Keurslager Nozeman

Keurslager Nozeman | Leiden | Logo
 • Adres: Van Het Hoffstraat 9 | 2313 SM | Leiden
 • Telefoonnummer: 0715126738
 • Website: nozeman.keurslager.nl
 • Type: slagerij
 • Getest op: 27 augustus 2021 (Slagerstest 3)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 200/180 graden | 20/25 minuten
 • Prijs: 1,395 per 100 gran | € 6,975 per 500 gram

Eerste indruk

Het is alweer wat jaren geleden, maar Keurslager Nozeman heeft in 1995 de Spareribs Trophy gewonnen, Vandaag de dag claimt deze Keurslager nog steeds de lekkerste spareribs van Nederland te leveren. Op de website van de slager wordt ook nog steeds verwezen naar de kampioens spareribs, die een aantal jaar geleden de prestigieuze prijs voor de lekkerste spareribs van Nederland gewonnen hebben. Volgens de slagerij zijn ze echter nog steeds voor velen een ware traktatie, want ze zijn niet droog, altijd lekker mals en er zit veel vlees aan de botten. Ze hebben precies de juiste gaarheid, dus is het vlees er gemakkelijk af te happen. De geheime kruidenmelange, de marinade en een beetje liefde voor het product zorgen voor dit mooie eindresultaat, aldus de website. Met zoveel zelfvertrouwen kan het niet meer misgaan zou je denken. Wij hebben er in ieder geval zin in! 

Het bereidingsadvies staat ook op de website, namelijk 25 minuten in de oven op 200 graden. Ik vind dat vrij lang en hoog, maar zal het bij het afhalen voor de zekerheid nog even navragen. De spareribs zijn eenvoudig telefonisch besteld. De bevestiging gehad dat ze morgenochtend, de dag van de 3e slagerstest, voor mij klaarliggen. 

Keurslager Nozeman is gevestigd in de burgemeesters- en professorenwijk in Leiden. Het is een echte kwaliteitsslagerij, gevestigd in een wijk waar men graag voor kwaliteit betaald (en kan betalen). De slagerij is klein, maar in de vitrine is genoeg lekkers te vinden. Het is er druk en er staan ook mensen voor de deur te wachten. Een goed teken!

De spareribs zien er lekker uit. Van alle spareribs die ik vandaag gekocht heb zien deze er misschien nog wel het lekkerste uit. Helaas lagen ze niet voor me klaar, maar gelukkig lagen er nog genoeg in de vitrine. Blijft altijd een risico, want als iemand alles gekocht had, had ik voor niets gekomen ondanks dat ik de spareribs een dag van tevoren besteld had. 

Ik ben goed geholpen, niets op aan te merken. In de winkel vergeten te vragen hoe ik de spareribs 's avonds het beste kan opwarmen. Even gebeld, en uitstekend geholpen. Mij werd geadviseerd de oven voor te verwarmen op 200 graden, daarna terug naar 180 graden en dan de spareribs 20/25 minuten op het rooster plaatsen. Eronder een aluminium wegwerpbak met water in zodat de spareribs lekker sappig blijven. Zo gaan we het dus doen vanavond!

De prijs die ik betaald heb is overigens vrij laag met zo'n € 1,395 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 6,975 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 10,4625 voor 750 gram of € 13,95 per kilogram. Deze prijs is vrij laag voor een kwaliteitsslager. In de winkel staat er bij de spareribs overigens een prijs van € 1,65 per 100 gram. Dat lijkt me een meer realistische prijs. Het is mij niet bekend of ze een fout gemaakt hebben bij het afrekenen of dat er een aanbieding was (daar kan ik op internet niets over vinden). 

Keurslager Nozeman | Leiden | Spareribs

Wat is goed?

De spareribs van Keurslager Nozeman zien er gewoon lekker uit. Ze zagen er al lekker uit in de vitrine, maar ook thuis uitgepakt en net uit de oven zien ze er lekker uit. Een terechte ruime voldoende voor 'aanzien'. De malsheid van de spareribs valt direct op, reden voor een dikke voldoende voor 'bereiding'. Het vlees is lekker, dus ook hier weer een ruime voldoende. De marinade is wat gewaagd, maar ook hier weer een voldoende. Het zijn gewoon lekkere spareribs. Maar we hadden natuurlijk niet anders verwacht van de kampioensspareribs van deze Keurslager. De spareribs kwamen lekker sappig uit de oven. Ik vraag me af of dit komt door de bereiding van de Keurslager of door de bak water die ik onder de spareribs geplaatst heb in mijn oven. In ieder geval waren de spareribs niet droog en/of taai, zoals ook helaas regelmatig het geval is.

Keurslager Nozeman | Leiden | Spareribs botten

Wat kan beter?

Persoonlijk ben ik geen fan van de marinade. De marinade is beslist niet vies, maar wel bijzonder van smaak. Het is geen smaak die iedereen lekker vinden zoals vaak het geval bij de meeste zoete of BBQ spareribs. Daar zit een risico in voor de slager. Aangezien Keurslager Nozeman de bereiding prima onder controle heeft, kan het voor de toekomst interessant zijn er een smaak naast te verkopen. Zo kan de klant kiezen en wordt naar mijn mening een grotere doelgroep aangesproken. Maar ik kan me voorstellen dat, als Keurslager Nozeman een vaste klantengroep heeft die al tientallen jaren speciaal voor deze spareribs komt, ze geen reden zien om hier aanpassingen door te voeren. En dan geef ik ze groot gelijk. Wij vonden de spareribs in ieder geval lekker en ze krijgen daarom een ruime voldoende. 

Beoordeling

Onze proevers waren het eens: deze spareribs zijn goed. Ze halen op vrijwel elk onderdeel een dikke voldoende. Zo krijgt aanzien een ruime voldoende (7,5), evenals het vlees (7,9). Ook de marinade doet het goed met een 6,7 en kan de uitstekende bereiding rekenen op een 7,9. Dit zijn gewoon goede spareribs en staan daarom terecht op de 2e plaats bij de 3e slagerstest

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Keurslager Nozeman?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.