Steak & Bier

Steak & Bier | Rotterdam | Logo
  • Adres: Karel Doormanstraat 290 | 3012 GP | Rotterdam
  • Telefoonnummer: 0104332582
  • Website: steakenbierrestaurant.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 4 november 2022
  • Besteld: Onbeperkt Spareribs (2x BBQ / 1x Ketjap)
  • Prijs: € 22,75 (vrijdag t/m zondag) | € 21,95 (maandag t/m donderdag)
  • Inclusief: friet en sauzen
  • Keuzes: Ketjap | Spicy | Kruidenboter | Tandoori kruiden | Chimichurri | Honing | BBQ

Eerste indruk

Het is alweer ruim 2 maanden geleden dat ik nieuwe spareribs op heb. In de tussentijd heb ik natuurlijk wel spareribs gegeten, maar ik ben, na toch wel flink wat teleurstellingen deze zomer, vaker teruggevallen op bekende adressen. Zo ben ik meerdere keren langs geweest bij Sam en ik heb opnieuw mogen genieten van de ribbetjes van Eigenwijs. Vandaag is het weer zover, we gaan een nieuw adres proberen: Steak & Bier in Rotterdam. 

Ik ken het restaurant niet, maar volgens de Google reviews moeten zowel spareribs als service hier dik in orde zijn. Met maar liefst 89 recensies over enkel de spareribs lijkt me Steak & Bier een prima adres voor lekkere malse ribbetjes. 'Heerlijk', 'geweldig', 'super mals', 'zo van het botje afgeslurpt' en 'aanrader' zijn zomaar wat woorden die terugkomen in de vele online reviews bij Google. Ik ben overtuigd, we gaan naar Steak & Bier!

Ik kwam een kwartiertje later binnen omdat het verkeer echt drama was. Tot overmaat van ramp deed de lift in de parkeergarage het ook niet waardoor, waardoor ik vanaf de 9e verdieping naar beneden moest lopen. Bij het naar huis gaan kan ik zo wel mooi de eerste calorieën weer verbranden. Mijn gezelschap, een goede vriendin en haar vriend, kwamen vrijwel tegelijkertijd aan. Eerst wat te drinken besteld, daarna van de menukaart eten besteld. Geen voorafje, gelijk beginnen met de ribbetjes. Het gaat allemaal lekker snel, zowel eten als drinken komen er snel aan.

Steak & Bier is gezellig eetcafé met een compacte kaart. Ze zullen onlangs een forse prijsverhoging doorgevoerd hebben, want de menukaart op de website laat nog de oude prijs (€ 17,75) zien voor spareribs, terwijl de menukaart in het restaurant een prijs van € 22,75 laat zien. 

Wat is goed?

We hoeven niet lang op het eten te wachten, want al snel wordt mijn bord met daarom friet, mayo en 2 halve ribben opgediend. Ik heb gekozen voor BBQ, want ik merk dat die smaak toch wel mijn voorkeur heeft boven honing of ketjap. Als ik de spareribs zie dan weet ik niet wat ik ervan moet vinden. Voorzichtig trek ik een botje met vlees van de halve streng en direct voel ik hoe mals het vlees is. Zonder enige kracht te hoeven zetten heb ik een botje met een mooi stuk vlees eraan in mijn hand. Zo mals maak ik het zelden mee. Er zit zelfs nog een lekkere smaak aan het vlees.

De marinade smaakt prima, al is deze wat beperkt aangebracht. Het is gewoon een lekkere BBQ marinade. De tweede ronde (nog een halve rib) gekozen voor Ketjap. Ook lekker, maar de BBQ marinade wint het voor mij. Gekruide friet is ook lekker!

Wat kan beter?

Laat ik beginnen met te stellen dat dit gewoon hele lekkere spareribs zijn. Ik heb een paar kleine puntjes om van die 8 als beoordeling een hogere te maken. Ik adviseer de spareribs iets heter op te serveren. Nu waren ze wam toen ik ze kreeg, maar zeker niet heet. De spareribs worden voorgegaard, koelen daarna af, en worden bij het bestellen nog even opgewarmd. De botten worden daardoor niet goed heet, die er vervolgens weer voor zorgen dat het vlees snel afkoelt, zeker als het ook nog op een koud bord geserveerd wordt. De spareribs komen niet van een houtskool- of lavagrill, wat eigenlijk toch wel een must is voor een steakhouse. Ik denk dat ze hier kort op de gasgrill gaan, of even in de oven. Verder adviseer ik meer marinade aan te brengen. Gewoon lekker insmeren, of een klein bakje warme marinade mee serveren op tafel zodat de klant naar wens kan toevoegen.

Beoordeling

De spareribs van Steak & Bier vind ik erg lekker en ze krijgen daarom van mij een verdiende 8. Zo mals als hier én met nog steeds een lekkere smaak kom je niet vaak tegen. Ook de bediening is dik in orde, je komt niets te kort, al wilde de medewerker de borden soms iets te snel meenemen terwijl je nog aan het eten bent. 

Ga er gerust langs bij Steak & Bier in het bruisende centrum van Rotterdam. Je krijgt er absoluut geen spijt van. Als Steak & Bier wat met de tips doet komen de lekkere bijzonder malse ribbetjes zeker in aanmerking voor een hoger cijfer.

Steak & Bier mag zich officieel leverancier van SpareribFans.nl Topribs noemen!

8, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op vrijdag 13 januari 2023 hebben wij Steak & Bier in Rotterdam officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Steak & Bier.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Steak & Bier?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.