Granny's Grill

Granny's Grill | Rotterdam | Logo
  • Adres: Westerstraat 75 | 3016 DG | Rotterdam
  • Telefoonnummer: 0104142114
  • Website: grannysgrill.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 28 januari 2022
  • Besteld: Spareribs
  • Prijs: € 22,75
  • Inclusief: friet en sauzen
  • Keuzes: Spareribs | Hotribs

Eerste indruk

Al een tijdje staat Granny's Grill op mijn lijstje om eens te bezoeken. De enige andere recensiewebsite voor spareribs, SpareribFreaks.nl, heeft deze spareribs van Granny's Grill de hoogste beoordeling gegeven. De recensie is al wat jaartjes oud want de prijs die zij noemen (€ 15,95) is inmiddels al gestegen naar € 22,75. Aan de foto te zien is er aan de manier van serveren in die jaren niets veranderd. Ik hoop dat ook ik de spareribs zo kan waarderen als mijn collega-proevers van SpareribFreaks.nl.

Ik heb even op Google gekeken bij de reviews en daar zijn wisselende reacties te vinden. 'Taai' en 'droog' worden veel genoemde bij het omschrijven van de spareribs. Als de spareribs hier, zoals veel eters in de recensie veronderstellen, niet voorgekookt worden en volledig op de houtskoolgrill bereid worden, dan kun je niet verwachten dat het vlees zo van het bot valt. Ik ga mij vooral laten verwassen door deze grillende oma. 

Ik heb een paar dagen terug gereserveerd via WhatsApp. Was eenvoudig, kreeg snel de bevestiging binnen en zo ging ik 's avonds met een vriendin op pad door Rotterdam op zoek naar Granny's Grill. Op de website van het restaurant valt te lezen dat Granny's sinds 1994 een begrip is in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Met name de welbekende spareribs, maar ook de steaks van graan gevoerde Black Angus runderen en verse vis vormen de basis van de menukaart. De vlammende houtskoolgrill geeft een karakteristieke smaak aan de gerechten. Niets gelogen, want het is een sfeervol restaurant met grote vleeskast en een echte houtskoolgrill. Bestellen was zo gedaan en te zien was dat de spareribs hier favoriet zijn, want ik zag continu borden met spareribs de keuken verlaten. Het feest kan beginnen!

Wat is goed?

Laat ik eerst beginnen met de opmaak. Ik vond de manier waarop de spareribs geserveerd worden origineel. Het bord was mooi opgemaakt met een groot mes aan de zijkant in de spareribs gestoken. Bovenop was er een vork ingestoken die de 2 stukken, in totaal ca. 1,5 streng, bij elkaar hield. Friet zat netjes in een mandje en verder waren er nog 2 sauzen meegeleverd. Ik weet niet of er salade bij zat, ik neem aan van wel, maar er werd 1 bakje salade op tafel gezet bij de vriendin die mij vergezelde. Het is mij niet duidelijk of dit bij haar gerecht hoorde of bij dat van mij.

De spareribs zijn hier anders dan bij veel andere restaurants. De spareribs zijn niet mals en het vlees valt niet van het bot. Ook druipt er geen marinade van de spareribs af. Maar toch vond ik ze best lekker. Het zijn meer authentieke spareribs met een lekkere grillsmaak van de houtskoolgrill. Je moet ze echt uit elkaar scheuren en zoals je ziet blijft er best veel vlees op de botten achter. Maar de marinade is lekker zoet met toch, ondanks dat het geen hot ribs waren, best veel pepertjes erop. Ik vond de spareribs lekker en kan iedereen adviseren om zelf naar Granny's Grill te gaan om de spareribs van de houtskoolgrill te ervaren. Maar ik moet je wel waarschuwen, als jee van fall-of-the-bone houdt druipend in een marinade, dan kan het bezoek aan Granny's Grill in Rotterdam een teleurstelling zijn.

Wat kan beter?

Ik kan hier wel aangeven dat de spareribs malser zouden kunnen, maar ik ga ervan uit dat de manier hoe de spareribs hier bereid worden juist hoort bij de formule van Granny's Grill. Het bedrijf neemt daarmee echter wel een risico, zoals ook te lezen valt in de Google reviews. Regelmatig kom je woorden als 'stug', 'taai' en 'droog' tegen, wat de indruk geeft dat men zo gewend aan door en door voorgekookte spareribs die zo van het bot vallen en waar de marinade van afdruipt. Dat wil niet zeggen dat elk restaurant op die wijze spareribs moet serveren, maar als je er teveel van afwijkt, zoals bij Granny's het geval is, je kunt verwachten dat er ook een groep eters is die dat niet kan waarderen. Ik ben daarom heel benieuwd naar ervaringen van anderen. Deel ze vooral onderaan deze pagina!

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Granny's Grill een 7,5. Ik vond ze erg lekker, maar ik zal ze niet binnenkort nog een keer halen. Het zijn bijzondere spareribs, maar persoonlijk ligt mijn voorkeur toch meer bij malse spareribs met een lekkere dikke marinade. Maar de ervaring van eten bij Granny's Grill had ik niet willen missen. 

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4.5 sterren
4 stemmen

Wat vind jij van Granny's Grill?

Bekijk resultaten

Reacties

Daniel Plate
7 maanden geleden

Een 7,5 is echt een belediging voor Granny's. De ribben hier zijn zoals ze horen. Spareribs horen niet voorgekookt te worden en van het bot te vallen. Het is toch geen soepvlees!
Op echte ribben hoor je te knagen!

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.