Keurslager Fred van Ingen

Fred van Ingen Keurslager | Amstelveen | Logo |
 • Adres: Van der Hooplaan 113 | 1185 GA | Amstelveen
 • Telefoonnummer: 0206412188
 • Website: vaningen.keurslager.nl
 • Type: slagerij
 • Getest op: 9 juli 2021 (Slagerstest 2)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 180/200 graden | 20-25 + 5/6 minuten
 • Prijs: niet bekend

Eerste indruk

Keurslager Fred van Ingen is vooral gericht op 'lekker'. Aan inspiratie geen gebrek, want naast het lekkers wat in de slagerij verkocht wordt kun je op de website ook terecht voor vele recepten. Zelfs voor een lekker spareribsrecept, waarbij het mij niet duidelijk is of dit ook het recept is dat de slager zelf gebruikt voor de voorgegaarde gemarineerde spareribs. Volgens de website worden er in de Keurslagerij altijd versie ingrediënten gebruikt om de mooiste ambachtelijke producten te bereiden. 

Op de website is te lezen dat de mooie varkensspareribs met speciale marinade en kruidenmelange onderscheiden zijn met het predicaat 'met goud bekroond'. Dit betekent dat de spareribs 94 punten of meer (van de 100) behaald hebben bij de beoordeling op uiterlijk, smaak en samenstelling door onafhankelijke keurmeesters. Dat moeten dus wel lekkere spareribs zijn!

Ik heb vandaag per mail 2 strengen spareribs besteld met extra marinade en tevens gevraagd naar het bereidingsadvies. Deze slager reageerde dezelfde dag met 'komt goed' en 'lekkere avond'. Leuk bericht, alle vertrouwen dat het goed komt!

Vandaag de spareribs opgehaald en uitstekend geholpen. De spareribs lagen zoals afgesproken klaar. Ook de enige slager waarbij de spareribs vacuüm verpakt waren. De slager nam uitgebreid de tijd om advies te geven en zijn passie te delen. Ik begrijp dat niet iedere slager dit kan i.v.m. drukte in de winkel, maar het geeft je wel het gevoel als klant dat je gewaardeerd wordt.

Ik kreeg hier het advies de spareribs af te dekken met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 200 graden. De oven vervolgens terugzetten op 180 graden en dan zo'n 20-25 minuten opwarmen. Dan folie eraf en nog 5-6 minuten zodat ze zo van het botje komen, aldus de slager. 

De prijs is wat lastiger vast te stellen. Ik heb € 24,50 betaald voor een zak die inclusief bakje marinade in totaal 1,79 kg weegt. Dat zou betekenen € 1,37 per 100 gram. Dat zou wel erg goedkoop zijn. Ik zal na de test bij Keurslager Fred van Ingen nog eens informeren naar de exacte prijs.

Wat is goed?

De spareribs van Fred van Ingen Keurslager zijn als 4e getest tijdens de tweede slagerstest. De spareribs zagen er prima uit. Mooie kleine ribben, persoonlijk mijn favoriet. Voordat de spareribs de oven ingingen licht ingesmeerd, want door het vacuüm verpakken was er nog veel marinade achtergebleven op de spareribs. Ik heb de spareribs in een voorverwarmde oven op 200 graden afgedekt met aluminiumfolie zoals de slager adviseerde. De oven toen teruggezet op 180 graden. Aangezien ik een goede oven heb gekozen voor 20 minuten. Daarna folie verwijderd en na nog eens 5 minuten de spareribs eruit gehaald, verdeeld in 8 stukken en geserveerd. 

De spareribs zagen er ook na de oven prima uit. Het vlees was oké, evenals de marinade en bereiding, maar een echt 'wow-effect' bleef uit. Het zijn gewoon goede slagersspareribs. Het spareribs marinade recept van de website herken ik er overigens niet in terug. Overduidelijk werden de door mij afgehaalde spareribs bereid volgens een ander recept. 

Wat kan beter?

Ondanks dat de slager aangaf dat het vlees los zou komen van de botten was dit bij ons niet het geval. Te zien is ook op de foto van de botten dat ze niet mooi schoon overbleven. Veel proevers schreven ook op dat het vlees wat taai was, mogelijk een gevolg van bereiding waarbij overduidelijk gebruik gemaakt is van koken of stomen. Dat is niet erg, maar moet wel nauwkeurig gebeuren. Misschien kan Fred van Ingen Keurslager eens kijken of hier verbetering in te realiseren is?

De marinade was lekker, al overheerste komijn nogal. Misschien kan Fred van Ingen Keurslager eens onderzoeken hoe de spareribs smaken met iets minder komijn?

Ondanks deze kritische noten zijn de spareribs van Fred van Ingen Keurslager toch als tweede geëindigd bij deze tweede spareribstest.

Beoordeling

De spareribs van Fred van Ingen Keurslager scoren op alle onderdelen een voldoende. Zo zien de spareribs er lekker uit, wat resulteert in een 7,1 voor 'aanzien', Het 'vlees' krijgt met een 6,5 een voldoende, evenals de 'marinade' met een 6,3. Hier zie je duidelijk het gevolg van de overheersende komijnsmaak, want de individuele cijfers lopen hier uiteen van een 5 (2x) tot een 8 (ook 2x). De 'bereiding' krijgt een 6,8. 

Dit zijn gewoon prima slagersspareribs die een terechte tweede plaats innemen bij deze tweede slagerstest, maar het zijn voor ons geen prijswinnende spareribs. Heel jammer, want na het bezoek aan de winkel gisteren had ik deze slager oprecht een hogere beoordeling gegund. 

6,7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Keurslager Fred van Ingen?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.