Café-Restaurant Hogenboom

Hogenboom | Roelofarendsveen | Logo
  • Adres: Sotaweg 150 | 2371 GH | Roelofarendsveen
  • Telefoonnummer: 0713314422
  • Website: cafehogenboom.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 15 juli 2022
  • Besteld: Spare ribs - Huisgemaakt en gemarineerd zoals alleen wij dat kunnen
  • Prijs: € 17,50
  • Inclusief: passende seizoensgroenten, salade, en friet

Eerste indruk

Inmiddels heb ik de meeste restaurants rondom Leiden al gehad, en als er een paar weken terug geen afsluiting van de A4 was geweest, had ik niet zo snel Café-Restaurant Hogenboom gevonden. We reden door Roelofarendsveen en mijn vriendin zag restaurant Hogenboom. Aan haar gevraagd even te kijken bij de Google reviews, maar daar geen reviews over spareribs. In ieder geval voor Google niet genoeg reviews om er een filteroptie voor te maken. Toen het menu online geraadpleegd en daarop stonden de Spare ribs met daarnaast 'Huisgemaakt en gemarineerd zoals alleen wij dat kunnen'. Die zin geeft in ieder geval aan dat het restaurant zelf veel vertrouwen heeft in de varkensribbetjes. Reden voor mij om deze op mijn lijstje te zetten voor een bezoek. Laten we hopen dat het lekkere unieke spareribs zijn!

Vandaag is het dan eindelijk zover. Mijn vaste autodealer is gevestigd in Roelofarendsveen en toevallig heb ik daar einde van de middag een afspraak. En dan is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om niet even langs Café-Restaurant Hogenboom te rijden en de spareribs mee te nemen. Besloten op de gok langs te rijden om af te halen. De barman moet even informeren in de keuken, maar al snel komt er het positieve bericht dat de spareribs binnen een kwartiertje klaar staan. Direct maar even afgerekend en een klein kwartier later zit ik in de auto met een tas vol lekkers. 

Thuis valt direct op dat de bestelling zeer compleet is. De spareribs zijn apart verpakt in een kartonnen box, verder een enorme zak patat, een salade, knoflooksaus en als extra nog croutons en een vochtig doekje. Zo compleet maak ik het zelden mee. Ik heb trek dus begin direct met de spareribs. 

Wat is goed?

De spareribs zien er lekker uit en ruiken goed. Het portie valt tegen, maar wat er in de box zit is dik in orde. De spareribs zijn bijzonder mals. Duidelijk is dat ze hier flink voorgekookt worden, want het zijn echte fall-off-the-bone ribbetjes. Ik kan me voorstellen dat het voor sommigen 'te mals' is, maar ik vind het prima. 

De zoete marinade is lekker en ik ken de marinade ergens van. In ieder geval de smaak heb ik eerder geproefd. Het is een lekkere maar neutrale zoete marinade die bij vrijwel iedereen goed in de smaak zal vallen. 

Het zijn verder mooie verzorgde spareribs. Geen harde stukjes(kiezenbrekers) of halve botjes (scheermesjes). 

Helaas waren ze wel vrij snel op, zeker als je nog een dochter hebt die loopt te bietsen voor een stukkie. 

Wat kan beter?

De spareribs zijn hier goed en persoonlijk vind ik ze één van de betere in de regio. Toch heb ik een paar opmerkingen.

Allereerst natuurlijk het portie. Persoonlijk vind ik het niet kunnen, voor € 17,50 verwacht ik in ieder geval drie halve ribs met in totaal zo'n 15 botjes, zeker bij kleine baby back ribs. Er zat superveel friet bij, te veel zelfs, dus mijn advies is minder friet en meer spareribs. Als dat niet kan voor deze prijs dan minstens vermelden op de kaart en onderscheid maken tussen een kleine portie (2 stukken) en een grote portie (3 of 4 stukken), bijvoorbeeld voor € 19,00-€ 20,00 ( 3 stukken) en € 23,00-€ 25,00 (4 stukken). 

Als het proces van voorgaren anders wordt ingericht komt dit de kwaliteit ten goede. Naar mijn idee worden de spareribs nu voorgegaard en bij afhalen alleen even kort opgewarmd op de grill of in de oven. 

De spareribs waren niet door en door heet en doordat de botjes niet heet zijn (het afgrillen duurt daar te kort voor) koelen de spareribs heel snel af. Ook heeft het vlees weinig smaak. Dus naar mijn mening iets korter voorgaren en het laatste proces iets verlengen. Misschien kan Café-Restaurant Hogenboom hier mee experimenteren? Het kan alleen maar beter worden!

Beoordeling

Dit zijn gewoon hele lekkere spareribs en daarom geef ik ze een 7,5. Omdat het voor mij zo dichtbij is ga ik ze zeker nog eens proberen. Hopelijk heeft Café-Restaurant Hogenboom dan iets met mijn tips gedaan zodat ik een Topribs Award of misschien zelfs wel een Ribmeister Award uit kan reiken. Het kan alleen maar beter worden. De potentie is er absoluut!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Café-Restaurant Hogenboom?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.