Grill-bar Ruig

  • Adres: Andreasplein 16 | 2225 GR | Katwijk aan Zee
  • Telefoonnummer: 0715427518
  • Website: grillbarruig.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 25 maart 2022
  • Besteld: Ruige mix van de grill
  • Prijs: € 29,50
  • Inclusief: rauwkost, friet en mayonaise
  • Keuzes: Spareribs | Spareribs stevige trek

Eerste indruk

Ik kom niet vaak in Katwijk en was niet bekend met Grill-bar Ruig. Ik heb het restaurant gevonden via Google en toen de gelegenheid zich voordeed gelijk maar eens gereserveerd om kennis te maken met wat volgens de eigen website 'De beste plek voor grill specialiteiten, in Katwijk en omgeving!' is. 

Parkeren kan eenvoudig ondergronds in een mooie ruime nieuwe parkeergarage bij de duinen. Je steekt daarna de strandweg over en je loopt zo de straat in waar Grill-bar Ruig gevestigd is. Het is een echte steakhouse waar stoere dames en heren werken. Ik zag in de keuken een flinke stoere kerel staan vol tatoeages staan zoals dat hoort bij een echte grill-bar. 

Ik zag bij binnenkomst al iemand kluiven aan de spareribs en besefte gelijk dat je hier geen sappige malse fall-off-the-bone ribbetjes hebt, maar dat je hier echt je tanden erin moet zetten om het vlees eraf te trekken. Op dat moment toch maar besloten om te gaan voor een mixed gerecht in plaats van alleen de spareribs. Afgelopen dinsdag was het al een flinke kluifklus bij de Best Ribs In Town: Leiden verkiezing en het voelt alsof mijn maag dat nog aan het verwerken is. 

Wat is goed?

Als vooraf hadden een Ruig plankje voor 2 personen. Dit is een soort proeverij van pulled pork, buikspek en diverse worstjes van de plaatselijke worstenmakers. Dit smaakte uitstekend en diende als prima bodem voor het hoofdgerecht. Verder hebben we een breekbrood besteld met huisgemaakte kruidenboter en smeersels. Dit was gekruid brood en zo waanzinnig lekker dat we nog een portie aan lieten rukken.

Als hoofdgerecht gekozen voor de Ruige mix van de grill aangezien daar ook spareribs bij zitten. Het duurde even voordat het kwam en ik had het idee dat de afhaal- en bezorgorders voor gingen. Continu zag ik de zakken gevuld worden in de keuken, terwijl er weinig eten het restaurant in kwam. Voor ons geen probleem, want het was gezellig en de drank bleef gewoon komen. Maar hou er rekening mee dat je dus niet zo weer buiten staat als je even snel een hapje wilt eten. 

De Ruige mix van de grill bestaat uit een halve streng spareribs, een saté van de huis die ik met saus apart besteld heb, een stuk biefstuk (ik denk de USA House steak), een pittig worstje en een stuk buikspek. De spareribs waren inderdaad een kluifklus, maar de botten blijven netjes schoon achter. Zelf denk ik dat de spareribs hier vrij lang af gegrild worden waardoor ze wat droger worden. Ze hebben wel een lekkere grillsmaak en de marinade smaakte prima. Het was een lekkere zoete marinade die ik niet eerder ergens geproefd heb. De ervaring deed me een beetje denken aan Granny's Grill in Rotterdam. De spareribs zijn gewoon lekker. 

Wat kan beter?

Ik vond het eten goed, maar nergens echt bijzonder (op het breekbrood na dan). De spareribs zijn goed, maar het zijn geen spareribs waar ik voor terug kom. Eigenlijk hetzelfde als de steak, die is niet zo mals als een ossehaas bij de Argentijn. Eigenlijk net als de spareribs wat droger. Het zal de manier van bereiden zijn en horen bij het concept van het restaurant. 

Voor wat betreft de spareribs kan de bereiding beter. Misschien kan de kok eens experimenteren met wijzigingen bij het voorgaren. Ik kan me voorstellen dat je iets te kluiven moet houden, maar er zit een enorm verschil tussen de spareribs hier en fall-off-the-bone ribs.

Ik heb van de serveerster begrepen dat de spareribs hier gretig aftrek vinden en het meest populaire gerecht zijn, dus het kan ook gewoon zijn dat het mijn soort spareribs gewoon niet zijn. Laat daarom vooral bij de reacties hieronder weten wat jij van de spareribs van Grill-bar Ruig vindt.

Beoordeling

Sfeervol en stoer restaurant, lekker breekbrood, uitstekende bedieningen en prima spareribs. Daarom geef ik ze een 7. Ze zijn lekker, maar voor mij nergens echt bijzonder. Er is potentie, maar dan moet Grill-bar Ruig aan de slag met de bereiding. Laat vooral hieronder weten wat jij van deze spareribs vindt.

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 3 sterren
1 stem

Wat vind jij van Grill-bar Ruig?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.