Slagerij Jan de Rooij

Slagerij Jan de Rooij | Berkel en Rodenrijs | Logo
  • Adres: Rodenrijseweg 5 | 2651 BM | Berkel en Rodenrijs
  • Telefoonnummer: 0105112424
  • Website: slagerjanderooij.nl
  • Type: slagerij
  • Getest op: 4 jui 2021 (Slagerstest 1) en 18 februari 2023
  • Besteld: 2 strengen (2021) en 1 streng (2023)
  • Voorgegaard: ja
  • Gemarineerd: ja
  • Bereidingsadvies: oven 150 graden | 20/30 minuten
  • Prijs: € 1,75 per 100 gram | € 8,75 per 500 gram

De herkansing

In 2021 heb ik al eens een bezoek gebracht aan Slagerij Jan de Rooij voor de eerste spareribstest. Helaas vielen de spareribs toen wat tegen en heb ik naar aanleiding van dit bezoek bericht gehad van slager Wim de Rooij. Een leuke mail waarin hij zelf ook aangeeft verbeteringen door te zullen voeren. Een week later heb ik opnieuw bericht ontvangen en geeft Wim aan de bereiding aangepast te hebben. Zo is het bereidingsproces voor deze nieuwe zoete spareribs aangepast, worden ze vers bereid (niet uit diepvries meer) en is de opwarmtijd verkort doordat de spareribs zonder ketting (de dikke laag vlees op de botten) bereid worden. Goed om te zien dat deze slager er echt werk van maakt om een zo goed mogelijk product aan de klant te leveren. Vandaag moest ik naar Capelle a/d IJssel en daarom op de terugweg even langs Slagerij de Rooij geweest om deze vernieuwde spareribs te testen.

Hier ligt zoveel lekkers in de vitrine dat het moeilijk wordt om te kiezen. Ik zag de spareribs niet liggen in de vitrine, dus eerst maar even allemaal andere lekkere dingen uitgezocht. 2 wedstrijd gehaktballen, verse voorgebakken frites, pork fingers, een mexicaans sauzijnenbroodje en een normaal sauzijnenbrood verder toch maar even geïnformeerd naar de spareribs. Die waren helaas op, al had slager Wim de Rooij achter nog wel een streng liggen als zijn eigen avondmaaltijd. Gelukkig mocht ik hem kopen, in de wetenschap dat er nog voldoende ander lekkers in de vitrine ligt zodat slager Wim niet met honger naar bed zal zijn gegaan.

Buiten nog even een foto gemaakt van het pand wat waarschijnlijk gezien is door slager Wim, die vervolgens buiten nog even op mij afstapte. Heel sympathiek en leuk dat het zo waarderen, ondanks de eerdere slechte beoordeling, dat ik opnieuw langsgekomen ben. 


Wat is goed?

Wat direct opvalt is het uiterlijk van de spareribs. Die zien er gewoon zoveel beter uit als in 2021. Het is een mooie streng spareribs lekker dik in de marinade. Het is een zoete marinade, maar wel met een beetje pit. Een lekkere marinade die wel lijkt op andere marinades die slagers over het algemeen gebruiken, maar net een tikkeltje anders smaakt. Ik hoor weleens dat slagers vaak geen eigen marinade gebruiken, maar marinades mixen om een soort eigen smaak te creëren. Geen idee hoe Slagerij Jan de Rooij dat precies doet, maar de marinade smaakt goed. Het vlees laat prima los van de botten, al zijn het wel spareribs met een bite. Het zijn beslist geen fall-off-the-bone spareribs. Ik heb ze overigens opgewarmd in de oven en het bereidingsadvies (150 graden / 20/30 minuten) geldt wel voor een koude oven.


Wat kan beter?

Laat ik beginnen met te stellen dat de spareribs van Slagerij Jan de Rooij beslist tot de betere slagersspareribs behoren. Het is natuurlijk een beetje appels met peren vergelijken als je de spareribs van een slagerij, die toch vaak enkele uren in de vitrine liggen, vergelijkt met de spareribs van een restaurant, waar ze zo van de grill het bord op gaan. Dit is eigenlijk ook de reden dat ik geen slagerijen meer bezoek, maar mij focus op restaurants.

Naar mijn mening heeft Slagerij Jan de Rooij de spareribs echt flink verbeterd. Ik ben eigenlijk nog wel benieuwd of het een eigen marinade is of dat het een (mix van) bestaande marinades is. Ik denk zelf dat de marinade beter kan. Wellicht kan er nog iets aangepast worden in het bereidingsproces om de spareribs nog malser te krijgen.


Beoordeling

Waar de spareribs van Slagerij Jan de Rooij eerst nog een 5,5 kregen, krijgen ze nu van mij een dikke voldoende: een 7,5. Het is leuk om te zien dat slager Wim de Rooij aan de slag is gegaan met de spareribs en wat ik begrepen heb is dat de spareribs nu gretig aftrek vinden bij klanten. Het kan alleen nog maar beter worden, maar ik vind het lastig om zelf aan te geven hoe het nog beter kan. Vandaar ook dat ik slager Wim de Rooij binnenkort uit zal nodigen om met mij mee te gaan naar Sam's King Ribs, op dit moment de aanvoerder van ons algemeen klassement. Wie weet kan Wim daar inspiratie op doen om de ribbetjes nog lekkerder te maken. 

En dan nog een tip voor de lezer, probeer ook gerust de pork fingers (zie foto), want die zijn echt finger licking!

7,5 chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 2.25 sterren
4 stemmen

Wat vind jij van Slagerij Jan de Rooij?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.