De Vergulde Vos 'Bar | Eetcafé'

De Vergulde Vos | Rijpwetering | Logo
  • Adres: Koppoellaan 22 | 2375 AB | Rijpwetering
  • Telefoonnummer: 0715018273
  • Website: deverguldevos.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 6 juni 2021
  • Besteld: Spareribs heerlijk gemarineerd, zo van het botje!
  • Prijs: € 17,00 (afhaalkaart) | € 19,95 (dinerkaart)
  • Inclusief: frites, mayonaise, saus en salade

Eerste indruk

Een echt eerste indruk is er niet meer want de Vergulde Vos, die met verschillende functies en namen al sinds 1615 bestaat, is een begrip in de omgeving. Een gezellig eetcafé zo naast de A4, dat ook prima aan te varen is met de boot en waar je ook nog op je boot bediend kunt worden. Er is een groot terras voor de deur en het eten is er in de regel goed. Ik ben er eerder geweest om te lunchen, maar ook om te dineren. Nooit eerder heb ik de spareribs er gegeten, ik durfde het toen niet aan, waarom weet ik niet, maar ik ben toen gegaan voor de saté. Echter hebben onlangs bekenden van mij het advies gegeven hier eens de spareribs te proeven. Ondanks dat er in het kleine Rijpwetering niet veel te vergelijken valt, bereikten mij de signalen dat ze hier toch wel erg lekker zijn. 

Vandaag op de terugweg vanaf de camping maar eens gebeld om een menu spareribs af te halen. Was nogal ingewikkeld want van te voren bestellen kon niet i.v.m. drukte op het terras en daardoor ook drukte in de keuken. Ik kon langs rijden en bestellen om daar dan vervolgens te horen wanneer het klaar is. Dat kon 20 minuten zijn, maar ook 40 minuten of zelfs langer. Dat maakt het wat ingewikkeld, want ik had mijn vriendin en 2 kleine kinderen bij me, dus het was even een uitdaging. De honger won het, dus op de terugweg even gestopt om te bestellen. 

Parkeren kon eenvoudig voor de deur. Naar binnen en besteld. Kreeg daar te horen dat het ca. 20 minuten zou duren. Vriendin en kinderen thuis afgezet en weer terug. Duurde al met al ca. 25-30 minuten voordat ik mijn bestelling toen mee kreeg. Overigens keurig geholpen door vriendelijk personeel.

Eén dingetje viel mij wel op. De telefoon ging en iemand riep binnen 'Laat die maar gaan, we zitten toch vol'. Als ondernemer vind ik dat niet kunnen. Iedere klant is er één, en zelf vind ik dat als een telefoon afgaat hij opgenomen dient te worden. Als het te druk is, laat dan een bandje horen met dat het vol is of iets dergelijks. Maar laten gaan en niet opnemen vind ik niet kunnen. 

Ik wil wel de kanttekening maken dat dit weekend vanaf 5 juni 2021, de maatregelen rondom corona wat versoepeld zijn voor de horeca. Ik kan me voorstellen dat dit voor een horecagelegenheid wat hectisch is omdat er toch ook veel nieuw personeel ingewerkt moet worden. Het kan daarom een incident zijn hoe ik het vandaag ervaren heb. Als het bij het lezen van deze beoordeling inmiddels anders is, laat het dan vooral hieronder weten bij reacties. 

Wat is goed?

Laten we maar gelijk beginnen met de wijze waarop je de bestelling meekrijgt. Die is top. Het zit in een nette kartonnen doos en als je de deksel eraf haalt zit er een soort plastic dienblad onder waar het eten op ligt. Je hebt dus geen bord nodig, je kunt lekker eten vanaf het dienblad. Voor het eerst dat ik het zo mee maak en wat mij betreft een tip voor alle restaurants met afhaal- of bezorgservice. Wel zou ik De Vergulde Vos adviseren om aluminiumfolie eromheen te doen, dus of om het dienblad in de doos en dan om het eten, of om de gehele kartonnen doos. Het koelt namelijk snel af.

Dan de spareribs zelf. Die zien er wat droog uit en ik betrapte mijzelf op het gevoel dat het tegen zou gaan vallen. Maar schijn bedriegt, want ze smaakten prima. Ze flinken flink gekruid en gemarineerd en zo schoon als de botten hier overblijven heb ik niet eerder meegemaakt. Je ziet het duidelijk op de foto.

De kwaliteit van het vlees is uitstekend. Het vlies was verwijderd, geen vet geproefd en ook het vlees was goed schoongemaakt. Dus geen harde stukjes ertussen waar je je tanden op kapot bijt. De kwaliteit was echt dik in orde. 

De friet was ook lekker. Heerlijk van smaak met net genoeg zout. Het was ook net genoeg voor bij de spareribs. 

Prijskwaliteitverhouding is prima, al was het even onduidelijk wat de prijs precies was. Op de menukaart staan ze voor € 19,95, maar bij het afrekenen hoefde ik maar € 17,00 af te rekenen. Er blijkt namelijk een apart menu te zijn voor afhalen en bezorgen. Bij € 19,95 is het wat aan de dure kant voor wat je krijgt, maar bij € 17,00 is het meer in lijn met de concurrentie in Leiden, de dichtstbijzijnde stad. 

Salade, saus en mayonaise kan ik niet beoordelen, deze heb ik niet op gegeten.

Wat kan beter?

Ik wil benadrukken dat de spareribs beslist goed zijn en dat onderstaande mijn mening is. Ik heb namelijk het idee dat de spareribs gegrild worden in de oven en dat ze opgewarmd worden als ze besteld worden. En ik heb het idee dat er dan niet door gemarineerd wordt. Bij het eten waren mijn handen ook helemaal schoon, want in de regel betekent dat de marinade echt helemaal ingetrokken en/of opgedroogd is. Mijn advies aan De Vergulde Vos is om ze voor het opwarmen nog eens in te kwasten en nog eens na het opwarmen voor het serveren. Dit kan met dezelfde marinade, maar bijvoorbeeld ook met een lekkere zoete BBQ saus. Experimenteer hier eens mee, het maakt de spareribs nog lekkerder!

Tot slot wil ik opmerken dat het portie voor grote eters wat klein is. Als ik het zo beoordeel is het bij elkaar 1 streng. Dat is op zich prima, maar niet in lijn met veel andere restaurants waar ze toch wel richting de 1,5 streng serveren. Vanzelfsprekend mag daar meer voor gerekend worden, bijvoorbeeld € 19,95 of € 22,95. Mijn advies is op het menu onderscheid te maken tussen een normale en een grote portie. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van De Vergulde Vos een 7,5. Het vlees is prima, de marinade kan anders en/of beter. Ik vind het prima spareribs, smaak is goed en de friet is ook lekker. Maar om voor een hogere beoordeling in aanmerking te komen, is er nog wat ruimte voor verbetering. Maar de potentie is zeker aanwezig!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van De Vergulde Vos?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.