Gebroeders Wop / Spareribs Service

Gebroeders Wop | Sassenheim | Logo
  • Adres: Hoofdstraat 173 | 2171 BB | Sassenheim
  • Telefoonnummer: 0252227448
  • Website: gebrwop.nl | spareribsbollenstreek.nl
  • Type: bar & restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 2 juli 2021
  • Besteld: Spareribs zoet met extra marinade
  • Prijs: € 16,50
  • Inclusief: knapperige friet
  • Keuzes: Zoete spareribs | Pittige spareribs

Eerste indruk

Twee weken terug heb ik Steakhouse Joey bezocht en vandaag is het de beurt aan bar en restaurant Gebroeders Wop, die ook als bezorgdienst Spareribs Service aan huis spareribs bezorgen in de Bollenstreek. Beiden pretenderen de beste spareribs van de Bollenstreek te leveren. Bij Steakhouse Joey was de smaak goed, maar werd het genieten belemmerd door de harde stukjes bot tussen het vlees. Is dit anders bij Gebroeders Wop?

Ik heb vanmiddag 3 keer gebeld en de telefoon over laten gaan tot de verbinding verbroken werd. Het is toch een klein half uur rijden en met het adres van een alternatief in de buurt op zak het er toch maar op gewaagd. Gebroeders Wop was eenvoudig te vinden in de Hoofdstraat van Sassenheim en parkeren kon gratis (met parkeerschijf) op nog geen 100 meter afstand. 

Zelf heb ik altijd een hekel aan bedrijven die de telefoon niet op nemen. Als het druk is neem dan even op en vraag om een moment geduld. Maar oneindig over laten gaan vind ik altijd klantonvriendelijk. Gelukkig was hier niets aan de hand en verontschuldigde het personeel zich gelijk want er was een telefoonstoring. De telefoon was zojuist weer gemaakt. Ik werd uitstekend en zeer vriendelijk geholpen. Er was ruimte voor een praatje en dat stel ik altijd zeer op prijs. Personeel was erg enthousiast over de spareribs, meestal een teken dat het wel goed zit met de kwaliteit. Gelijk besteld met extra marinade en binnen een paar minuten kreeg ik de spareribs heet en goed verpakt mee.

De prijs zou volgens de menukaart € 14,50 moeten zijn voor de spareribs met patat en € 1,00 voor de extra marinade. Ik heb geen salade besteld (+€ 1,00 volgens de website), maar zie nu wel dat ik € 16,50 heb betaald. Foutje bij het afslaan?

Wat is goed?

Ik maakte hierboven al even de link naar Steakhouse Joey, waar ik 2 weken terug de spareribs van gegeten en beoordeeld heb. Het is inmiddels al 2 weken geleden en in de tussentijd heb ik al wat spareribs van andere restaurants op, maar ik denk zelf dat de spareribs, de manier van bereiden, de enigszins waterige marinade die ook bij Steakhouse Joey extra te bestellen was voor € 1,00 en zelfs de friet met kruiden hetzelfde zijn. Maar waar bij Steakhouse Joey de harde stukjes bot tussen de spareribs het echte genieten en daarmee ook een hoger cijfer in de weg stond, is het bij Gebroeders Wop stukken beter. 

Verpakking is top want spareribs zitten netjes verpakt in aluminium wegwerp bak en friet apart in een zak. Alles samen netjes in een tas meegekregen. 

De spareribs zien er lekker uit. Je ziet duidelijk dat ze (gedeeltelijk) op houtskool bereid zijn. De bak zit vol marinade en ik denk dat de extra bestelde marinade niet los meegegeven wordt in een bakje, maar er gewoon extra overheen gegoten wordt. In ieder geval weer reden voor mij om er lekker een kwast bij te pakken en de spareribs voor het eten nog even lekker in te smeren. 

Spareribs waren mooi schoongemaakt en geen enkel los stukje bot gevonden. Verder hadden ze een prima bite en een heerlijke marinade. Ze waren perfect gegaard, het vlees zat netjes vast aan de botten maar je kon het er met je tong afduwen. Botten blijven mooi schoon achter. Precies zoals spareribs horen te zijn!

Wat kan beter?

Persoonlijk denk ik dat Gebroeders Wop in Sassenheim en Steakhouse Joey in Hillegom dezelfde eigenaar en/of dezelfde bron hebben waar de spareribs vandaan komen. Ik weet het niet zeker, maar ik zie zoveel gelijkenissen en Sassenheim ligt niet ver van Hillegom. De bereiding vertoont gelijkenissen, evenals de marinade en zelfs de friet met dezelfde kruiden.

Laat ik daarom beginnen met de ook hier waterige marinade. De marinade was heel waterig en was zo dun dat extra insmeren met een kwast niet lukte. Ik adviseer Gebroeders Wop om met de kok en/of leverancier van de marinade eens te onderzoeken of de marinade iets dikker gemaakt kan worden met bijvoorbeeld honing. De smaak is echt uitstekend en bij een iets dikkere marinade ligt voor Gebroeders Wop een 8,5 of hoger binnen bereik. 

Ik heb het idee dat de spareribs wel (gedeeltelijk) op houtskool bereid worden, maar dat de houtskoolbereiding niet bij Gebroeders Wop plaatsvindt. Ik rook geen houtskoolgrill en kom het op de website of op het menu niet tegen. De meeste restaurants die met een houtskoolgrill werken maken dit vrijwel altijd kenbaar. De spareribs hebben dus wel een houtskool smaak en laten ook duidelijk sporen van een houtskool grill zien, maar missen de licht krokante korst die je bij een houtskoolgrill bij het afgrillen krijgt. 

Het portie is wat aan de kleine kant, namelijk 2 halve ribs. Op zich een prima prijs/kwaliteitverhouding, maar ik adviseer Gebroeders Wop wel om een grote portie aan te bieden van 3 halve ribs voor bijvoorbeeld € 18,00 - € 20,00. 

Tot slot, maar dat is echt een detail, mistte ik de doekjes om je handen mee schoon te maken. Ik vind het altijd erg fijn om aan tafel je handen schoon te kunnen maken.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Gebroeders Wop / Spareribs Service in Sassenheim een 8. Dit zijn gewoon uitstekende spareribs. Lekker van smaak en met een lekkere bite. Als Gebroeders Wop de marinade wat dikker maakt ligt een 8,5 of hoger binnen bereik. Maar voor nu mag Gebroeders Wop zich officieel leverancier van SpareribFans,nl Topribs noemen!

8, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op zondag 1 augustus 2021 hebben wij Gebroeders Wop / Spareribs Service officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Gebroeders Wop / Spareribs Service.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4 sterren
1 stem

Wat vind jij van bar & restaurant Gebroeders Wop en/of Spareribs Service?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.