Floor Poelier

Floor Poelier | Hilversum | Logo
 • Adres: Kapittelweg 125 | 1216 HX | Hilversum
 • Telefoonnummer: 0356246782
 • Website: floorpoelier.nl
 • Type: poelier
 • Getest op: 9 juli 2021 (Slagerstest 2)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 160 graden | 15-20 minuten
 • Prijs: € 1,595 per 100 gram | € 7,975 per 500 gram

Eerste indruk

Floor Poelier bevindt zich in het het centrum van Hilversum, in winkelcentrum Kerkelanden. Ondanks dat de naam duidelijk maakt dat het gaat om een poelier, oftewel een slager die zich hoofdzakelijk richt op verkoop van vlees van kip en wild, claimt Floor Poelier op de website de lekkerste, heerlijkste en meest verse spareribs van Hilversum en omgeving te verkopen. Normaal selecteer ik voor de spareribs slagerstesten alleen de spareribs die als finalist geëindigd zijn voor de Spareribs Trophy of die met goud bekroond zijn. Voor zover ik kan zien zijn de spareribs van Floor Poelier dat niet, maar de claims op de website over de eigen kwaliteit kan ik natuurlijk niet negeren. Ik heb er al trek in!

Al ruim 85 jaar bevindt Floor Poelier zich in Hilversum. Een familiebedrijf waarvan de 4e generatie nu aan het roer staat. Floor Poelier produceert de eigen producten in huis, wat betekent dat alles vers is. Daar ligt volgens de website de kracht. Naast een winkel in Hilversum verkoopt Floor Poelier ook via een moderne verkoopwagen op verschillende markten in de omgeving van Hilversum. 

Ik heb maandag 2 strengen spareribs besteld met extra marinade en tevens gevraagd naar het bereidingsadvies. Toen ik vandaag (woensdag) belde had ik nog geen reactie ontvangen op mijn e-mail. Ik begreep dat deze wel ontvangen is en dat de spareribs aanstaande vrijdag in de winkel voor mij klaar liggen. Eenmaal aangekomen in de winkel op vrijdagochtend bleken de spareribs niet apart klaar te liggen voor me, maar werden deze uit de vitrine gehaald. Ook het aparte bakje marinade lag niet klaar. Er werd een extra kwak marinade in de zak gedaan. Uiteindelijk ook nog terug moeten lopen voor de bon, want die zat er ook niet bij. Bereidingsadvies zat er ook niet bij, dus ook hier nog even voor na moeten bellen. 15-20 minuten in voorverwarmde oven op 160 graden als advies gekregen. Jammer! Hopen dat de spareribs het gaan compenseren. 

De prijs is overigens gemiddeld met zo'n € 1,595 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 7,98 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 11,96 voor 750 gram of € 15,95 per kilogram. Deze prijs is gemiddeld voor een kwaliteitsslager.

Wat is goed?

Deze spareribs zien er lekker uit. Het zijn wel twee verschillende soorten ribs. Op de foto zie je dat de bovenste streng wat kleinere botten heeft en de onderste wat groter. Ik ben er inmiddels wel achter dat de kleinere botten mijn favoriet zijn.

Na het openscheuren van de zak heb ik de marinade uit de zak gehaald met een kwast en de spareribs voorzien van nog een dikke laag. Ik heb de spareribs daarna bereid zoals de slager adviseert, 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Daarna de spareribs in 8 stukken verdeeld. 

Het vlees van de spareribs was uitstekend. Het vlees kwam mooi los van de botten, iets wat we tot nu toe maar zelden meemaken bij slagerijen. Mooie schone botten bleven dus over. Deze spareribs zijn de winnaar van deze tweede slagerstest.

Wat kan beter?

Deze spareribs zijn gewoon goed. Op vrijwel elk onderdeel hebben onze proevers individueel een voldoende gegeven. Deze spareribs kwamen als derde aan bod in de test, vlak na de aanzienlijk mindere spareribs van Slagerij Spoelder en dan is het kwaliteitsverschil natuurlijk erg groot. 

De marinade kwam mij enigszins bekend voor. Het lijkt op een marinade van een poelier in mijn dorp. Wellicht is dit een soort standaard marinade voor poeliers en/of een marinade die veel op kip toegepast wordt? In ieder geval scoren deze spareribs op marinade de minste punten. Misschien kan Floor Poelier eens experimenten met een andere marinade voor deze verder uitstekende spareribs?

Beoordeling

Onze proevers waren het eens: deze spareribs zijn goed. Ze halen op vrijwel elk onderdeel een dikke voldoende. Zo krijgt aanzien een ruime voldoende (7,6), evenals het vlees (8,3). Ook de marinade doet het goed met een 7,3 en kan de uitstekende bereiding rekenen op een 8,3. Dit zijn gewoon goede spareribs en een terechte winnaar van de tweede slagerstest

7,9, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Floor Poelier?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.