't Steakhouse - American BBQ in Zuid -

't Steakhouse | Amsterdam | Logo
  • Adres: Amstelveenseweg 170 | 1075 XP | Amsterdam
  • Telefoonnummer: 0206715949
  • Website: steakhouse.nl
  • Type: steakhouse
  • Getest op: 4 juni 2022
  • Besteld: Satans Ribben (zoet)
  • Prijs: € 19,50
  • Inclusief: saus (friet, aardappelen, groente en sauzen zijn als 'sides' te bestellen)
  • Keuzes: Pikant | Zoet | BBQ | Knoflook

Eerste indruk

Een vriend van mij gaat trouwen en natuurlijk eindigt het vrijgezellenfeest in Amsterdam. Een goede bodem moet gelegd worden en daarom is er enige tijd terug al gereserveerd bij 't Steakhouse, een Amerikaans BBQ restaurant in Amsterdam. 't Steakhouse bestaat sinds 1991 en heeft nog steeds hetzelfde concept: kwaliteitsvlees voor een schappelijke prijs, zo valt op de website van het restaurant te lezen. Het is niet alleen de kwaliteit van het vlees, maar het draait ook om de houtskoolgrill. Je ruikt de bereiding gelijk al bij binnenkomst.

Op Google zijn de reviews vrijwel allemaal positief. Op het moment van schrijven staan er 34 reviews over de spareribs. De malsheid wordt erg gewaardeerd en een aantal beoordelaars vinden het de lekkerste of beste spareribs van Amsterdam. Op het moment van schrijven staan de spareribs van De Klos voor ons op nummer 1 in Amsterdam. Gaat daar vandaag verandering in komen? 

Wat is goed?

Ik heb nog even getwijfeld tussen de spareribs, die hier op de kaart staan als Satans Ribben en de Mixed Grill, waar de spareribs ook in zitten, maar uiteindelijk toch gekozen voor de ribbetjes. En daar heb ik geen spijt van, want ze serveren hier prima spareribs. De zoete marinade is prima maar niet echt onderscheidend, en de houtskoolsmaak geeft het geheel toch net even iets extra's. Voor € 19,50 krijg je ongeveer 1,25 streng (15 botjes), dat is best prijzig zonder friet of groente, maar we zijn in Amsterdam en daar betaal je nu eenmaal voor. 

Het vlees laat goed los van de botten, die mooi schoon achterblijven. Opvallend is dat de spareribs met de bolle kant naar beneden (de holle kant naar boven) geserveerd worden, wat ik nog niet eerder meegemaakt heb.  

Wat kan beter?

Het lijkt meer regel dan uitzondering te zijn, want ook hier worden de spareribs alleen even (kort) opgewarmd voor het serveren. Doordat ze ook nog met de bolle kant naar beneden op een koud bord gelegd worden zijn ze snel afgekoeld en eet je het laatste stuk vrijwel koud. 

Ik ga er vanuit dat ook hier, net als bij Castell en 't Pakhuis, de spareribs eerder voorgegaard worden Daarna worden ze afgekoeld, misschien zelfs ingevroren en wanneer je er zit worden ze (kort) opgewarmd. Het vlees koelde snel af en de botten waren niet heet. Een teken dat de bereiding (veel) eerder plaatsgevonden heeft. 

Mijn tip: zorg dat ze iets langer afgegrild worden en serveer de spareribs op een heet bord. Er mag daarnaast iets meer marinade overheen, bij voorkeur in de laatste fase van het bereiden.

Beoordeling

Bij 't Steakhouse kun je prima terecht voor de huisgemaakte Satan's Ribben. Ik heb even getwijfeld tussen een 7 en een 7,5, maar uiteindelijk toch besloten de spareribs een 7,5 te geven. Ze zijn voorzien van een lekkere marinade, zijn prima bereid en tot slot voorzien van een lekkere houtskoolsmaak. Ik hoop van harte dat 't Steakhouse iets doet mijn tips. Wat vind jij van de spareribs van 't Steakhouse? Laat het vooral weten bij de reacties hieronder.

7,5, chapeau!




Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van 't Steakhouse - American BBQ in Zuid?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.