Grillroom Jerusalem

  • Adres: Centrum West 47 | 2711 AA | Zoetermeer
  • Telefoonnummer: 0793517225
  • Website: jerusalem-zoetermeer.nl
  • Type: grillroom met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 13 januari 2023
  • Besteld: Spare-ribs zoet
  • Prijs: € 23,00 (grote portie = 3 stukken) | € 18,50 (kleine porte = 2 stukken)
  • Inclusief: friet, salade en 1 saus (knoflooksaus, uiensaus of sambal)
  • Keuzes: Zoet | Medium | Heet

Eerste indruk

Het is vandaag vrijdag de 13e en laten we dus vooral hopen dat deze dag geen ongeluk brengt. Want ik heb echt zin in lekkere spareribs. Ik heb de smaak weer een beetje te pakken. De spareribs vorig week bij Santa Maria smaakten naar meer, dus blijf ik beetje in het Midden-Oosten hangen. Zo waren de spareribs vorige week bereid volgens Egyptisch recept, deze week gaan we voor een Israëlische versie. De recensies zijn lovend. Op het moment van schrijven zijn er op Google zelfs geen negatieve recensies over de spareribs te vinden. De lekkerste van de regio, de lekkerste van Zoetermeer en the best ever zijn zomaar wat kreten die ik terug zie bij de reviews. Dit wordt de 101e spareribstest die ik doe, dus laten we hopen dat de spareribs van Grillroom Jerusalem van mij ook een dikke voldoende krijgen.

's Middags even gebeld om te reserveren. Was zo geregeld. Spareribs zijn nog steeds erg lekker kreeg ik door de telefoon al te horen. Ik ga samen mijn spareribsmaatje Kamado James, en wie weet gaan we na het eten nog even gezellig Den Haag in. 

Precies om 18.00 uur gaan we op pad richting Zoetermeer. Gelukkig is het rustig op de weg en binnen 20 minuten rijden we de parkeergarage in onder het winkelcentrum Centrum-West in Zoetermeer. Na nog geen 5 minuten lopen komen we aan bij Jerusalem. Je moet een trap oplopen naar het restaurant en eenmaal binnen ruiken we gelijk een lekkere grilllucht. Ondanks dat onze beslissing al vast stond toch nog even de menukaart bekeken. Slim is het aanbieden van een kleine portie (2 stukken) en een grote portie (3 stukken). Verder is het ook mogelijk om de spareribs te combineren in een mixed schotel met shoarma of shaslick. 

Wat is goed?

We bestelden de spareribs en binnen 5 minuten kregen we ze. Het zouden ook zomaar 3 minuten geweest kunnen zijn, zo snel was het er. Een blik in de keuken leert dat de spareribs eerst gekookt worden en daarna op de lavagrill gaan en daar voorzien worden van een flinke kwak marinade. De spareribs waren loeiheet en ik denk zelf dat ze uit de kookpan zo de lavagrill op gaan voor de laatste fase. 

De marinade is lekker en een beetje een mix van wat ik vaker proef bij mediterrane spareribs. Ruim aangebracht en fris van smaak. Zeker geen kant-en-klare marinade, want ik proef duidelijk dat hier de marinade volgens een eigen recept gemaakt wordt. 

Het vlees laat prima los van de botten, al heb ik nog wel wat opmerkingen over het vlees zelf. Maar daarover hieronder meer. Spareribs zijn hier absoluut goed bereid en lekker van smaak. 

Wat kan beter?

Ik heb wel een paar verbeterpunten. Het vlees krijgt voor bereiding niet de juiste zorg. Vliesje wordt niet netjes verwijderd, diverse kleine stukje bot zaten tussen het vlees en de ketting was ook niet overal (volledig) verwijderd. Ik adviseer Grillroom Jerusalem dit onderdeel van de bereiding eens goed te evalueren. 

Ook was er niet veel aandacht voor ons als klant, terwijl het toch niet echt druk was (3 tafels met gasten in totaal). We kregen bij binnenkomst drinken en een paar minuten later de spareribs. Geen vraag of het eten smaakt en terwijl ons drinken op was geen vraag of we nog wat te drinken wilden. Pas bij het afruimen van de tafel zelf kans gezien nog wat te drinken te bestellen. Tot slot geen nat doekje of bakje water voor de handen, geen zeep op de toilet en zelfs geen toiletpapier (wel 3 legen rolletjes). 

Beoordeling

Ik geef de spareribs van Grillroom Jerusalem een 7,0. Soms geef je nog weleens een half puntje meer bij twijfel door bijvoorbeeld een bijzondere ervaring, maar hier heeft de hele ervaring in het restaurant echt een half puntje gekost. Genoeg verbeterpunten voor Grillroom Jerusalem, want de potentie voor een hogere score is er absoluut. Wat vind jij van de spareribs bij Grillroom Jerusalem? Laat het vooral hieronder bij de reacties weten!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Grillroom Jerusalem?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.