Herberg 't Hoekje

Herberg 't Hoekje | Wassenaar | logo
  • Adres: Berkheistraat 48 | 2242 KA | Wassenaar
  • Telefoonnummer: 0705110487
  • Website: hoekje.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 19 augustus 2022
  • Besteld: Alle Ribben Op Een Rijtje (Big)
  • Prijs: € 25,50
  • Inclusief: patat, salade & mayonaise
  • Keuzes: Sojasaus marinade) | Spicy marinade | Mix van beiden (small, normal en big)

Eerste indruk

Begin mei heb ik een e-mail ontvangen van spareribfan Daan. Daan vroeg mij of ik al bij Herberg 't Hoekje de spareribs gegeten heb. Volgens Daan hebben ze er geweldige spareribs waar ze uren mee bezig zijn en volgens Daan is dat duidelijk te proeven. Mijn interesse is gewekt!

Ondanks dat Wassenaar voor mij maar een klein stukje rijden is, heeft het even geduurd. Dit komt vooral door de uitzonderlijk mooie zomer waardoor ik het risico wil vermijden dat ik in de verkeersdrukte tussen de naar huis terugkerende strandgangers terecht komt. Maar vandaag is het dan eindelijk zover. We krijgen visite en hebben niets in huis. Mijn vriendin wil pizza (gatverdamme!) en dus rij ik naar Wassenaar. Het is een minuut of 20 rijden en zonder vertraging kom ik aan bij Herberg 't Hoekje. 

Mijn bestelling had ik telefonisch al doorgegeven en zo sta ik binnen een paar minuten alweer buiten met een forse tas eten. Ik heb gekozen voor de grote portie spareribs. Ik heb honger en mijn dochter vindt spareribs ook wel lekker. De bediening heeft mij uitstekend geholpen en na stiekem nog een foto van de menukaart gemaakt te hebben ben ik zonder vertraging weer naar huis gereden.

Eenmaal thuis valt gelijk op dat het eten keurig verpakt is. De friet, salade en mayonaise apart in een box en de spareribs verdeeld over 2 boxen die keurig omwikkeld zijn met aluminiumfolie. In iedere box 2 flinke halve ribben. Zo'n grote portie krijg je niet vaak, maar daar is de prijs met € 25,50 ook naar. Fijn dat je de keuze hebt uit klein, normaal en groot. Aangezien de grote portie 4 halve ribben bevat, ga ik ervan uit dat je bij de kleine portie 2 halve ribben en bij de normale portie 3 halve ribben ontvangt .

De prijs is voor alle porties best fors. Een kleine portie voor € 19,50 is best fors, maar als de kwaliteit goed is wil ik daar best voor betalen. Ik ga snel alles uitpakken, de foto's maken en dan kan het kluiffeest beginnen!

Wat is goed?

Ik zie het al bij het openmaken: dit zijn lekkere spareribs! Het zijn keurig verzorgde spareribs. Bij 3 van de vier stukken is de ketting zoals het hoort verwijderd en bij 1 stuk zit er een kleine ketting op, maar dat was verder niet storend. De spareribs zijn lekker van smaak. Je proeft nog echt vlees en de spareribs zijn niet helemaal suf gekookt. De spareribs zijn lekker heet, ook de botten, wat betekent dat ze niet zo uit de koelkast of vriezer op de grill gelegd zijn.

De zoete sojasaus / ketjap marinade is erg lekker. Het is een beetje een waterige marinade en onderin de box is een dikke laag aanwezig. Hierdoor kan ik bij vrijwel iedere hap het vlees eerst nog even door de marinade slepen. Ondanks dat het een vrij standaard marinade is vond ik hem erg lekker. 

Echt fall-off-the-bone zijn de spareribs niet, want je moet het vlees er wel echt aftrekken. Als je de ribbetjes ook uit elkaar wilt trekken moet je best flink kracht zetten. Ik weet niet of dit een bewuste keuze is van de kok. Al met al uitstekende ribbetjes die van mij een dikke voldoende krijgen. 

Wat kan beter?

Ik vind de spareribs lekker. Vooral de marinade was erg lekker. De bereiding echter kan beter. Om te beginnen moet het vliesje verwijderd worden. Op de foto van de botten zie je in het midden het vliesje van 1 halve rib liggen. Die heb ik er speciaal afgetrokken om te tonen op de foto.

De spareribs hebben een prima bite, maar ze kunnen zeker iets malser. Je hebt fall-off-the-bone spareribs en dat zijn ze hier zeker niet. Dat heeft persoonlijk ook niet mijn voorkeur. 

Mijn ideale spareribs komen eigenlijk los zodra je je tanden erin zet. Eigenlijk moet je het vlees met je tong van het bot af kunnen duwen. Dat vereist eigenlijk een perfect garingsproces en inmiddels ben ik erachter dat die gave niet voor iedere kok weggelegd is. De spareribs van Herberg 't Hoekje zijn dat ook niet en neigen meer naar de andere kant waar ze nog net niet taai zijn. Je ziet het ook aan de botten waar nog best veel vlees op achterblijft. Zou de kok eens kunnen onderzoeken of er aanpassingen te realiseren zijn die de spareribs iets malser maken?

Tot slot is de marinade wat waterig. Kan deze iets dikker of plakkeriger gemaakt worden zodat de spareribs wat meer glimmen? De smaak is overigens prima, niets aan veranderen.

De prijs is voor mij niet zo'n issue, maar voor een kleine portie (2 halve ribben?) € 19,50 rekenen is vrij fors... 

Beoordeling

Ik heb even getwijfeld over het cijfer, maar uiteindelijk toch besloten de spareribs van Herberg 't Hoekje een 7,5 te geven. Door de mail van spareribfan Daan, maar ook door de vele positieve Google reviews, had ik hoge verwachtingen. Die zijn voor mij toch niet helemaal uitgekomen. Neemt niet weg dat het nog steeds erg goede spareribs zijn en ze daarom ook van mij een dikke voldoende krijgen. Ik heb veel betere gegeten, maar ook veel slechtere. Ga het dus vooral zelf ervaren en laat jouw ervaring achter bij de reacties hieronder.

7,5, chapeau!
Rating: 4 sterren
3 stemmen

Wat vind jij van Herberg 't Hoekje?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.