Grill Restaurant De Mazzel

De Mazzel | Voorschoten | Logo
  • Adres: Voorstraat 16a | 2251 BN | Voorschoten
  • Telefoonnummer: 0715619512
  • Website: restaurantdemazzel.nl
  • Type: grill-restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 10 oktober 2021
  • Besteld: Spare ribs
  • Prijs: € 17,25
  • Inclusief: knoflook- en pikante saus, sla en friet

Eerste indruk

Vandaag besloten weer eens spareribs te halen in de buurt. Ik heb de meeste restaurants en slagerijen in Leiden wel gehad, dus de afstand om spareribs te halen wordt steeds wat groter. Ik lees altijd eerst wat recensies en zo viel mij dat Grill-Restaurant De Mazzel in Voorschoten 8 (van de 9) 5-sterren reviews heeft over de spareribs. Zo schrijft Jan 'Betere / lekkerdere spare ribs ga je nergens vinden!' en vindt Edwin dat ze hier de 'Beste spareribs van Nederland' hebben. Dat kan haast niet meer misgaan!

's-Middags gebeld rond 17.00 uur voor afhalen om 17.30 uur. Het is een klein half uur rijden, dus maar direct vertrokken. Het is even zoeken waar het precies zit. Met de auto kon ik er niet komen door één-richtingsverkeer. Uiteindelijk geparkeerd langs de Schoolstraat en toen zo binnendoor de Voorstraat ingelopen. Klein stukje naar links en dan tref je aan je linkerhand Grill-Restaurant De Mazzel. Ik liep er eerst voorbij en toen ik zag dat er geen restaurants meer waren Google Maps aangezet en vervolgens klein stukje teruggelopen om verwelkomt te worden door het bord met daarop 'Spareribs € 17,25 - Zo lekker heeft u het nog nooit geproefd'. Dat is nogal wat zelfvertrouwen!

Grill-Restaurant De Mazzel is gelegen in het mooie oude gedeelte van Voorschoten aan de karakteristieke Voorstraat. De Voorstraat is een leuke straat vol restaurants waar je zowel binnen als ook buiten op de grote terrassen plaats kunt nemen. Wat ook opvalt is een compacte kaart met 12 hoofdgerechten (eigenlijk 8 als je 'Mixed grill', 'Trio van de grill' en 'Kindermenu' niet meerekent). Mijn ervaring is dat bij een kleine kaart er meer aandacht besteed wordt aan de (vrijwel altijd) verse gerechten. Gelukkig zie je dat steeds meer restaurants werken met een kleinere kaart en/of zich specialiseren. De tijd van het boekwerk met tientallen gerechten lijkt voorbij.

Binnen het eten betaald, de spareribs meegenomen en vervolgens weer richting huis gegaan. Wederom weer klein half uurtje rijden. Onderweg rook ik al de geur van lekkere spareribs. Dat moet goedkomen!

Wat is goed?

Wat gelijk opvalt is het grote portie. Ik telde maar liefst 18 botjes, dus dat is ruim anderhalve streng. De meeste restaurants noemen dit vaak een portie voor grote eters, maar bij De Mazzel is het standaard. Netjes!

Het zijn uitstekende restaurant-spareribs. Ze zijn lekker gemarineerd met een marinade die ik niet eerder geproefd heb. Het is een soort zoete BBQ-marinade. Ik vond het prima, al is het nergens echt bijzonder.

De bereiding van de spareribs is prima. Voor zover ik kan beoordelen wordt er (gedeeltelijk) gewerkt met een grill. Je ziet het overduidelijk aan de spareribs. Zoals je op de foto's ziet zien de spareribs er heerlijk uit. 

Wat kan beter?

Ik vond de spareribs goed, maar nergens echt bijzonder. De marinade was lekker, maar je bent hem ook zo weer vergeten. Misschien kan Grill-Restaurant De Mazzel wat kleine aanpassingen aan de marinade uitproberen?

De bereiding is prima, maar kan beter. De spareribs kunnen wat malser en sappiger. Ze waren naar mijn mening en persoonlijke voorkeur iets te droog. Als je 2 botjes uit elkaar trok dan neem je een hele 'korst' mee waardoor je dus om de hap een hap droog vlees hebt, omdat de 'korst' met marinade bij de vorige hap zat. De echte spareribliefhebber weet wat ik bedoel. Naar mijn mening is de bereiding perfect als bij het oppakken het vlees eraan blijft maar je het er bijna af kan zuigen. Dat is hier zeker niet het geval, getuige ook de vleesresten aan de botten. Misschien kan Grill-Restaurant De Mazzel eens onderzoeken of de spareribs sappiger en malser kunnen?

Tot slot zou ik Grill-Restaurant De Mazzel adviseren om de spareribs te verpakken in een aluminium wegwerpbak met folie eromheen. De spareribs waren toen ik thuiskwam niet echt heet meer. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Grill-Restaurant De Mazzel een 7,0. Hoe meer spareribs ik proef hoe kritischer ik wordt. Ik merk dat daardoor de standaard ook steeds hoger komt te liggen. Ondanks dat De Mazzel goede spareribs heeft blinken ze nergens echt in uit. Gewoon een dikke voldoende dus. 

Trek in spareribs? Ga gerust naar Grill-Restaurant De Mazzel waar ze prima spareribs serveren!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 3 sterren
1 stem

Wat vind jij van Grill-Restaurant De Mazzel?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.