El Caballero

  • Adres: Zuidkade 3 | 2741 JA | Waddinxveen
  • Telefoonnummer: 0182620066
  • Website: elcaballero.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 13 maart 2022
  • Besteld: Costillas El Caballo (zoete spareribs)
  • Prijs: € 24,50
  • Inclusief: patat, salade & mayonaise
  • Keuzes: Costillas El Caballo (zoete saus) | Costillas A La Mexicana (pittige tomatensaus) | Costillas Los Andes (verse knoflook)

Eerste indruk

Een goede vriend van mij, ook liefhebber van lekkere spareribs, met zijn gezin komt eten bij ons en daarom ben ik al vroeg op de dag aan het zoeken naar lekkere spareribs. Deze vriend heeft mij eerder al getipt over El Caballero en de keuze is dus snel gemaakt. Als ze lekker zijn krijgt hij de credits, maar als ze tegenvallen kan ik hem ook de schuld geven. 

De bestelling telefonisch doorgegeven en na een klein half uur rijden kwamen we aan bij Argentijns Restaurant & Tapas Bar El Caballero. Parkeren kon eenvoudig voor de deur en de bestelling was al zo goed als klaar.

El Caballero is een authentiek Argentijns grillrestaurant met een echte houtskoolgrill. De spareribs vinden er gretig aftrek want een grote berg ribbetjes lagen al klaar bij de grill. Snel betaald en weer binnen 10 minuten zaten we weer in de auto op de weg terug. 

Wat is goed?

Onderweg konden we het eten al ruiken. Door het keurig in aluminium bakken te verpakken omwikkeld met aluminium folie was alles nog lekker warm bij thuiskomst. Het eten ruikt heerlijk. 

Bij de marinade is ketjap erg aanwezig. De marinade deed mij nog het meest denken aan de marinade van SpareribLine in Delft, al was de ketjap daar nog meer overheersend. De marinade was lekker plakkerig en ruim aanwezig. Er bleef nog een flinke laag achter in de bak, zelfs nadat ik alle spareribs bij het verdelen nog eens ingesmeerd had.

Het vlees is voorzien van een lekkere grillsmaak. Je proeft duidelijk de bereiding op de houtskoolgrill. Ze zijn nog bloedheet, zelfs bij thuiskomst na toch wel een klein half uur rijden. Dat is toch wel een voordeel van het hoge temperatuur grillen met een houtskoolgrill. 

Het vlees heeft een prima bite en is goed van smaak. Het is ook echt vlees, en niet compleet over-gegaarde spareribs waarbij de smaak van het vlees vaak verloren gaat. De spareribs zijn hier niet fall-off-the-bone, je moet het vlees er echt af eten. Het velletje aan de onderzijde zit er ook nog aan, maar als het bereid wordt op de houtskoolgrill is dat geen probleem. Breekt gewoon keurig af bij het lostrekken van een bot met vlees. De spareribs zijn hier gewoon goed. 

Nog een tip: het portie is best groot bij afhalen, namelijk 2 hele strengen. Wij waren met zijn vieren en hadden ruim voldoende aan 3 porties spareribs. Friet was zelfs nog over. 

Wat kan beter?

Ik vond de marinade lekker maar niet zo lekker dat ik er snel terug zou gaan. Ketjap is natuurlijk altijd een onderdeel van een zoete marinade, maar persoonlijk is het voor mij te heftig hier. Anderen zullen er misschien helemaal weg van zijn, maar voor mij hoeft het niet. Het is verder een gangbare marinade en mensen die zoveel verschillende spareribs als mij hebben gegeten zullen de smaak herkennen van een ander restaurant.

De bereiding van het vlees kan naar mijn mening iets beter, maar daar zal de kok mee moeten experimenteren. Kleine winst kan al zijn om het velletje toch te verwijderen en om te kijken of de verhouding voorgaren / af grillen iets gewijzigd kan worden om de spareribs iets malser en sappiger te krijgen. Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, dus ga het vooral zelf ervaren!

Beoordeling

Ik heb lang getwijfeld maar geef de spareribs van El Caballero toch een 7. Ik had hoge verwachtingen door de vele positieve Google reviews, maar die zijn voor mij toch niet helemaal uitgekomen. Neemt niet weg dat het nog steeds goede spareribs zijn en ze daarom ook van mij een ruime voldoende krijgen. Ik heb veel betere gegeten, maar ook veel slechtere. Ga het dus vooral zelf ervaren en laat jouw ervaring vooral weten bij de reacties hieronder.

Conclusie: prima spareribs met ruimte voor verbetering!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Wat vind jij van El Caballero?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.