Eetcafé de Bruin

  • Adres: De Korf 3 | 2924 AH | Krimpen aan den IJssel
  • Telefoonnummer: 0180518503
  • Website: eetcafedebruin.com
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 18 maart 2022
  • Besteld: Spare ribs
  • Prijs: € 17,95
  • Inclusief: Knoflooksaus, friet, mayonaise en salade
  • Keuzes: Spare ribs met knoflooksaus (€ 17,95) | Pittig oriëntaals gekruide spare ribs (€ 18,75) | extra spare ribs (€ 3,75)

Eerste indruk

Mijn maatje Kamado James, waarmee ik vrij veel locaties voor deze site bezocht heb, heeft mij Eetcafé de Bruin in Krimpen aan den IJssel als tip doorgegeven. Niet dat hij er zelf geweest is, maar collega's van zijn werk zijn lovend over de spareribs van dit eetcafé. Ook op Google zijn de reviews overwegend positief en zijn er op het moment van schrijven maar liefst 54 die gaan over de spareribs. Ik heb ze net nog even allemaal doorgelezen en ze zijn overwegend positief. Dan ga je natuurlijk al met hoge verwachtingen op pad. 

Reserveren was telefonisch zo geregeld. Een klein uurtje rijden was het, maar om de hoek van Eetcafé de Bruin kan gelukkig gratis geparkeerd worden op de grote parkeerplaats van winkelcentrum de Korf. Eenmaal binnen kregen we een tafel aangeboden. Wat gelijk opvalt is het rumoer binnen. Er waren grote groepen jongeren en jong-volwassenen die nogal erg rumoerig zijn en continu in en uit lopen en langs je lopen om naar de toiletten te gaan. Het is geen plek waar je even rustig kunt eten. Een jarige werd getrakteerd op een een enorm fluitconcert gevolgd door een verjaardaglied wat keihard uit de speakers knalde. Een echte kroeg, waarvan het niets verbaasd als later op de avond de stoelen en tafels weggehaald worden en het eetcafé veranderd in een uitgaansgelegenheid.

Wat is goed?

De spareribs zijn hier bloedjeheet. Je kan ze bijna niet aanraken zo heet zijn ze. Voor de schappelijke prijs van € 17,95 krijg je 1 hele streng spareribs bestaande uit 12 botjes met vlees. De grote eter kan nog een stuk bij bestellen voor de schappelijke prijs van € 3,75. Met deze prijzen kunt je hier met een kleinere beurs ook prima uit eten. Wellicht dat daarom ook veel jongeren voor Eetcafé de Bruin kiezen.

De spareribs zelf zijn prima gegaard. Ze zijn mals, want je trekt het bot zo tussen het vlees vandaan. De botten blijven dan ook mooi schoon over. De marinade is beperkt aangebracht zoals je ziet op de foto's en lijkt meer op een soort saus dan een marinade. Zo te zien is deze saus of marinade er ook na bereiding pas opgedaan en dan heel beperkt aangebracht.

Het zijn verder gewoon goede spareribs zoals je dat bij een goed eetcafé verwacht. 

Wat kan beter?

Wij hadden door de vele positieve Google recensies hoge verwachtingen. Toch viel het bezoek enigszins tegen. Niet dat de spareribs niet lekker zijn, maar er is door ons toch wel iets op aan te merken. 

Allereerst waren de spareribs niet goed schoongemaakt. Op de foto bij de botjes zie je een vrijwel compleet velletje liggen. Mijn advies is die altijd te verwijderen als ze niet op een houtskool of lavagrill bereid worden. Want hier was het velletje niet knapperig en dan wordt het een soort rubberen lap. Helemaal rechts op de foto van de botjes zie je een half botje. Dat is vrij scherp als je er per ongeluk in bijt en volgens een bevriende slager hoor je die altijd te verwijderen.

Tot slot dan het marineren. Het was vrij druk bij Eetcafé de Bruin en ik denk dat deze drukte ertoe geleid heeft dat er minder aandacht besteed is aan het afwerken van het gerecht. De marinade of saus is er echt een beetje opgesmeerd, vooral over het midden maar hele stukken zijn vergeten. Als je de foto vergroot dan zie je dat de marinade echt heel beperkt aangebracht is na het bereiden en dat hele stukken eruit zien als droog vlees. 

Beoordeling

De spareribs van Eetcafé de Bruin zijn prima en daarom geven wij ze unaniem een 7. Ze zijn lekker mals en goed van smaak. Precies zoals dat bij een goed eetcafé hoort. Met opvolging van onze tips zit er een hoger cijfer in voor de toekomst, maar voor nu moet Eetcafé de Bruin het doen met een ruime voldoende. Bestel ze dus gerust, je zult er geen spijt van krijgen. Heb jij een andere ervaring? Laat het dan vooral weten bij de reacties hieronder!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 3 sterren
2 stemmen

Wat vind jij van Eetcafé de Bruin?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.