Kippie

Kippie | Leiden | Logo
 • Adres: Stevensbloem 31A | 2331 JA | Leiden
 • Telefoonnummer: 0717370280
 • Website: kippie.nl/kippie-leiden
 • Type: poelier
 • Getest op: 27 augustus 2021 (Slagerstest 3)
 • Besteld: 2 strengen spareribs
 • Voorgegaard: ja
 • Gemarineerd: ja
 • Extra: bakje marinade voor extra insmeren voor opwarmen
 • Bereidingsadvies: oven 130 graden | 15 minuten
 • Prijs: € 1,50 per 100 gram |  € 7,50 per 500 gram

Eerste indruk

Een collega van werk met een achtergrond als slager was erg enthousiast over de spareribs van deze Kippie-vestiging. Ik heb ze al eens mogen proeven toen ik door deze zelfde collega uitgenodigd werd op de camping en hij speciaal bij Kippie in Winkelcentrum de Stevensbloem was gegaan om ze voor ons te halen. Het zijn inderdaad lekkere gegrilde spareribs. Goed genoeg om ze ook te serveren aan onze proevers van de 3e slagerstest

Een dag van tevoren heb ik telefonisch 2 strengen spareribs besteld. Ik had daarbij de keuze uit zoet of pikant, en daarom gevraagd welke het meeste verkocht werd. Dat was de zoete, aldus de medewerker van Kippie, en daarom dus voor zoet gekozen. De bevestiging gehad dat ze morgenochtend, de dag van de 3e slagerstest, voor mij klaar liggen. 

Ik was nog nooit in Winkelcentrum de Stevensbloem geweest. Op het eerste oog is het een mooi, maar relatief klein winkelcentrum. Direct bij binnenkomst is Kippie gevestigd op de hoek. De winkel zit er pas een paar jaar en is nog druk bezig een klantenkring op te bouwen, aldus een uiterst vriendelijke gepassioneerde manager. Ik ben heel vriendelijk geholpen en er werd echt de tijd genomen voor een gesprek. Eigenlijk heb ik dat vandaag alleen bij deze Kippie vestiging meegemaakt. De winkel is modern en de vitrine ligt vol lekkers. Een echte vleesliefhebber kan niet langslopen zonder iets te kopen. De spareribs zien er uitstekend uit en liggen lekker te glimmen in de vitrine. Ik heb vaker spareribs op van de Kippie vestiging in Leiderdorp en die waren droog, maar toen ik bij een collega de spareribs van deze Kippie vestiging at waren ze lekker sappig en kwam het vlees mooi los van het bot. Volgens de medewerker die ik sprak zit het geheim in de bereiding. Waar de meeste Kippie vestigingen de spareribs grillen, waarbij veel vocht verloren gaat, worden ze bij deze Kippie vestiging in de steamer bereid. Hierdoor blijven de spareribs lekker sappig en worden ze niet droog. Het vliesje laten ze wel zitten, dus ik ben benieuwd of dat stoort tijdens het eten. Ook zijn de spareribs, zo werd mij verteld, niet (altijd) dagvers, maar zijn ze een dag of 2 oud. Het advies meegekregen de spareribs in de oven op 130 graden in 15 minuten op te warmen.

De prijs van de spareribs is overigens ook hier net onder gemiddeld met zo'n € 1,50 per 100 gram. Dit betekent dat je voor een restaurant portie van meestal zo'n 500 gram € 7,50 betaald. De grotere eter betaald dan omgerekend zo'n € 11,25 voor 750 gram of € 15,00 per kilogram. Ik vind zelf € 16,00 gemiddeld, de prijs is er dus net onder.

Wat is goed?

Bij de spareribs van Kippie moet je het vlees er wel echt af trekken. Dus de echte kluiver kan hier zijn tanden inzetten. Maar zoek je echte malse spareribs die eenvoudig loskomen van het bot, dan moet je deze lekker laten liggen. Het zijn overigens wel ontzettend mooie spareribs. Op 'aanzien' scoren de spareribs daarom bij ons ook een dikke voldoende.

De zoete marinade is vrij standaard en ik heb begrepen dat elke Kippie-vestiging deze marinade gebruikt (of misschien wel moet gebruiken). Het verschil tussen de vestigingen kan enigszins in de bereiding zitten, maar verder in het concept zo dat alles van Kippie overal hetzelfde smaakt. De spareribsmarinade is veilig gekozen, en daarom een marinade die niemand vies vindt, maar het is ook niet een marinade waar je voor terug komt. Het is gewoon prima. 

Wat kan beter?

Ik heb de Kippie spareribs eerder dit jaar op bij een collega en toen waren ze beter. Ik weet niet waar het mee te maken heeft. Lagen de spareribs die ik afhaalde misschien al wat langer in de vitrine? Was de bereiding toen anders? Ik heb geen idee, maar waar ik ze zelf toen wel een 7 zou geven, kom ik, als ik naar mijn individueel toegekende beoordeling kijk, nu niet verder dan het eindcijfer 5,8.

Met name het onderdeel 'bereiding' met een 5,3 gemiddeld trekt het eindcijfer iets naar beneden. Op de beoordelingsformulieren hebben de proevers vooral laten weten de spareribs wat droog en taai te vinden. Kan Kippie hier eens kritisch naar kijken?

De marinade is een vrij standaard zoete marinade. Ik vond de marinade best lekker, maar het is wel een marinade die voor mij niet de slogan van Kippie (Kippie, smaakt elke dag!) waarmaakt. 

Beoordeling

De spareribs van Kippie scoren op bijna alle onderdelen een voldoende. Zo zien de spareribs er lekker uit, wat resulteert in een 6,8 voor 'aanzien', Het 'vlees' krijgt met een 6,1 net een voldoende, evenals de 'marinade' met een 6,4. De 'bereiding' krijgt een 5,3. Het zijn gewoon goede spareribs, al heb ik de spareribs van deze zelfde Kippie vestiging in het verleden beter gehad.

6,1, chapeau!Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Kippie?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.