Café Rivièra

Café Riviera | Amsterdam | Logo
  • Adres: Rijnstraat 11 | 1078 PT | Amsterdam
  • Telefoonnummer: 0206644367
  • Website: caferiviera.nl
  • Type: eetcafé
  • Getest op: 14 juni 2024
  • Besteld: Our famous Sticky ribs (600 gr)
  • Prijs: € 22,50
  • Inclusief: salade, Rivièra potatoes en mayonaise
  • Keuzes: geen (1 smaak)

Eerste indruk

Op zondag 9 juni heb ik een e-mail ontvangen van José, eigenaresse van brasserie/café Rivièra in Amsterdam. José geeft aan dat ze naast een drankje, ook volgens haar klanten de beste spareribs van Amsterdam serveren. Mijn interesse is gewekt, en José heeft helemaal gelijk in haar e-mail dat het tijd wordt dat wij komen eten. En toevallig had ik voor deze vrijdag afgesproken met een vriend om weer eens lekker een avondje uit te gaan in Amsterdam. De bedoeling was om naar een Thais restaurant te gaan, maar de e-mail van José heeft mij voldoende overtuigd de Thai voor de volgende keer te bewaren en snel langs te gaan bij haar café bistro Rivièra in de Rivierenbuurt van Amsterdam.

Het verkeer is altijd een uitdaging. Nu komen wij ook uit een redelijk grote stad, maar Amsterdam is toch net even drukker. Parkeerplaats na even zoeken kunnen vinden aan de Amstelkade schuin tegenover Rivièra. We kwamen binnen in een gezellig café zoals je dat alleen in Amsterdam vindt. We zijn gaan zitten en na even gezeten te hebben bij de bar besteld. Er was een probleem met de TV waardoor het wat rommelig was. Het EK begon gisterenavond, dus dat moest gemaakt worden maar niemand had een idee hoe. Laat uitdagingen met instellen en aansluiten van dit soort apparaten nu toevallig mijn vakgebied zijn, dus met een paar minuten had ik beeld geregeld. Toen was er een probleem met een gokkast waarvan al dan niet de stekker niet in het stopcontact gestoken had mogen worden. Kortom, duidelijk was dat het personeel het wat lastig gehad en regelmatig zuchtte dat 'José er niet was', overduidelijk degene die hier de touwtjes normaliter in handen heeft. 

Uiteindelijk ook bij de bar de spareribs besteld. Van de vriendelijke dame die er werkte kregen we nog een bitterbal en uiteindelijk kwamen daar uit de keuken een groot bord spareribs, een forse portie aardappelchips en de huisgemaakte mayonaise. We kunnen gaan eten!

Wat is goed?

De spareribs ruiken heerlijk. Ze zijn goed gemarineerd en glimmen mooi. Het zijn mooie lange botten met daartussen veel vlees. De ketting is volledig verwijderd, wat ik persoonlijk altijd lekkerder vindt dat wanneer de ketting er nog opzit. Het zijn twee forse stukken, bij elkaar ongeveer 1 volledige streng spareribs.

De marinade zou ik omschrijven als een barbecue marinade. Niet te zoet, en met een klein beetje pit erin. Het is voor mij niet duidelijk of de marinade zelf gemaakt wordt, of dat het een kant-en-klaar aangekochte marinade is. Ik heb deze marinade, of een soortgelijke marinade, al eens eerder geproefd bij andere restaurants. Het is gewoon een uitstekende marinade die goed in de smaak valt. Overigens waren ook de Rivièra potatoes erg lekker, net als de salade die erg goed smaakte. 

Wat kan beter?

Naar onze mening kunnen de spareribs iets beter schoongemaakt worden. Zoals op de foto hierboven te zien zie je aan de rand veel 'rommel' zitten, mijn advies is altijd dit weg te snijden.

De spareribs worden, zoals bij veel restaurants flink voorgekookt, waardoor er veel smaak verloren gaat. Dat wordt natuurlijk gecompenseerd door het (flink) aflakken met marinade. Ik kan me voorstellen dat een eetcafé met beperkte ruimte niet de mogelijkheid heeft om op een gas- of lavagrill af te grillen, maar het zou de kwaliteit van spareribs naar onze mening wel verbeteren. 

Verder worden de spareribs opgewarmd en zijn ze in een eerder stadium al voorgekookt. Dit voel ik aan de botten, die vrij snel afkoelen en niet door-en-door verhit zijn. Dit is op zich geen probleem, maar de spareribs zelf koelen daardoor wel snel af.

Beoordeling

De spareribs van Café Rivièra krijgen van mij een 7,5. Het zijn lekkere spareribs voor een prima prijs. Ik denk dat het (beter) schoonmaken van de spareribs in ieder geval overwogen kan worden. De bediening was door omstandigheden niet top, maar daar zal ik in de beoordeling geen rekening mee houden. Conclusie: voor een eetcafé uitstekende spareribs met lekkere aardappelchips.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij van de spareribs van Café Rivièra vindt. Wil je dit daarom hieronder laten weten bij de poll en/of bij de opmerkingen?

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Café Rivièra?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.