Rooster's Maaltijd & Grill

Rooster's | Arnhem | Logo
  • Adres: Hanzestraat 308 | 6826 MS | Arnhem
  • Telefoonnummer: 0263031595
  • Website: roosters.nl/arnhem-presikhaaf
  • Type: poelier
  • Getest op: 17 augustus 2021
  • Besteld: 1 streng spareribs
  • Voorgegaard: ja
  • Gemarineerd: ja
  • Bereidingsadvies: oven 170 graden | 15-20 minuten
  • Prijs: € 1,49 per 100 gram | € 7,45 per 500 gram

Eerste indruk

Omdat ik toch wat te vergelijken wilde hebben ben ik na een bezoek aan Kippaleis Kronenburg op zoek gegaan naar een tweede adres voor Spareribs op deze regenachtige dag. In winkelcentrum Kronenburg was nog een Keurslager gevestigd, maar die spareribs zagen er niet lekker uit. Helaas is dit vaker het geval bij slagers. Waar het door komt? Geen idee, wie het weet mag het zeggen.

Dus ben ik maar een kleine 10 km verder naar winkelcentrum Presikhaaf gereden om daar spareribs te halen bij Rooster's. Ik kende het concept niet, maar de website van Rooster's leert dat er op het moment van schrijven 6 vestigingen zijn, te weten Nieuwegein, Rotterdam, Amersfoort, Nootdorp, Etten-Leur en dan natuurlijk Arnhem. In mijn regio zijn er diverse Kippie winkels. Het concept lijkt vergelijkbaar. Ik weet wel dat Kippie een franchise formule is en dat hierdoor de smaak van de gerechten per filiaal verschilt. Weet iemand of dit bij Rooster's ook zo is? Of smaken de spareribs daar overal hetzelfde? Laat het vooral achter bij de reacties onderaan de pagina. 

Winkelcentrum Presikhaaf is een mooi winkelcentrum. Op een regenachtige dag kun je hier prima vermaken. Rooster's is een mooie verzorgde winkel op een goede locatie. Ook hier zagen de spareribs er heerlijk uit. Helaas kon ik dat van de spareribs bij de Keurslager in hetzelfde centrum, toevallig ook dezelfde als in Kronenburg, niet zeggen. Het lijkt erop dat ze hier 1 smaak hebben, wat mij betreft helemaal prima want als er maar 1 smaak is, is dat meestal zoet of BBQ. En die vind ik nu eenmaal het lekkerste. De spareribs waren al dik gelakt, extra marinade leek me daarom niet nodig. 

Naast de spareribs lagen de roseval aardappeltjes en die zagen er zo lekker uit dat ik ze niet kon laten liggen.

De prijs van de spareribs is overigens ook hier vrij laag met zo'n € 1,49 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 7,45 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 11,175 voor 750 gram of € 14,90 per kilogram. Deze prijs is vrij laag als ik het vergelijk met kwaliteitsslagerijen.

Wat is goed?

Ik zal maar gelijk eerlijk zijn, dit zijn gewoon hele lekkere spareribs. Eigenlijk had ik ook niet anders verwacht omdat ze er al zo lekker uitzagen in de winkel. Toch komt het weleens voor dat ik mijn tanden zet in heerlijk uitziende spareribs die vervolgens echt niet lekker zijn. Andersom, dat spareribs die er niet lekker uit zien goed smaken, komt zelden voor. Ik ben nu even aan het terugdenken en heb het niet eerder meegemaakt. Gelukkig was hier alles in balans. En ook weer de bevestiging dat je bij poeliers uitstekende spareribs kunt kopen.

De spareribs zijn perfect gegrild. Ook hier lijkt het erop dat er niet voorgekookt of gestoomd wordt, maar dat de spareribs volledig gegrild worden. Vliesje zat er nog op maar stoorde niet. Als de spareribs goed rondom gegrild worden wordt het vliesje krokant en breekt deze netjes af bij iedere hap. Dan stoort het mij totaal niet. 

De spareribs lagen lekker dik in de lekkere marinade, die ik beter vond als de marinade bij Kippenpaleis Kronenburg. Het was meer een BBQ smaak.

De ketting was netjes verwijderd, wat voor mij persoonlijk toch het beste eet. Als de ketting er nog op zit loopt je het risico dat je een groot stuk niet-gemarineerde sparerib over houdt omdat je met de eerste hap de ketting eraf trekt. Ook vind ik de ketting persoonlijk niet het lekkerste vlees, want dat zit toch echt tussen de botten.

De botten bleven niet helemaal schoon achter, maar voor mij schoon genoeg. Al met al een uitstekende ervaring dus en als je trek hebt in spareribs en in of in de buurt van Arnhem bent kun je prima terecht bij winkelcentrum Presikhaaf voor de spareribs van Rooster's. Zoals hierboven al aangegeven ben ik benieuwd of de spareribs bij alle Rooster's hetzelfde smaken. Als je het weet, laat het achter bij de reacties hieronder. 

Wat kan beter?

De spareribs zijn hier gewoon goed. Ik heb niet echt tips voor verbetering. Op het kaartje in de winkel staat 'Vernieuwde receptuur', maar het is mij niet duidelijk of dit de spareribs bereiding of de marinade betreft. Persoonlijk ben ik van mening dat je altijd kritisch moet zijn naar wat je verkoopt. Er zijn inmiddels ook veel restaurants met spareribs als specialiteit, wat betekent dat om een goed product te blijven leveren, je continu moet innoveren. Dat er een vernieuwde receptuur is, betekent dat Rooster's haar spareribs verbeterd. 

Toch geef ik de spareribs geen 8 of hoger. Simpelweg omdat ik er niet aan moet denken vandaag, the day after, opnieuw naar Rooster's te rijden voor opnieuw een portie spareribs. Daar zijn ze gewoon niet lekker genoeg voor. En dat is voor mij toch wel een vereiste om een 8 of hoger te geven. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Rooster's een 7,5. Ze zijn de winnaars van de kleine poeliersbattle in Arnhem vandaag. Het zijn gewoon uitstekende spareribs, dus een verdiende dikke voldoende. Ook je ervaring delen? Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten.

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Rooster's Maaltijd & Grill?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.