El Cabballo

El Caballo | Alphen a/d Rijn | Logo
  • Adres: Rhenanialaan 1 | 2406 GS | Alphen aan den Rijn
  • Telefoonnummer: 0172424843
  • Website: elcaballo.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 22 januari 2022
  • Besteld: Spare-ribs 'Costillas El Caballo' (30)
  • Prijs: € 20,50 (afhalen/Thuisbezorgd) | € 21,50 (menukaart)
  • Inclusief: salade, friet en sauzen
  • Keuzes: El Caballo (zoet) | A La Mexicana (pittige tomaten-saus) | Los Andes (verse knoflook) | Buenos Aires (dubbel gemarineerd zoet met verse knoflook

Eerste indruk

Ik ben nog steeds aan het bijkomen van de Ribs Of The Year Award 2021 uitreiking afgelopen zaterdag. Wat een waanzinnig lekkere spareribs waren dat zeg! Aangezien ik vandaag voor het eerst sinds die verkiezing weer spareribs ga eten ligt de lat dus extra hoog. Als tip kreeg ik van Slager Peter van den Broek de beroemde ribs mee van The Resident in Den Haag. Aanvankelijk wilde ik daar de spareribs halen, maar aangezien parkeren daar voor de deur niet mogelijk is bij afhalen en de horeca komende week weer open gaat, stel ik dat bezoek nog even uit. Toen maar even gekeken waar ik in Zuid-Holland nog lekkere spareribs kan vinden. Keuze was zo gemaakt, want bij de 'A' van Alphen aan den Rijn, helemaal bovenaan de pagina, stond El Caballo. 

El Caballo omschrijft zichzelf als een authentiek Argentijns grillrestaurant met vers vlees uit Labamba. Op de website valt te lezen dat er regelmatig live muziek is en dat er genoten kan worden van heerlijk malse spareribs. El Caballo betekent letterlijk 'het paard', maar op de menukaart heb ik geen paardenvlees kunnen vinden. Er staat tevens op de website een melding dat het restaurant momenteel ook aan afhalen en bezorgen doet. Er kan online besteld worden. Het is mij niet duidelijk of afhalen en bezorgen mogelijk blijft als het restaurant weer open gaat. Mij valt op dat veel restaurants in ieder geval doorgaan met afhalen.

Telefonisch bestellen ging eenvoudig en snel en een half uur later zouden de spareribs voor mij klaarstaan. De locatie was zo gevonden, El Caballo is gevestigd in een zijstraat van de Hooftstraat en hier was ik onlangs nog voor mijn bezoek aan De Gelaarsde Kat. Eenmaal uit de auto rook ik de houtskoolgrill al. Het restaurant was door de lockdown leeg en ik meldde mij bij de keuken waar ik direct zicht had op de houtskoolgrill vol met spareribs. Dat wordt smullen!

Wat is goed?

Ik was binnen een half uur thuis waar het feest kan beginnen. De spareribs zaten mooi verpakt in een aluminium wegwerpbak met deksel. Was een stevige en perfect afgesloten bak. Niet eerder heb ik zo'n verpakking gezien. Meestal is het een bak met kartonnen deksel, of een bak waar folie omheen zit. Het is maar goed dat het perfect afsluit, want met de marinade is het restaurant niet zuinig. Er zat nog een flinke bodem in de aluminium wegwerpbak. Maar eerlijk is eerlijk, de marinade is lekker. Ik ga ervan uit dat het een eigen recept is, want alhoewel de smaak in de buurt komt van de marinade van andere restaurants, heb ik exact deze marinade niet eerder geproefd.

Het vlees verschilde nogal per stuk. Er zat een halve rib bij met maar 1 botje ertussen, een stuk met hele dunne smalle botjes en een stuk met kleine brede botten. Er zat ook verschil in malsheid. Ik heb wat twijfels over de manier van bereiden, maar daar kom ik later nog op terug. Het vlees was verder goed. 

Hier kunt je gerust spareribs eten. De kok heeft het bereiden uitstekend onder de knie. De marinade is lekker en ruim aangebracht. Als je hier uit eten gaat en de spareribs besteld, eet je gewoon hele lekkere ribs. Vandaar dat de ribs hier van mij een ruime voldoende krijgen. Ook bij de reviews op Google zijn de beoordelingen over de spareribs overwegend erg positief. 

Bijkomend voordeel voor de grote eters is dat de spareribs hier bij de locatie onbeperkt gegeten kunnen worden. Vandaar ook de meerprijs (€ 1,00) op de menukaart t.o.v. de bezorg- en afhaalprijs. Ik lees echter wel in de reviews op Google dat je, zoals vaker bij 'onbeperkt', erg lang moet wachten op je 2e of 3e ronde. 

Wat kan beter?

Ik heb een paar opmerkingen over de spareribs. Allereerst waren ze niet goed heet. Ik denk zelf dat ze vrij lang voorgekookt worden, misschien wel te lang, en daarna afkoelen en vervolgens bij bestellen (weer?) op de houtskoolgrill gelegd worden. Naar mijn mening te kort, want de buitenkant is heet, maar van binnen zijn ze lauw tot warm. Als je de spareribs daar ter plaatse eet is dat geen probleem, want dan eet je ze gelijk op. Maar als je zoals ik nog een half uur moet rijden dan koelen ze erg snel af als ze niet goed heet zijn. Als ik het vergelijk met andere restaurants waar ik spareribs haal, dan zijn ze vrijwel altijd nog heet als ik thuis kom. Zelfs als ik drie kwartier moet rijden. En aan de verpakking kan het hier niet liggen, want die was goed. Uiteindelijk waren de spareribs echt koud bij het laatste stuk. Misschien kan het restaurant hier iets aanpassen?

De kwaliteit van het vlees verschilde nogal. Je kunt het ook zien, de botjes links hebben nog veel vlees eraan, daar kwam het vlees moeilijker los van de botten, terwijl de botjes rechts veel schoner zijn. Ook denk ik dat de spareribs flink voorgekookt worden, misschien ook te lang, waardoor het vlees zijn bite een beetje verliest. Door de hoeveelheid marinade merk je daar iets minder van, maar met wellicht een kleine aanpassing kunnen de spareribs een veel betere bite krijgen. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs, of eigenlijk moet ik zeggen costillas, van Argentijns grillrestaurant El Caballo een 7,5. De spareribs zijn erg goed. De potentie om hoger te eindigen is er, maar moet het vlees en de bereiding net even wat beter zijn. Laat vooral bij de opmerkingen weten wat jij van deze costillas vindt!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Argentijns grillrestaurant El Caballo?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.