Argentijns Grillrestaurant El Fierro

El Fierro | Leiden | Logo
  • Adres: Steenstraat 27 | 2312 BT | Leiden
  • Telefoonnummer: 0715146708
  • Website: elfierro.nl
  • Type: restaurant met afhaal en bezorgservice
  • Getest op: 17 juni 2022
  • Besteld: Ribs Amsterdam
  • Prijs: € 20,75
  • Keuzes: Ribs Al Ajo (knoflook) | Ribs Picantes (pittig) | Ribs Amsterdam (sojasaus)
  • Inclusief: friet, salade en knoflooksaus

Eerste indruk

Ik moet een beetje gaan werken aan mijn gewicht en dan helpt deze hobby natuurlijk niet mee. Ik heb besloten doordeweeks alles met de fiets te gaan doen en dus moet ik noodgedwongen op zoek naar spareribs in Leiden. Ik heb bijna alle restaurants al gehad en zelfs al The Best Ribs In Town Award uitgereikt in Leiden. Het wordt dus een hele uitdaging om op fietsafstand lekkere spareribs te vinden die nog lekker warm zijn bij thuiskomst. Na wat onderzoek valt mijn keuze op El Fierro, een authentiek Argentijns grillrestaurant in het oude centrum van Leiden. El Fierro is gevestigd aan de Steenstraat, op tientallen meters van het eveneens Argentijnse El Gaucho. Beide restaurants zijn hier zo lang als ik mij kan herinneren gevestigd. De spareribs van El Fierro heb ik eerder thuis laten bezorgen, maar dat waren toen de Ribs Al Ajo (knoflook), die zaten ooit bij een door mij bestelde mixed grill. 

Nu is de dag dat we El Fierro daadwerkelijk gaan bezoeken. Even gebeld en de spareribs waren net lekker gemarineerd en gegrild, ik kan gelijk langskomen voor een lekkere verse portie. Zoals bij veel Argentijnse restaurants heeft El Fierro een open keuken. Je kunt zien hoe al het lekkere eten klaargemaakt wordt. Ook ruik je voor de deur al de authentieke grill.

Het knusse  maar gezellige restaurant heeft geen terras buiten en aangezien het buiten tropisch warm is zitten er weinig klanten binnen. Het bedrijf is actief op Thuisbezorgd en ik ga ervan uit dat hier ook veel bestellingen vandaan komen. Het valt op dat veel restaurants nu afhaalmogelijkheden hebben, iets wat je voor de sluitingen door overheidsmaatregelen minder zag. De heerlijk ruikende, maar bovenal ook keurig verpakte spareribs staan al klaar en na het afrekenen kan ik gelijk weer terug naar huis.

Wat is goed?

Het openmaken is al een feest, want door de bereiding op houtskool zijn ze nog lekker heet. Van de stoom die eruit komt beslaan mijn brilglazen. Snel de ribbetjes op het bord gelegd, friet erbij en de foto's gemaakt. Het ziet er allemaal keurig uit. 

Dan de eerste hap. Het vlees is prima, komt goed los van de botten die mooi schoon over blijven. De marinade is oké, maar niet echt bijzonder. Het is een sojasaus marinade die El Fierro zelf de naam 'Amsterdam' heeft gegeven. Het is een marinade die ik niet eerder geproefd heb.

Ik voeg zelf geen sojasaus toe aan gerechten dus heb even via Google opgezocht wat sojasaus precies is. Het is een dunne zoutige saus (klopt, was erg dunne marinade), gemaakt van gefermenteerde sojabonen, tarwe, water, zout en gist. 

Wat kan beter?

De spareribs zijn goed maar springen er voor mij uit. Ik geef ze een voldoende, maar het zijn voor mij geen spareribs waar ik voor terug kom. Het zijn spareribs zoals je ze bij veel Argentijnse restaurants krijgt. Prima van smaak, prima bereiding maar niet echt speciaal. Ik vond zelf de sojasaus marinade te dun. Ik vond de smaak van de marinade goed, maar proefde die niet echt op de spareribs zelf. Het leek wel alsof de marinade zijn smaak verloren heeft door de hoge temperaturen van de houtskoolgrill. In de aluminium wegwerpbak bleef nog wat saus over en de stukken sparerib die ik daar door heen haalde voor het eten smaakten al beter. Maar het blijft een vrij flauwe smaak. Om van mij een hoger cijfer te krijgen moet El Fierro aan de slag met de marinade. Misschien kan de kok eens langsgaan bij La Payuca, Amigos of Argentina voor inspiratie.

De beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Argentijns Grillrestaurant El Fierro in Leiden een 7. Ik heb veel betere gegeten, maar ook veel slechtere. Misschien heb ik gewoon pech gehad en hebben anderen betere ervaringen. Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten. Conclusie: prima spareribs met ruimte voor verbetering!

7, chapeau!

El Fierro | Leiden | Foto rekeningWat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Argentijns Grillrestaurant El Fierro?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.