Van der Meer, Keurslager

Van der Meer, Keurslager | Roelofarendsveen | Logo
 • Adres: Noordplein 12 | 2371 DA | Roelofarendsveen
 • Telefoonnummer: 0713313418
 • Website: vandermeer.keurslager.nl
 • Type: slagerij
 • Getest op: 27 augustus 2021 (Slagerstest 3)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 200/180 graden | 15/20 minuten
 • Prijs: € 1,39 per 100 gram | € 6,95 per 500 gram

Eerste indruk

Omdat de kwaliteit van de spareribs bij de 1e slagerstest en 2e slagerstest enigszins tegenviel, heb ik besloten het bij de 3e slagerstest anders te doen. Ik ben nog kritischer waar ik de spareribs haal, want het lijkt erop dat het meedingen voor de Spareribs Trophy en/of het 'met goud bekroond' predicaat geen garantie biedt voor goede spareribs. Ik heb besloten daarom alle slagerijen in de regio van Leiden eerst een mail te sturen met de vraag of spareribs bij deze slagerijen een specialiteit zijn. Deze mail kunt u hier lezen.

In tegenstelling tot veel andere slagerijen was Marco van der Meer zo sportief om direct als volgt te reageren: 'Bescheidenheid siert de mens. Dus of onze voorgegaarde spareribs een specialiteit zijn mag de klant beoordelen. Wij zijn wel tevreden over hoe wij ze aanbieden, maar staan indien dit nodig is natuurlijk open voor een feedback van onze klanten.' De volledige reactie kunt u hier lezen.

Van der Meer, Keurslager is een mooie winkel in het dorpscentrum van Roelofarendsveen. Let op dat je bij het navigeren het juiste adres selecteert, want het lijkt erop als googled dat er nog een vestiging is op het industrieterrein. Er ligt veel lekkers in de vitrine en het was ook lekker druk in de winkel. Flink wat personeel helpt de klanten aan allerlei lekkers. Ik moest even wachten op mijn beurt, maar dat geeft je ook de mogelijkheid om eens goed te kijken wat er allemaal ligt. 

De spareribs lagen klaar en ik kreeg ze, samen met een bakje extra marinade, zo mee en kon bij de uitgang afrekenen. Ik ben prima geholpen, al was het door de drukte niet mogelijk om een kort praatje te maken. Ook vergeten te vragen naar het bereidingsadvies, dus daar later nog even voor gebeld. 

De prijs die Van der Meer, Keurslager rekent is vrij laag met zo'n € 1,39 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram slechts € 6,95 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 10,425 voor 750 gram of € 13,90 per kilogram. Deze prijs is vrij laag voor een kwaliteitsslager. Op de rekening kunt u ook zien dat de normale prijs € 15,90 per kilo is. Dat lijkt me een meer realistische prijs. Het is bij mij niet bekend of er een aanbieding was. Vreemd genoeg was dit bij de andere Keurslager in deze test ook het geval. 

Wat is goed?

De spareribs van Van der Meer, Keurslager zagen er wat apart uit. Voor het verlaten van de winkel vroeg ik nog aan de medewerker of de spareribs wel voorgegaard waren. Ze leken namelijk rauw in de marinade op het eerste oog. Het zal met de marinade of de bereiding te maken hebben. 

Dit zijn wel spareribs die je lekker vindt of niet. De smaak van de marinade is anders. En daar zit een risico in, reden dat onze proevers uiteenlopende cijfers gaven voor de marinade (zowel vieren, zessen als zevens).

Wij vonden de spareribs prima en daarom krijgen de spareribs ook een voldoende als eindcijfer.  

Wat kan beter?

Bij dit soort spareribs merk je dat smaak een rol speelt. Zo vond de helft van ons proevers de spareribs bovengemiddeld want bijna de helft van alle cijfers voor alle onderdelen was een 7 en zelfs één 8. Van de andere helft van alle cijfers was weer de helft een 6, de andere helft lager. Waar 'vlees' en 'bereiding' nog op een voldoende kunnen rekenen, scoren 'aanzien' en 'marinade' net onder een 6. 

Misschien kan Van der Meer, Keurslager eens experimenteren met een nieuwe marinade die een grotere doelgroep aanspreekt?

Beoordeling

De spareribs van Van der Meer, Keurslager scoren helaas niet op alle onderdelen een voldoende. Wij vonden de spareribs er wat minder lekker uitzien, wat resulteert in een 5,8 voor 'aanzien', Het 'vlees' krijgt met een 6,4 een voldoende, maar de 'marinade' moet het doen met een 5,9. De 'bereiding' krijgt een 6,6, want het vlees kwam wel goed los van de botten. 

6,2, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Van der Meer, Keurslager?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.