Snackland

Snackland | Huizen | Logo
  • Adres: Holleblok 40-A | 1273 EG | Huizen
  • Telefoonnummer: 0355260995
  • Website: snacklandhuizen.nl
  • Type: snackbar/restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 10 juni 2021
  • Besteld: Spare Ribs Menu (zoete spare ribs)
  • Prijs: € 21,00
  • Inclusief: friet, mayonaise, salade en diverse sauzen op tafel
  • Keuzes: Hot Spare Ribs menu | Zoete Spare Ribs menu

Eerste indruk

Vandaag met een vriend op pad geweest om even wat spullen naar de camping te brengen. Rond etenstijd weer terug en toevallig zag ik op de heenweg al dat we min of meer langs huizen kwamen. Snackland, met enorm goede recensies, stond al op mijn lijstje om snel te bezoeken. Vandaag was het dan eindelijk zover. We reden nog een stukje verkeerd, maar uiteindelijk arriveerden we tegen de avond. In de buurt kun je gratis parkeren en Snackland was zo gevonden. Ik denk dat het aan de rand van een soort winkelcentrum of winkelstraat zit. Het ziet eruit als een snackbar met een paar tafeltjes buiten. Het was lekker warm, dus we zijn lekker buiten gaan zitten. 

We werden geholpen door vriendelijk personeel. Ik word altijd al enthousiast als het personeel ook enthousiast is over het eten. Als het niet de eigenaar is zijn ze meestal opvallend eerlijk. 

Ik informeer meestal subtiel naar de spareribs en deze medewerker wist mij te vertellen dat ze echt ontzettend goed zijn, heel lang voorgekookt worden, maar dat er weleens geklaagd wordt over de prijs. Die is met € 21,00 vergelijkbaar met wat je in een restaurant betaald. En dit is tenslotte toch een snackbar, dus ik kan me voorstellen dat men hier een opmerking over maakt. 

Bestellen was zo gebeurd en tot mijn verassing werden de spareribs al binnen een paar minuten naar onze tafel gebracht. Wow, dat zag er lekker uit!

Wat is goed?

De spareribs hier zijn dus echt fantastisch. Ze zien er om te beginnen al ontzettend lekker uit. Wat een waanzinnig lekkere zoete marinade! Meer dan voldoende marinade, want er lag nog ruim voldoende op het bord. Persoonlijk vind ik het dan lekker om het vlees voordat je het in je mond stopt nog even een keer door die marinade te halen.

Het vlees is superzacht. Wie het fijn vindt dat het vlees zo van de botten valt zit hier helemaal goed. De bereiding is gewoon top!

Je krijgt een flinke portie. Ik schat ruim 3 halve of net geen 4 halve ribs. Volgens de medewerker serveren ze bijna een kilo. Zou best kunnen. In ieder geval ruim voldoende en een zeer grote portie. Ga vooral lekker met je vriendin eten, want de meeste vrouwen die ik ken krijgen zo'n portie nooit op. Dan blijft er nog iets voor jou over!

Wat kan beter?

Laat ik beginnen dat alles wat hieronder genoemd wordt ruim gecompenseerd wordt door de kwaliteit van de spareribs. Maar er zijn nu eenmaal altijd verbeterpunten.

De friet wordt standaard geserveerd met mayonaise. Persoonlijk hou ik daar niet van, dus moet ik ongemakkelijk de frietjes zoeken zonder mayo. Serveer de mayonaise los erbij of geen aan bij het bestellen dat er standaard een kwak mayo over de friet zit. Maar er was genoeg vlees, dus ik vraag me af of die paar niet-gegeten frietjes er nog bij zouden passen.

Spareribs zijn superzacht. Persoonlijk iets te zacht, ik hou wel van een lichte bite. Misschien kan dit gerealiseerd worden door de spareribs iets langer te grillen of iets minder lang te koken?

Tot slot geen nat doekje of schaaltje water met citroen bij de spareribs. Is wat lastig, want nu moest ik naar de toilet binnen om mijn handen te wassen. Persoonlijk vind ik dan een doekje of schaaltje water fijn. Misschien kan Snacklandiets met deze feedback?

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Snackland een 9. Het vlees en de marinade zijn perfect. Ik vind ze ontzettend lekker, het was echt een WOW ervaring. Zou ik ze aanraden aan anderen? Absoluut! Zou ik ze volgende week weer eten? Zeker weten! Ga dus gerust langs, je krijgt er beslist geen spijt van!

Als ze een iets beter bite hebben en niet al van het bot afvallen als je ze oppakt is zeker de potentie aanwezig om volgende keer een 10 te krijgen.

Voor nu mag Snackland zich officieel leverancier van SpareribFans.nl Ribmeister spareribs noemen!

9, fantastisch!


Finalist SpareribFans.nl Ribs Of The Year 2021

Van maar liefst 58 locaties, waaronder slagerijen, poeliers, (afhaal)restaurants en cateringbedrijven, zijn in 2021 de spareribs door ons gekocht en getest. Tijdens de finale op 15 januari 2022, waar de 3 beste spareribs van 2021 nog eens gehaald zijn, heeft een professionele jury Snackland Huizen de 2e plaats toegekend in de race voor de felbegeerde Ribs Of The Year 2021 award. De jury was erg enthousiast over de spareribs van Zakaria van Snackland Huizen. Het zijn mooie hele stukken spareribs. Een correcte rib met het vlies eraf, zoals het volgens de heren hoort. De spareribs waren goed gaar, het vlees valt er zo af. De marinade valt erg in de smaak, licht pittig met als enige puntje iets teveel gember. Omdat de grillsmaak ontbrak, een gevolg van de bereiding op een gasgrill i.p.v. op een lavagrill of houtskoolgrill, ging Sam's King Ribs in De Meern er met de hoofdprijs vandoor. 

Journalist Ryan van weekblad Panorama heeft verslag gedaan van deze wedstrijd. Dit verslag is te lezen in de Panorama nr. 05 (2 februari - 9 februari 2022) of gratis online via deze link. De finale vond plaats in de slagerij van Peter Jan van den Broek in Den Haag. Peter Jan van den Broek is winnaar van de Spareribs Trophy 2017, een vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Voor deze verkiezing was Peter van den Broek ook jurylid in 2018. Wij waren daarom zeer vereerd dat Peter van den Broek bereid is geweest ons bij deze kluifklus te helpen om een professioneel oordeel te vellen over de voor de finale geselecteerde spareribs.


Winnaar SpareribFans.nl Ribmeister award

Op maandag 28 juni 2021 hebben wij Snackland Huizen officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Ribmeister award gewonnen hebben. Wij hebben Snackland Huizen een aantal vragen gesteld over de spareribs. De antwoorden hebben wij verwerkt in het stuk hieronder.

14 jaar

Snackland Huizen bestaat sinds 1985 en wordt inmiddels al 14 jaar gerund door de Egyptische Zakaria Gendi. Ooit begonnen als traditionele snackbar heeft Snackland Huizen inmiddels bewezen ook voor spareribs de beste in de regio te zijn.

Spareribs

Spareribs verwacht je niet bij een snackbar en toen wij van SpareribFans een bezoek brachten aan Snackland konden wij niet vermoeden dat de spareribs van deze sublieme kwaliteit zouden zijn. Na de eerste hap keken we elkaar aan en zeiden: 'Dit zouden weleens de beste spareribs tot nu toe kunnen zijn!'. Eigenaar Zakaria: 'In ongeveer 2011 ben ik begonnen met het verkopen van spareribs, maar bijvoorbeeld ook shoarma en kapsalon, om de zaak uit te breiden. Deze gerechten zijn inmiddels een succes in Huizen.' Ook Zakaria zelf is een fan van de spareribs, met als voorkeur de zoete spareribs.

Positieve reacties

Snackland Huizen krijgt iedere dag positieve reacties van klanten op de kwaliteit van de spareribs. Niet voor niets is Snackland Huizen in 2013 in het TV programma 'De beste deal van Nederland' verkozen tot 'Beste en leukste snackbar van Nederland'. 

Kruiden en marinade

Eigenaar Zakaria omschrijft de spareribsmarinade zelf als vol van smaak en niet te pittig. Precies goed. Iedereen die zelf sparerib kruid en marineert weet hoe moeilijk het is om de perfecte smaak te realiseren. Het vergt vaak lange tijd voordat je de perfecte balans gevonden hebt tussen de verschillende ingrediënten. Voor Zakaria is deze marinade perfect, hij heeft daarom nooit overwogen om wijzigingen aan te brengen.

Tip van de expert

Natuurlijk hebben wij Zakaria als expert gevraagd om een tip te geven aan de (thuis)kok die het bereiden van goede spareribs maar niet onder de knie krijgt. Het advies van Zakaria: 'Zoek goede spareribs zodat je altijd een constante kwaliteit levert. Daarnaast is het belangrijk dat je de spareribs niet te lang kookt.' 

Opening 2e zaak

Eigenaar Zakaria heeft ook nieuws voor ons. Want binnenkort opent hij een tweede horecazaak, dit keer gespecialiseerd in Pizza en Pasta. Wij van SpareribFans.nl wensen Zakaria veel succes met zijn nieuwe zaak en hopen dat dit net zo'n succes wordt als Snackland Huizen. 

Tips van SpareribFans.nl

Ondanks dat we ontzettend genoten hebben van het eten gaven we toch een paar kleine tips aan Snackland Huizen. Ik heb Zakaria gevraagd of hij van plan is hier iets mee te doen. 'Ja zeker', en Zakaria vervolgt: 'Dit heb ik meteen toegepast. Vanaf nu krijgen klanten bij het eten natte doekjes met citroen om de handen schoon te kunnen maken. Ook worden friet en saus vanaf heden apart geserveerd.' Wat fijn dat Snackland Huizen hier gelijk mee aan de slag gaat! 
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4.875 sterren
8 stemmen

Wat vind jij van Snackland Huizen?

Bekijk resultaten

Reacties

Mark van Oostveen
2 maanden geleden

Het is zoals vaak, erg afhankelijk van de ribs die je krijgt. 4 strengen, eerste erg lekker, tweede krap aan droog en een beetje ranzige smaak. Derde en vriede gewoon prima, knoflooksaus niet mij smaak, net als uit een flesje van de supermarkt. Bediening erg vriendelijk. Ben ik in de buurt ga ik er nog een keer heen.

Ramon
2 jaar geleden

Gekookte ribs is prima, en door de hoeveelheid marinade zit er genoeg smaak aan maar ik vind dat niet de bereidingswijze die de ribben verdienen. Als echte spareribfan maak ik mijn ribs op de Bastard. Low & Slow 6 uur lang.
Dit overtreft alle voorgekookte spareribs. Mocht je binnenkort eens in Huizen zijn ben je van harte welkom bij mij thuis.

Lex
2 jaar geleden

Beste Ramon,

Bedankt voor je reactie.

Ik begrijp watje bedoeld, vooral de houtskoolsmaak en het karamelliseren geven net even dat extraatje aan lekkere spareribs van de BBQ. In de meeste horeca is dat natuurlijk lastig, want iemand die komt afhalen wil natuurlijk wel snel eten meenemen, en mensen die komen eten kun je ook geen uren laten wachten. Het is natuurlijk ook moeilijk in te schatten hoeveel spareribs je verkoopt op een avond. Tot slot is niet elk pand geschikt om er een houtskoolgrill in te plaatsen. In Zakaria's geval maakt hij gebruik van een professionele gasgrill.

Naar mijn mening maakt het niet veel uit of je spareribs in aluminiumfolie langzaam gaart op de (kamado) BBQ of in (professionele) oven. Ik heb bij Snackland in de keuken gekeken en er is door Zakaria flink geïnvesteerd in topapparatuur om het garingsproces te optimaliseren. Ondanks dat ik inmiddels ruim 80 locaties getest heb staat Snackland bij mij nog steeds in de top 5.

Als jij voor mij tips hebt (restaurants of slagerijen) dan hoor ik het graag!

Groeten,
Lex (SpareribFans.nl)

jaap
3 jaar geleden

Ik kan niet wachten om deze spareribs eens te proberen. Hoewel het voor mij bijna niet is voor te stellen dat deze tent Joe waardige (ook beoordeelt met een 9) spareribs serveert.

Lex
3 jaar geleden

Beste Jaap,

Bedankt voor je reactie.

Het zijn echt lekkere spareribs, maar wel anders als bij Joe's. De kok van Snackland Huizen maakt een echte verse marinade met veel ingrediënten. Ook de bereiding is top, ze vallen zo van het bot. Misschien zijn ze wel te mals. Als je ze bij Snackland Huizen lekker vindt, ga dan ook eens naar Sam's King Ribs in De Meern. Daar zijn ze ook heel erg goed.

Als je zelf tips hebt, geef ze gerust door.

Succes!
Lex (SpareribFans.nl)

Sander de Vries
3 jaar geleden

Een verborgen parel!! Ik heb nog NOOIT lekkerdere spare ribs gegeten. Niet in een restaurants en zeker niet in een snackbar. Eigenaar is geweldig aardig en is terecht heel trots op zijn geweldige zaak. Beter kan niet

Fabian Muller
3 jaar geleden

Het is gewoon de beste snackbar van Nederland!

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.