Steakhouse Joey

Steakhouse Joey | Hillegom | Logo
  • Adres: Hoofdstraat 164 | 2182 EP | Hillegom
  • Telefoonnummer: 0252525838
  • Website: steakhousejoey.nl
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 18 juni 2021
  • Besteld: Schotel spareribs (Sweet)
  • Prijs: € 15,75
  • Inclusief: frisse salade, patat, gebakken aardappelen of spaghetti
  • Keuzes: Sweet, spicey, garlic of ginger marinade

Eerste indruk

Aan het einde, of misschien wel het begin, van de Hoofdstraat is Steakhouse Joey gevestigd. Voor de deur kon ik eenvoudig gratis parkeren. Bij binnenkomst was ik aangenaam verrast. Zodra ergens shoarma verkocht wordt, denk je toch gelijk aan zo'n shoarma tent waar je na het stappen om 4 uur 's nachts nog even een schotel naar binnen werkt en dat zijn meestal niet de meest hippe tenten. Maar eerlijk is eerlijk, Steakhouse Joey ziet er mooi en strak uit van binnen. Je kunt er op locatie eten, maar het eten ook afhalen of thuis laten bezorgen. 

De medewerkster achter de balie was niet echt vriendelijk. Toen ik gedag zei mompelde ze iets en ze was ergens mee bezig. Dan wordt het wat ongemakkelijk dus ik bleef eigenlijk wachten, terwijl het voor mij, gezien de vrij grote toonbank, niet duidelijk was of ik daar ook moest bestellen. Er liepen meerdere personeelsleden rond.

Ik bleef even wachten en toen zei ze ineens 'Je mag het zeggen hoor...'. Toen eten besteld, ging vrij vlot. Geen saus besteld, wel extra marinade voor € 1,00. Volgens het menu heb je keuze uit patat, gebakken aardappelen of spaghetti. Is mij niet gevraagd, maar bij mijn bestelling vond ik wel een zak friet. Echt ruimte voor een gesprek was er niet. Wel geprobeerd. Aangegeven dat ik voor de spareribs kwam en gehoord had dat deze erg goed waren, maar tot een gesprek kwam het niet. Ik schat dat ik zo'n 10 minuten heb gewacht, toen was mijn bestelling klaar en kon ik op huis aan (ca. 35 minuten rijden). 

Wat is goed?

Laat ik beginnen met de geur, die was heerlijk. Ik moest even in de auto zitten en onderweg rook ik al de heerlijke geur van het vlees en de marinade. Het was vrij druk op de weg, nog een openstaande brug onderweg, maar na ca, 35 minuten kon ik eindelijk beginnen aan de spareribs. De verzorging is prima, eten is verpakt in een eigen zak, friet in een zak en de spareribs in een aluminium wegwerpbak. 

De spareribs zijn prima. Eigenlijk zit er heel veel potentie in de spareribs en ligt een 8 of hoger binnen bereik met deze kwaliteit. Het vlees is lekker en de marinade heeft een uitstekende smaak. Vrijwel helemaal schone botten bleven over. Ze zijn waar het gaat om gaarheid en malsheid goed bereidt, dat gedeelte van de bereiding heeft de kok hier echt uitstekend onder controle. Ze zijn ook lekker af gegrild, dat zie je gelijk aan de buitenzijde. Friet was prima, gewoon standaard patat met patatkruiden. Portie was net goed. Dus tot zover was de rit de moeite waard!

Wat kan beter?

Dan heb ik helaas voor Joey en zijn Steakhouse toch wel een paar verbeterpunten. De extra marinade, in rekening gebracht voor € 1,00, was niet bijgeleverd. Wel zat er een pita broodje zonder verder iets erbij, dus wellicht is hier misgegaan en/of verwisseld?

Verder zaten er veel kleine stukjes bot tussen het vlees van de spareribs. Iedereen die zelf weleens spareribs bereid, weet dat je de spareribs goed schoon moet maken en de losse kleine stukjes bot moet verwijderen. Er kunnen er altijd een paar overblijven, maar zoveel als bij de spareribs van Steakhouse Joey ben ik bij de voorgaande locaties niet tegengekomen. Je eet daardoor wat minder lekker, want je bent bang een tand te breken of ze door te slikken. De ervaren spareribseter weet wat ik bedoel. Dit is zonde, wellicht kan de kok van Steakhouse Joey de spareribs beter schoon (laten) maken om dit te voorkomen? Op de foto van de botjes zie je alle harde uitgespuugde stukjes liggen, Het waren er meer dan 10.

Tot slot heb ik nog een opmerking over de marinade. Die was oprecht lekker en heeft de potentie om nog veel lekkerder te zijn. Ik adviseer Steakhouse Joey om te proberen de marinade wat minder waterig te maken. Ik zag de bodem van de aluminium wegwerkbak al vol met marinade liggen, wat reden voor mij is om een kwast erbij te pakken en de spareribs nog even lekker in te smeren. Dat lukte nauwelijks omdat de marinade heel dun is. Als dat wat dikker kan, bijvoorbeeld met honing of een middel om het wat dikker te maken vind ik het persoonlijk nog lekkerder.

Beoordeling

Steakhouse Joey heeft de potentie op een 8 of hoger te eindigen. Maar als ik nu de ontvangst en bediening, het niet meeleveren van de extra marinade, de harde stukken tussen de spareribs en de enigszins waterige marinade meeneem in deze beoordeling is een 7 op zijn plaats. Misschien heb ik gewoon pech gehad en hebben anderen betere ervaringen. Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten. Conclusie: prima spareribs met ruimte voor verbetering!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 3.3333333333333 sterren
3 stemmen

Wat vind jij van Steakhouse Joey?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.