Restaurant De Boerderij By Charrels

De Boerderij By Charrels | Voorburg | Logo
  • Adres: Klaverweide 80 | 2272 BV | Voorburg
  • Telefoonnummer: 0703201060
  • Website: restaurantdeboerderij.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 13 juli 2022
  • Besteld: Spareribs "De Boerderij" in huisgemaakte marinade
  • Prijs: € 21,75
  • Inclusief: patat, salade, mayonaise en appelmoes

Eerste indruk

Ik heb afgesproken te gaan eten met een goede vriendin van mij. Natuurlijk kies ik het restaurant en mogen lekkere varkensribbetjes niet ontbreken op de kaart. Op mijn verlanglijstje staat al enige tijd restaurant De Boerderij By Charrels. Op Google krijgt het restaurant veel positieve recensies over de spareribs. 'Nog nooit zulk lekker en goed vlees gegeten', 'Spareribs zijn heerlijk!', 'Super lekkere spareribs' en 'Spareribs zoals spareribs moeten zijn' zijn zomaar wat kreten die ik lees in de reviews, achtergelaten door tevreden klanten op Google. Mijn ervaring is dat wanneer er veel positieve reviews zijn, de spareribs bovengemiddeld goed zijn. Laten we hopen dat De Boerderij By Charrels hierop geen uitzondering is. De beslissing was dus snel genomen en mijn gezelschap was het ermee eens. Op naar De Boerderij!

Online reserveren was zo geregeld en rond 18.45 uur komen we aan bij De Boerderij. Ik heb niet gekeken waar het restaurant precies gevestigd is, dus bij aankomst moet ik even omschakelen. Gezien de naam dacht ik naar een soort boerderij te gaan, maar de Boerderij By Charrels blijkt een restaurant aan een parkeerplaats van de Hoogvliet te zijn. Eenmaal binnen komen we in een sfeervol en zeer mooi aangekleed restaurant terecht. Gelukkig is het lekker weer en kunnen we nog buiten zitten. Een stokbroodje en wat drinken komt snel op tafel en ondanks dat mijn keuze al vaststaat toch maar even de menukaart ingezien. Ik verander niet van gedachten en heb de 'Spareribs "De Boerderij" in huisgemaakte marinade' besteld. Mijn gezelschap bestelt overigens de Ossenhaas biefstuk in ouderwetse jus en die ziet er zo goed uit dat ik daar misschien nog wel een keer voor terug kom. Tot zover alles dik in orde! Nu wachten op de ribbetjes.  

Wat is goed?

Op een mooi groot bord krijg ik 2 grote halve ribben. Zoals je ziet op de foto zijn het lange botten en ondanks dat het maar 11 botten zijn is het best veel vlees. De marinades zijn in de regel sticky (plakkerig) of wat wateriger, maar zoals de huisgemaakte marinade op de spareribs ligt heb ik niet eerder meegemaakt. Het is een soort drap die op de spareribs ligt. Het is een aparte smaak en zeker geen marinade die ik eerder geproefd heb. Als ik het moet omschrijven is het een zoete marinade, maar wel met een scherp randje. Ik vind de marinade lekker, maar moest wel even wennen aan de smaak.

Het vlees is lekker en heeft een goede bite. Het zijn geen fall-off-the-bone spareribs, maar zoals te zien op de foto's blijven de botjes mooi schoon achter. Goed vlees, lekkere bite, bijzondere lekkere marinade en ook nog aardige bediening. Prima ervaring!

Wat kan beter?

De manier hoe de spareribs bereid worden en dan met name de marinade die moet je wel liggen. Peter Jan van Slagerij van den Broek in Den Haag heeft mij verteld dat in Den Haag de mensen houden van een beetje pit in de marinade. Zijn prijswinnende spareribs zijn daar al jaren voorzien van een Indische marinade en die valt goed in de smaak. Ik kan me zo voorstellen dat diezelfde klanten, Voorburg ligt immers naast Den Haag, ook de spareribs van De Boerderij lekker zullen vinden. Ik vond ze lekker, maar tegelijkertijd ook wel erg heftig. Maar dat is mijn persoonlijke smaak.

Verder heb ik 2 kleine puntjes. Ik adviseer het velletje altijd te verwijderen aangezien de ribbetjes niet op een houtskool- of lavagrill bereid worden. Verder zaten er 2 harde stukjes bot, ook wel kiezenbrekers genoemd, tussen de ribbetjes die eigenlijk tijdens het schoonmaken verwijderd horen te worden. Maar dat zijn details.  

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van De Boerderij By Charrels een 7,5. Ik vond ze erg lekker, maar ik zal ze niet binnenkort nog een keer halen. Het zijn spareribs met een bijzondere marinade, maar persoonlijk ligt mijn voorkeur bij een andere smaak. De bediening is erg vriendelijk en wij voelden ons erg welkom. Ik wil iedereen daarom van harte aanraden eens een bezoek te brengen bij dit leuke restaurant! Laat vooral bij de reacties hieronder weten wat jij van de spareribs vindt.  

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van De Boerderij By Charrels?

Bekijk resultaten

Reacties

Erna Engels
2 jaar geleden

Heerlijke spareribs super bediening mooie zaak
Gewoon super 👌👌

Brigitte de bruijn
2 jaar geleden

Heerlijke spareribs lekker mals vlees goeie smaak

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.