Grill Petit Restaurant De Piramide

De Piramide | Ede | Logo
  • Adres: Parkweg 37 | 6717 HL | Ede
  • Telefoonnummer: 0318634552
  • Website: grillpetitrestaurantpiramide.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgmogelijkheid
  • Getest op: 6 mei 2022
  • Besteld: Spareribs zoet
  • Prijs: € 15,00
  • Keuzes: zoet | pittig* | bbq* | Mexicaan* (*= +€ 3,00)
  • Inclusief: frites, sauzen en salade

Eerste indruk

Net als in 2021 verblijf ik ook dit campingseizoen weer op de Veluwe. Een mooie gelegenheid om opnieuw spareribs bij Gelderse restaurants te beoordelen. Nadeel is dat je altijd wel een afstand af moet liggen, het is hier geen Leiden waar je binnen een straal van 10 km bij minimaal 10 restaurants lekkere spareribs kunt eten. Google is mijn vriend bij de zoektocht en uit de recensies blijkt dat Grill Petit Restaurant De Piramide in Ede de plek moet zijn voor lekkere malse spareribs.

'Heerlijke spareribs', 'Spareribs met zelfgemaakte saus is echt een aanrader!', 'Een stukje spareribshemel! Het vlees valt er van het bot en de zelfgemaakte marinade is gewoon overheerlijk!' en 'Erg malse spareribs met een heerlijke marinade!' zijn zomaar een paar teksten uit de Google recensies. Dat klinkt veelbelovend!

Ondanks dat de camping waar ik verblijf ook in gemeente Ede ligt moest ik toch nog een half uur rijden naar het centrum van Ede. De weg was afgesloten, dus moest ook nog een stukje omrijden. Eenmaal aangekomen geparkeerd met parkeerschijf op ca. 150 meter lopen van het restaurant. Ik was nog ruim op tijd, zodat ik zeker weet dat  ik de spareribs goed heet binnenkrijg. 

Eenmaal binnen bij de Piramide viel het vele personeel op. Er waren weinig klanten in de zaak. Mogelijk moet de Piramide het hier echt hebben van afhalen en bezorgen. Aangegeven dat ik nog een half uurtje moet rijden en verzocht het allemaal goed te verpakken. Met een extra laag folie eromheen ging ik uiteindelijk weer terug naar de camping. 

Al met al prima geholpen. Het rook ook lekker in het restaurant, en nog lekkerder in mijn auto op de weg terug. Dat wordt smullen!

Wat is goed?

De spareribs zijn keurig verpakt in een aluminium wegwerpbak met daaromheen een dubbele laag folie. Bij het uitpakken ruikt het al gelijk lekker. Goede spareribs met een lekkere licht krokante korst. De zoete marinadesaus is volgens de menukaart zelf gemaakt en dat proef je. Het is een lekkere marinade die vergelijkbaar is met die van eerder bezochte Egyptische en Argentijnse restaurants. Gewoon erg lekker en zeker niet standaard.

Het vlees komt goed los met mooie schone botten als resultaat. Er zat nog een beetje ketting aan de spareribs (de lap vlees bovenop de botten), maar dat was niet vet en stoorde mij niet. Geen harde stukjes bij het eten, dus de spareribs zijn keurig schoongemaakt voor bereiden. Al met al gewoon lekkere spareribs die voor mij een dikke voldoende scoren. 

Wat kan beter?

Eigenlijk horen spareribs van deze kwaliteit gewoon een 8 of hoger te scoren. En dat had makkelijk gekund en ik hoop van harte dat de Piramde met mijn tips aan de slag gaat.

Laat ik beginnen met het geleverde portie, want dat is echt veel te weinig. Ik ben hard aan het nadenken of ik eerder ergens zo weinig vlees gehad heb, maar kan het me niet herinneren. Het was bij elkaar nog niet eens een hele streng spareribs. Een streng bestaat uit 11 tot 13 botten en mijn portie spareribs bevatte slechts 10 botten gekregen. Het waren ook nog kleine ribbetjes (ook wel baby back ribs genoemd). Ook de friet was geen grote portie. Het is gewoon echt te weinig. Een portie spareribs moet minimaal 15-20 botjes bevatten, zeker bij kleine ribbetjes als deze. Bekijk de foto en oordeel zelf. 

Ook waren de spareribs niet warm toen ik aankwam op de camping, wat wel zou moeten. Zelfs de friet was nog warmer, terwijl die niet eens in een aluminium verpakking zaten. Reden hiervoor is dat de Piramide de spareribs voorgaard en daarna af laat koelen. Misschien worden ze ook wel gekoeld bewaard of zelfs ingevroren. Bij het bestellen worden ze dan even afgegrild. Dit is voldoende om het vlees goed heet te krijgen, maar onvoldoende om de botten echt warm of zelfs heet te krijgen. Omdat die dan nog koud of lauw zijn, koelt het vlees ook sneller af. Ik maak het vaker mee, want veel restaurants werken zo. Dit probleem kun je voorkomen door de spareribs op bijvoorbeeld 70/80% voor te garen en de laatste 30/20% bij het bestellen te doen. Duurt wat langer bij het bestellen, maar het verhoogd de kwaliteit van het uiteindelijke product.

Tot slot mag de marinade wat ruimer aangebracht worden tijdens en/of na het afgrillen. 

Beoordeling

Op dit moment geen ik de spareribs van Grill Petit Restaurant De Piramide in Ede een 7,5. Het zijn lekkere spareribs met een goede huisgemaakte marinade. Portie mag wat meer zijn en het bereidingsproces moet aangepast worden. Als dit op orde is krijgen ze van mij een 8 of hoger. Trek in spareribs? Ga gerust naar Grill Petit Restaurant De Piramide. Heb jij een andere ervaring? Laat het hieronder weten bij de reacties!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat vind jij van Grill Petit Restaurant De Piramide?

Bekijk resultaten

Reacties

Jan van dijk
een jaar geleden

De best SPARIBS in de omgeving
Heerlijk malse en goed marinara top!!!

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.