Restaurant H2O

H2O | Rijnsburg | Logo
  • Adres: Kanaalpad Noord-West 4A | 2231 NX | Rijnsburg
  • Telefoonnummer: 0654286060
  • Website: restauranth2o.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 27 januari 2023
  • Besteld: Sticky Spare-ribs
  • Prijs: € 16,50
  • Inclusief: gestoofde peren, frisse salade, verse oerfriet en mayonaise

Eerste indruk

Het is weer weekend en ik heb zin in spareribs. Vrijdag is altijd een beetje een twijfeldag omdat het nogal eens druk kan zijn op de weg en ik wil natuurlijk niet dat de ribbetjes koud worden terwijl ik ergens in een file sta. In de buurt heb ik vrijwel alles gehad, dus ik ontkom er niet aan een half uurtje te rijden naar een nieuw restaurant voor spareribs.

Als ik de snelweg zoveel mogelijk wil ontwijken is de Bollenstreek een prima optie. Even gegoogled en al snel valt mijn oog op restaurant H2O. Het zijn niet veel beoordelingen over spareribs bij de Google reviews, maar de 6 die er staan zijn positief. Even de menukaart erbij gezocht op de website en ze staan er nog steeds op als 'sticky spareribs'. Laten we hopen dat ze naast lekker sticky ook nog erg lekker zijn.

Ik heb van te voren even gebeld en rekening gehouden met een kwartiertje speling. Het restaurant ligt wat afgelegen in de jachthaven, maar was uiteindelijk goed te vinden. Eenmaal gearriveerd kon ik mijn auto parkeren buiten het hek en zo'n 100 meter verder zag ik het restaurant al liggen. Ik denk dat het in de zomer een stuk drukker is in de jachthaven, want ik was de enige geparkeerde auto en ook in het restaurant zag ik niet veel tafels opgemaakt.

Toch ben ik vriendelijk geholpen en na een paar minuten wachten kan ik met 2 volle tassen - de kids eten mee - weer naar huis toe. Ook op de terugweg rijd het verkeerd vlot door en na nog geen 20 minuten parkeer ik de auto weer voor de deur en kan het feest beginnen. 


Wat is goed?

Laat ik beginnen met de compleetheid. Het is echt keurig allemaal. Friet apart en spareribs apart in de ene zak, en in de andere zak de stoofperen, salade, saus en vochtige doekjes. De vochtige doekjes worden nogal eens vergeten, maar zijn natuurlijk wel makkelijk om aan tafel te hebben. Zeker met deze sticky marinade!

De marinade is lekker plakkerig en klopt precies met wat je verwacht bij de naam 'sticky spareribs'. Het is een lekkere zoete marinade met toch wel een beetje pit erin. Het is een marinade die ik vaker geproefd heb. Lekker neutraal en een marinade die bij vrijwel iedereen in de smaak zal vallen. 

Het vlees valt eenvoudig van het bot. Mooie schone botten blijven over. Het zijn gewoon prima spareribs die een mooie voldoende krijgen.


Wat kan beter?

Het garingsproces is prima. De spareribs worden voorgegaard en daarna weer afgekoeld en naar ik aanneem gekoeld, maar gezien de locatie en de seizoensinvloeden zal ik dat de kok niet kwalijk nemen. Het zorgt er natuurlijk wel voor dat de ribbetjes vrij snel af koelen omdat de botten niet goed heet zijn. Maar als je daar ter plaatse eet heb je daar geen last van. 

Het schoonmaken van de spareribs kan echter wel beter. Ik had toch wel flink wat stukjes bot in mijn mond die je eigenlijk bij het schoonmaken van de spareribs hoort te verwijderen. Mijn advies aan de kok is de spareribs beter schoon te maken en losse stukjes bot te verwijderen. De losse stukjes zie je ook op de foto met de botjes.


Beoordeling

De sticky spareribs van Restaurant H2O krijgen van mij een 7. Het zijn gewoon lekkere malse spareribs die zo van het bot vallen. De plakkerige marinade maakt ze lekker sappig. Ik hoop dat de kok iets met mijn tip doet over het schoonmaken zodat voorkomen wordt dat iemand zijn kiezen breekt op een paar harde stukjes bot.

Wat vind jij van de spareribs van Restaurant H2O? Laat het vooral hieronder weten bij de reacties!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Restaurant H2O?

Bekijk resultaten

Reacties

Els
6 maanden geleden

Zijn de beste sparibs en lekkerste van onze bollenstreek .

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.