De Verborgen Parel

De Verborgen Parel | Huizen | Logo
  • Adres: Oostermeent N-3 | 1274 SB | Huizen
  • Telefoonnummer: 0355268086
  • Website: deverborgenparel.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 15 juni 2022
  • Besteld: Spareribs zoet
  • Prijs: € 21,50
  • Inclusief: friet, salade en knoflooksaus
  • Keuzes: Zoet | Hot

Eerste indruk

Ik moet vanavond in Eemnes zijn en aangezien dat best een stuk van mijn huis is een mooie gelegenheid om daar in de buurt eens spareribs te proberen. Mijn eerste keuze is een restaurant in Hilversum met goede recensies, maar ik krijg daar geen contact mee. Het lijkt erop dat de telefoon afgesloten is. Misschien is het restaurant wel failliet of gesloten. In Hilversum heb ik verder niets kunnen vinden en daarom maar mijn zoekgebied verruimd naar het hele Gooi voor een restaurant waar ze goede spareribs serveren. Mijn oog valt al snel op De Verborgen Parel in Huizen. Nu weet de vaste lezer dat een ik een hele goede ervaring heb bij Snackland Huizen, finalist bij de Ribs Of The Year verkiezing 2021. In Huizen ligt de lat dus hoog en daarom besloten te gaan ervaren of de spareribs bij De Verborgen Parel echt een verborgen parel zijn.

Bellen en reserveren was eenvoudig telefonisch en ruim voor tijd komen we aan bij De Verborgen Parel. Dit restaurant met mediterrane keuken is gevestigd in winkelcentrum Oostermeent. Zelf moest ik even opzoeken wat de mediterrane keuken precies inhoudt, maar Wikipedia legt uit dat het de keuken is van het Middelandse Zeegebied. Het is een verzamelnaam voor de tientallen verschillende keukens uit Marokko, Tunesië, Spanje, Italië, Albanië, Griekenland en zelfs de keukens uit het zuiden van Frankrijk. Van de pizzeria tot de Griek en het tapasrestaurant, het zijn dus eigenlijk allemaal mediterrane keukens. Wij komen natuurlijk voor de spareribs en op de menukaart worden die al aangeprezen als 'zo lekker dat we er eigenlijk geen woord meer over willen zeggen'. Wat een zelfvertrouwen! Bij de kok even geïnformeerd en die vertelde vol trots dat ze hier hele lekkere spareribs serveren. Ik kan niet wachten. Laat dat bord met ribbetjes maar komen!

Wat is goed?

Het bord wordt neergezet en ik maak een paar foto's. Ik ruik de spareribs al en wat ruiken ze goed. Fantastisch zien ze eruit en ook nog eens mooi gepresenteerd. Ik weet het gelijk: dit zijn hele lekkere spareribs. Maar hoe lekker zijn ze? De eerste hap is gelijk een smaaksensatie. Wat een lekkere spareribs. Het vlees komt uitstekend los van de botten. Een perfecte bite. Absoluut niet droog maar lekker sappig. Perfect gegaard en afgegrild op een lavagrill. Dat geeft toch net even die lekkere grillsmaak die je mist bij bereiding op gas. Het is een eigen recept, al proef ik wel wat overeenkomsten met de marinade van Snackland. Wat het precies is weet ik niet, maar ik raad iedereen aan De Verborgen Parel te bezoeken om deze spareribs te proeven. De spareribs zijn hier namelijk echt een verborgen parel.

Wat kan beter?

Ik heb maar een paar kleine tips. Het portie is wat klein, in mijn geval waren het 13 botjes, waaronder een paar hele kleine. Ik weet dat veel andere restaurants die mini botjes er af snijden. Ik vond het niet naar om te eten, maar voor de prijs van € 21,50 had ik een iets grotere portie verwacht. Mocht dat met deze kwaliteit niet haalbaar zijn adviseer ik De Verborgen Parel een grote-eters portie aan te bieden voor een hogere prijs (bijvoorbeeld € 24,50). 

De marinade was bijzonder lekker en had voor mij wel ruimer aangebracht mogen worden. Ik vind het altijd lekker als de spareribs echt druipen in de marinade en er op je bord nog een plasje ligt waar ik mijn friet doorheen kan roeren bij het eten. Maar dat is iets persoonlijks. Verder zijn de spareribs hier gewoon een genot en een absolute must-try voor de echte spareribsliefhebber. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van De Verborgen Parel een 9, net als de concullega in Huizen. Ik vind ze bijzonder lekker. Het is nu halverwege juni 2022 en het zijn de eerste spareribs dit jaar die een Ribmeister Award krijgen. Ga ze snel proberen!

De Verborgen Parel mag zich officieel leverancier van SpareribFans.nl Ribmeister spareribs noemen!

9, fantastisch!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4.3333333333333 sterren
6 stemmen

Wat vind jij van De Verborgen Parel?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.