Joe's Spare Ribs & More

Joe's Spare Ribs & More | Nieuwegein | Logo
  • Adres: Schoolstraat 9 | 3431 CZ | Nieuwegein
  • Telefoonnummer: 0308888008
  • Website: joesspareribs.nl
  • Type: afhaalrestaurant
  • Getest op: 24 oktober 2021
  • Besteld: Joe's Baby Ribs menu
  • Prijs: € 20,95
  • Keuzes: Joe's Baby Ribs zoet | St. Louis Style Baby Ribs | Extra HOT Baby Ribs (alles in normaal & small)
  • Inclusief: frites of gepofte aardappel (zure room +€1,50), koolsalade en een saus naar keuze (Boston BBQ of knoflook)

Joe's Spare Ribs & More is helaas gesloten

Wij hebben van Joe vernomen dat Joe's Spare Ribs & More per 1 januari 2023 gesloten is.


Eerste indruk

Het moet er toch maar eens van komen. Ik krijg vrienden op bezoek en dan moet je als zelfbenoemde spareribsexpert toch goed voor de dag komen. Daarom wordt Joe's Spare Ribs & More vandaag beoordeeld. In alle favorieten-lijstjes online kom je Joe's Spare Ribs & More tegen. Ook heb ik Joe's Spare Ribs & More al van meerdere spareribfans doorgekregen om eens te beoordelen. Een aantal jaren terug heb ik al een paar keer spareribs van Joe gegeten. Mijn vriendin kwam er praktisch langs uit werk en heeft ze een paar keer meegenomen. 

Volgens de website van Joe's Spare Ribs & More heeft Joe (Joseph) 18 jaar bj American Steakhouse Broadway in Utrecht gewerkt. Sinds februari 2012 heeft Joe de deuren geopend van zijn eigen Amerikaans georiënteerde afhaalcentrum Joe's Spare Ribs & more.

Ik kan me herinneren dat de spareribs een paar jaar terug echt fenomenaal lekker zijn. Laten we hopen dat Joe nog steeds weet hoe je de lekkerste spareribs klaarmaakt, maar ook dat ik in al die jaren niet teveel verwend ben door al die andere lekkere spareribs die ik intussen op heb. 

Ik heb de spareribs een dag van te voren telefonisch besteld. Ik werd zeer vriendelijk geholpen. Aangeven dat ik best lang moet rijden (ca. 3 kwartier), daarom gevraagd of ik het zo warm mogelijk mee kan krijgen. Even op locatie wachten is voor mij dan geen bezwaar. Een vriendelijke dame gesproken, bood aan alles dubbel te verpakken zodat het lekker warm mee gaat. Wat een service!

Ik ben tijdig weggegaan vandaag (zondag) om op tijd bij Joe's te zijn. Ik rekende op een reistijd van drie kwartier en uiteindelijk was ik een paar minuten voor de afgesproken tijd bij Joe's.

Ik ben heel vriendelijk geholpen. Duidelijk is dat er mensen werken met liefde voor het gerecht. Joe werd nog even uit de keuken geroepen toen ik vertelde helemaal uit Leiden te komen voor de spareribs. Of dat heel bijzonder is vraag ik me af, want mij werd verteld dat er mensen uit heel het land komen voor Joe's spareribs. Joe is een vriendelijke man, spreekt Engels, en werkt nog steeds hard mee in de keuken. Helaas is het restaurant maar drie dagen per week open momenteel vanwege privé omstandigheden.

Ik heb een minuut of tien moeten wachten op de bestelling, die overigens keurig dubbel verpakt is (spareribs in folie, verpakking in folie). Met plezier gewacht, wetende dat de bestelling vers bereid en zo warm mogelijk mee naar huis gaat. Helaas een kleine file gehad en met een minuut of tien vertraging thuisgekomen. Het feest kan beginnen!

Wat is goed?

Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen, zo lekker zijn de Joe's spareribs. Laat ik beginnen met het malse vlees. Het vlees valt bijna van het bot als je de spareribs oppakt. Er zijn een lekkere strook vlees tussen de botten. Je duwt het er zo af met je tong. Het bereidingsproces is hier dik in orde!

Dan de marinade, die is top. Het is een aparte marinade die ik niet van andere restaurants ken. Ik vind het moeilijk om het te vergelijken. Deze is gewoon anders, maar ook niet zo anders dat het een marinade is die je of heel lekker vindt, of totaal niet. Het is een marinade waarvan ik denk dat iedereen die van zoete spareribs houdt, deze wel kan waarderen. Gewoon top, ik kan geen verbetering bedenken. 

Hier is alles prima onder controle!  

Wat kan beter?

Hier is alles gewoon top. Maar aangezien ik iets moet invullen heb ik na flink nadenken toch nog iets gevonden. Maar zie het niet als verbeterpunt, maar als tip. Ik zou 3 groottes aanbieden: een klein portie (small, 2x halve streng), een normaal portie (medium, 3x halve streng) en een groot portie (4x halve streng). Omdat het kleinere baby-back ribs zijn, is het niet voldoende voor de grote eter. De prijs is prima in lijn met de kwaliteit. Spareribs zijn hier wat duurder dan bij veel andere restaurants, maar daar is de kwaliteit ook naar.

De marinade is ontzettend lekker, maar ook wat machtig. Persoonlijk denk ik niet dat ik morgen weer trek heb in Joe's spareribs. Maar als Joe in de buurt gevestigd zou zijn, zou ik ze gerust 1-2 keer in de maand halen. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de Joe's spareribs een dikke 9. Het vlees en de marinade zijn perfect. Ik vind ze ontzettend lekker, het was echt een WOW ervaring. De kwaliteit is nog steeds hetzelfde als jaren terug. Gewoon fantastisch. Zou ik ze aanraden aan anderen? Absoluut! Zou ik ze volgende week weer eten? Zeker weten! Ga dus gerust langs, je krijgt er beslist geen spijt van!

Voor nu mag Joe's Spare Ribs & More zich officieel leverancier van SpareribFans.nl Ribmeister spareribs noemen!

9, fantastisch!


Winnaar SpareribFans.nl Ribmeister award

Op dinsdag 3 november 2021 hebben wij Joe's Spare Ribs & More officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Ribmeister award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is reeds ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Joe's Spare Ribs & More.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4.2142857142857 sterren
14 stemmen

Wat vind jij van Joe's Spare Ribs & More?

Bekijk resultaten

Reacties

STANLEY TJIN
2 jaar geleden

ik woon in ams en toen ik hoorde over Joe, een rit of 3 al afgehaald. ook voor anderen. Het is gewoon super. Ik vind het jammer da ze maar 3 dgn in de week open zijn. Ik vergelijk ribs met die van gauchos, ook goed. Ik heb recent in Suriname ribs gegeten van Hes-D . Heerlijk... dus ben je een keer in Sur... you know what to do..

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.