappartementencomplex in het centrum van Sassenheim. De naam Graaf Jan is gekozen vanwege de ligging aan de Jan van Brabantweg. Graaf Jan van Brabant was de man van Jacoba van Beieren, gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen tussen 1417 en 1433. Het gezellige grand café beschikt ook nog eens over een groot buitenterras. Wat gelijk opvalt zijn de vriendelijke prijzen op de website waar je online kunt bestellen. Ter plaatse kun je gebruik maken van Unlimited Dining, een soort all-you-can-eat concept waarbij je per ronde 2 gerechtjes, aangevuld met 1 bijgerecht mag bestellen en dit onbeperkt gedurende de avond. En dat voor slechts € 31,50! Maar ook voor een vergadering, cursus, verjaardag, feestje of andere speciale gelegenheid kun je terecht bij Graaf Jan. 

Bij binnenkomst heb ik nog een paar minuten gewacht en toen de spareribs vers van de grill meegekregen. Het ruikt heerlijk!

Wat is goed?

Alles is keurig verpakt. De spareribs in een plastic bak en friet in een papieren bakje in een papieren zak. Ook de knoflooksaus zit in een aparte bak en tot slot is er ook gedacht aan een vochtig doekje. 

Natuurlijk begin ik met de spareribs en die zien er lekker uit. Het zijn grote botten met flink wat vlees tussen de botten en niet de typische kleinere baby-back ribs die je vaak krijgt. De malse ribs zijn voorzien van een dikke laag marinade, maar die druipt er niet af. De marinade is tijdens het bereiden aangebracht en al aardig opgedroogd op het vlees zoals te zien aan mijn vrijwel schone bord. 

De marinade is zoet en best lekker, maar niet echt bijzonder. Op de menukaart wordt gesproken over een lichtpittige lak, maar dat lichtpittige proef ik niet. De gebakken uitjes en bosui geven een extra beleving mee. Ik vind het lekker!

Het vlees komt prima los van de botten, want het resultaat na de kluifklus zijn mooie schone botten. Het vlees is met zorg schoongemaakt, want er waren geen halve botjes (scheermesjes zoals slager Peter Jan van den Broek de halve doorgezaagde botjes noemt) of losse stukjes bot (kiezenbrekers). Ze waren mooi verzorgd en mooi schoon. Uitstekende spareribs dus die een dikke voldoende verdienen!

Wat kan beter?

Ik vond de spareribs lekker, maar de smaak te standaard. Ik daag Graaf Jan uit om werk te maken van de marinade. Voeg wat ingrediënten toe voor extra pit, haal ze nog een keer door de marinade na de bereiding en doe er in het vervolg wat extra friet bij, want wat er nu bijzat was echt te weinig (zie foto). Verder zijn het uitstekende spareribs met een hoger cijfer binnen bereik!

Beoordeling

Bij Grand Café Graaf Jan kun je terecht voor lekkere spareribs. Goed verzorgde grote spareribs met een lekker lap vlees tussen de botten. Ik geef ze daarom een ruime voldoende, namelijk een 7,5. Het vlees is mals en lekker en de marinade is prima. Als Graaf Jan wat met mijn tips doet, ligt een hoger cijfer binnen bereik. Ook trek in spareribs? Ga gerust langs bij Graaf Jan voor lekkere spareribs en laat hieronder bij de opmerkingen weten wat jij van deze varkensribbetjes vindt!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Grand Café Graaf Jan?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.