Bistro Bontje

Bistro Bontje | Scheveningen | Foto logo
  • Adres: Dirk Hoogenraadstraat 224-A | 2586 TR | Den Haag
  • Telefoonnummer: 0703522711
  • Website: bistrobontje.nl
  • Type: bistro met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 8 maart 2023
  • Besteld: Spareribs
  • Prijs: € 20,75
  • Inclusief: Friet of gepofte aardappel, salade en saus
  • Keuzes: Zoet | Knoflook | Ietsjes hot | Flaming

Eerste indruk

Bistro Bontje staat al een tijdje op mijn lijstje om te bezoeken. Vanavond is het zo ver en ga ik een bezoek brengen aan dit iconische restaurant in Scheveningen. Ik heb eerder contact gehad met Patrick van Granny's Grill in Rotterdam, familie van de familie Bontje. Hij wist mij al wat te vertellen over de geschiedenis van Bistro Bontje. Uiteindelijk heb ik zelf nog wat informatie gevonden via Google

De geschiedenis van Bistro Bontje gaat terug naar John Bontje, die in 1983 op de huidige locatie pal naast het circustheater de bistro opende. Volgens Patrick was Bontje als voorzitter van de judo bond veel in het buitenland, en heeft de spareribs als gerecht meegenomen uit het buitenland naar Nederland. Zo was Bistro Bontje misschien wel het eerste restaurant in Nederland waar spareribs gegeten konden worden. Toen werden de spareribs al bereid op de houtskoolgrill en op dezelfde wijze doen ze het nog steeds.

Hier zit wel gelijk het risico, want de manier hoe de spareribs in de loop der tijd worden bereid maakt het dat de authentieke wijze waarop zowel Bistro Bontje als Granny's Grill dat doen, niet meer aansluit bij hoe de huidige consument graag spareribs eet. Hier wordt ook voor gewaarschuwd op het menu, maar ik denk zelf dat ook dit voor de meeste mensen niet (voldoende) duidelijk is. Je hebt 'fall-off-the-bone', waarbij de spareribs al uit elkaar vallen als je de botjes beetpakt, dan heb je een 'bite' waarbij je het vlees echt van het bot af eet en dan heb je een 'stevige bite' waarbij het vlees zo vast zit dat je de botten bijna niet uit elkaar gescheurd krijgt om het vlees eraf te eten. Zoveel kracht kost het om de spareribs te eten. Wees gewaarschuwd en voorkom een teleurstelling: van die laatste categorie zijn de spareribs van Bistro Bontje.

Wat is goed?

Bistro Bontje is een gezellige bistro met zoals hierboven al omschreven een lange geschiedenis met spareribs. Het eten van spareribs is hier gewoon anders. Het is smaakvol vlees, voordeel van de authentieke bereiding op de houtskoolgrill, en de beperkt aangebrachte marinade is best lekker.

Het zijn mooie grote spareribs met veel vlees tussen de botten. Je krijgt 1 volledige streng spareribs, en dat was voor mij als grote eter voldoende.

Het eten van spareribs bij Bistro Bontje is gewoon even anders dan normaal. Goed dat hier gewaarschuwd wordt en leuk om een keer mee te maken.

Wat kan beter?

Bistro Bontje bereid naar eigen zeggen al 40 jaar zo de spareribs. De vaste klanten weten wat ze krijgen en aan het succes te zien is er gewoon een groep spareribliefhebbers die de spareribs graag zo eet. Ik begrijp daarom dat Bistro Bontje gewoon zo doorgaat.

Maar... er is een groep spareribliefhebbers, waar ik mijzelf graag onder schaar, die liever wat meer sappige, malse ribbetjes eet met een lekkere dikke marinade erover. Omdat ze bij Bistro Bontje zoveel ervaring hebben met het bereiden van spareribs, lijkt het mij toch de moeite waard om eens te onderzoeken of het bieden van een extra keuze op het menu gewaardeerd wordt door klanten. Want ook op een houtskoolgrill kun je prima sappige malse ribbetjes bereiden.

Voor mij, maar ook voor mijn tafelgenoten, was het een leuke unieke ervaring, maar wel zonder herhalingsgevaar. 

Beoordeling

De spareribs bij Bistro Bontje zijn vrijwel identiek aan die van Granny's Grill in Rotterdam. Eerlijk gezegd vond ik ze bij Granny's Grill wel iets beter. Verder zijn het prima spareribs en aan de Google recensies te zien (36 reviews op het moment van schrijven, waarvan slechts 5 negatief) is er gewoon een groep spareribsliefhebbers die ze graag zo eet. Ik geef ze daarom een voldoende.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij van de spareribs van Bistro Bontje vindt. Wil je dit daarom hieronder laten weten bij de poll en/of bij de opmerkingen?

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Bistro Bontje?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.