La Payuca 'Argentijns Grill Restaurant'

La Payuca | Woerden | Logo
  • Adres: Wilhelminaweg 20 | 3441 XC | Woerden
  • Telefoonnummer: 0348412113
  • Website: lapayuca.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 28 mei 2021
  • Besteld: Costillas Grande | Gemarineerde gegrilde zoete spareribs voor de grote eters
  • Prijs: € 25,00
  • Keuzes: Pittige tomatensaus | Verse knoflook | Zoet normaal | Zoet groot | Extra halve rib
  • Inclusief: salade, koude sauzen en frietjes

Eerste indruk

Bij La Payuca kun je niet meer spreken van een eerste indruk aangezien ik er al ontelbare keren geweest ben. De spareribs en dan met name de zoete marinade is legendarisch en onovertroffen. Via de vele goede recensies online ben ik er ooit terechtgekomen en sindsdien reis ik toch wel minimaal 5 keer per jaar af om er spareribs te eten, of om ze af te halen en mee te nemen. La Payuca is een sfeervol authentiek Argentijns restaurant met vriendelijke bediening. Zodra de deur open gaat komt de heerlijke geur van het bereiden je tegemoet. Parkeren kan als je geluk hebt direct voor de deur, anders op het plein voor de supermarkt er tegenover. I.v.m. coronamaatregelen was het restaurant vandaag niet toegankelijk voor klanten, en daarom eten afgehaald. Een tweede portie zoete spareribs meegenomen voor een collega van werk die onlangs zijn 5-jarig jubileum bij de zaak vierde en een derde portie meegenomen voor mijn vriendin. We gaan dus met zijn drieën de spareribs beoordelen vandaag.

Wat is goed?

Eenmaal thuisgekomen met de 3 porties zoete spareribs voor de grote eters zie je gelijk dat aan alles gedacht is. 2 tassen in totaal zodat koud eten (salade + sauzen) en warm eten (spareribs + patat) netjes gescheiden is. Spareribs uitstekend verpakt in aluminium wegwerpbak met eromheen aluminiumfolie. Ondanks de rit van drie kwartier zijn de spareribs nog lekker warm. Het uitpakken kan beginnen, wat een feest!

De spareribs zijn zoals we gewend zijn lekker ruim gemarineerd. Op de bodem van de bak ligt nog voldoende marinade en persoonlijk gebruik ik een kwast om de spareribs nog eens extra in te smeren of sleep ik de ribs nog eens goed door de marinade voordat ik een hap neem. Ik krijg geen genoeg van deze marinade. In gesprek met de eigenaar te horen gekregen dat het een eigen recept is waar jaren aan gewerkt is om het helemaal te perfectioneren. Stiekem met een schuin oog kijkend naar de kok ben ik te weten gekomen dat de spareribs direct na het afgrillen nog een keer helemaal door de marinade gehaald worden. Een portie voor de grote eters bestaat uit ongeveer 2 hele strengen. De spareribs zijn hier wat duurder, maar gezien de kwaliteit en de hoeveelheid voor mij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Salade en saus kan ik niet beoordelen, deze heb ik niet opgegeten.

Wat kan beter?

Er zit veel verschil in het vlees. Soms in een stuk zacht, terwijl een ander stuk weer wat taaier is. Een duidelijk verschil in structuur van vlees is zichtbaar. Sommige stukken hebben een lekker krokant korstje, wat ik persoonlijk erg lekker vindt, terwijl andere stukken dat weer absoluut niet hebben. Sommige stukken hebben lange dunne botten, terwijl anderen weer klein en dik zijn. Ik ben geen slager en ik heb te weinig verstand van vlees om de verschillen precies te verklaren, maar als dit te maken heeft met verschillende bronnen waar het vlees vandaan komt is mijn advies aan La Payuca om de beste van alle inkoopkanalen (slachterijen?) te kiezen om zo een constante kwaliteit te garanderen. Laat ik vooropstellen dat de spareribs al waanzinnig lekker zijn, maar dit kan wel het verschil zijn om in de toekomst op een 9 of 10 uit te komen. 

Verder vind ik de friet niet echt in lijn met de kwaliteit van de spareribs. Wellicht ziet La Payuca mogelijkheden om verse friet te serveren in plaats van de vrij standaard geribbelde frieten die nu bij de spareribs geleverd worden?

Tot slot, maar daar kan La Payuca echt helemaal niets aan doen is het jammer dat La Payuca geen restaurant in mijn omgeving heeft. Ik gun iedereen spareribs van deze kwaliteit in de directe omgeving!

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van La Payuca een 9. Mijn vriendin die naar eigen zeggen wat mindere stukken had dan eerder bij La Payuca geeft deze keer een 8. Mijn collega van werk geeft ze een 8,5. Betekent dus een 8,5 als uiteindelijke beoordeling. Er zijn zelden spareribs die in de buurt komen van de kwaliteit van La Payuca. Ga er gerust langs, je krijgt er geen spijt van! La Payuca mag zich officieel leverancier van SpareribFans,nl Topribs noemen!

8,5, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op maandag 28 juni 2021 hebben wij La Payuca officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is reeds ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over La Payuca.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4 sterren
5 stemmen

Wat vind jij van La Payuca?

Bekijk resultaten

Reacties

Leon
3 jaar geleden

Santos is de koning van de spareribs woerden heeft wat mij betreft een echte ,maar dan ook een echte topper qua restaurant. Haal met regelmaat de overheerlijke spareribs 👍verder zou ik de sous minder doen dat is door de lekkere marinade niet nodig puur genieten van de smaak ! Bijdeze geven we een 9,5 wij hopen dat we nog lang zullen genieten van dit leuke gezellige en overheerlijke restaurant !

Huib
3 jaar geleden

De beste spareribs die er bestaan👍👍

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.