Kippaleis Kronenburg

Kippaleis Kronenburg | Arnhem | Logo
  • Adres: Kronenburgpassage 68 | 6831 ER | Arnhem
  • Telefoonnummer: 0263231531
  • Website: hetkippaleis.nl
  • Type: poelier
  • Getest op: 17 augustus 2021
  • Besteld: 1 streng spareribs
  • Voorgegaard: ja
  • Gemarineerd: ja
  • Bereidingsadvies: oven 170 graden | 10-15 minuten
  • Prijs: € 1,39 per 100 gram | € 6,95 per 500 gram

Eerste indruk

Ondanks dat we nog midden in de zomer zitten, was het vandaag geen zomerse dag. Het heeft werkelijk waar de hele dag geregend. Mooie gelegenheid dus om even een dagje de camping te verlaten en in de omgeving wat te winkelen. Natuurlijk even gekeken of we deze trip ook nog kunnen combineren met spareribs afhalen en dat was mogelijk! In de middag daarom in de auto gestapt met partner en dochter naar winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. 

Winkelcentrum Kronenburg is een groot winkelcentrum in Arnhem. Het is met ongeveer 50.000 m2 winkeloppervlakte en meer dan 100 winkels één van de grootste winkelcentra van Nederland. Je kunt hier prima een paar uur vertoeven. Als vrouw waarschijnlijk nog langer, maar dat is een ander verhaal. In winkelcentrum Kronenburg zitten de verswinkels bij elkaar en zo vindt je op hetzelfde rijtje o.a. een bakker, (keur)slager, kaasboer, viswinkel en dus ook poelier Kippaleis Kronenburg. Ondanks dat we hier overduidelijk te maken hebben met een poelier, oftewel een slager die zich hoofdzakelijk richt op verkoop van vlees van kip en wild, claimt Kippaleis Kronenburg supermalse spareribs te verkopen. Op de website staat dat we ze nog nooit zo lekker hebben gegeten. Dat belooft wat!

KIppaleis Kronenberg is een mooie winkel in het overigens ook mooie winkelcentrum. Het was even verwarrend want op de website geeft Kippaleis Kronenberg aan de smaken BBQ, ketjap en pittig te verkopen, terwijl in de winkel de smaken zoet, zoet pittig en ketjap verkocht worden. Navraag bevestigde dat zoek en BBQ hetzelfde is, al vind ik het zelf niet hetzelfde. Naar mijn mening is zoet meer honing en BBQ een smaak die meer richting BBQ-saus gaat. Maar op zich prima, ik heb gekozen voor een streng zoete spareribs en gevraagd om een beetje extra marinade. De spareribs zagen er trouwens al lekker uit in de vitrine, zoals te zien op de foto.

De prijs is overigens vrij laag met zo'n € 1,39 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 6,95 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 10,425 voor 750 gram of € 13,90 per kilogram. Deze prijs is vrij laag als ik het vergelijk met kwaliteitsslagerijen.

Wat is goed?

Deze spareribs zien er dus echt lekker uit. In de winkel, maar ook toen ik ze op de camping klaar maakte om op te warmen in de oven. Het valt mij sowieso op dat de spareribs bij de meeste poeliers waar ik tot nu toe geweest ben prima smaken.

Voor zover ik kan beoordelen worden ze volledig gegrild en niet voorgekookt of gestoomd. Het vlees behoudt daardoor een uitstekende structuur en smaak. De spareribs hebben een uitstekende bite. Het vlees was verder uitstekend en kwam mooi los van de botten. Mooie schone botten bleven dus over zoals het hoort. 

De marinade was vrij standaard. Ik vond het meer een BBQ marinade dan zoete marinade, maar de smaak was verder prima. Het is wel een soort marinade die ik vaker tegenkom bij poeliers. Het zal iets standaards zijn en voor zover ik kan beoordelen niet een huisgemaakte marinade. Maar vergeef me als ik het mis heb.

Wat kan beter?

De spareribs zijn gewoon goed. Een 'wow' effect was er ook niet. Maar met een iets meer spectaculaire marinade kan het nog komen. Die is vrij standaard naar mijn mening. Ik heb natuurlijk wel alleen de zoete / BBQ marinade geproefd. De andere smaken heb ik niet geproefd en kan ik dus niet beoordelen. 

Tot slot heb ik nog een paar kleine puntjes. Zo zat de ketting er nog aan, dat is de dikke lap vlees aan de bovenzijde van de sparerib. De ervaren spareribeter weet wel wat ik bedoel. Je ziet hem ook zitten op de foto rechts. Nadeel daarvan is dat als je een hap neemt je deze er aftrekt en daardoor een groot deel van je streng zonder marinade is. Persoonlijk ben ik een voorstander van spareribs zonder ketting, maar ik kan me voorstellen dat locaties waar spareribs per gewicht verkocht worden de ketting laten zitten omdat dit nu eenmaal meer oplevert. 

Ook de vlies zat er nog op. Ook dat hoeft geen nadeel te zijn als je er maar geen last van hebt tijdens het eten. Hier was dat wel zo. Mijn advies is daarom om de vlies te verwijderen voor bereiden.

Maar los van de opmerkingen zijn het uitstekende spareribs. Je krijgt er geen spijt van als je ze haalt, maar ik denk niet dat ze lekker genoeg zijn om iedere week te halen. Maar oordeel gerust zelf! En heb je een andere ervaring? Laat het dan vooral aan mij weten via de reacties onderaan deze pagina.

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Kippaleis Kronenburg een 7. Ik heb veel betere gegeten, maar ook veel slechtere. De spareribs zijn prima, dus een verdiende dikke voldoende. Ook je ervaring delen? Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten. Conclusie: prima spareribs met ruimte voor verbetering!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Kippaleis Kronenburg?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.