SpareribLine

SpareribLine | Delft | Logo
  • Adres: Hugo de Grootstraat 96 | 2613 TW | Delft
  • Telefoonnummer: 0152124820
  • Website: spareriblinedelft.nl
  • Type: afhaalpunt met bezorgservice
  • Getest op: 27 juni 2021
  • Besteld: Spareribs Menu C Zoet
  • Prijs: € 19,95
  • Inclusief: 1 koude saus, rauwkost-aardappelsalade en gebakken aardappeltjes met spekjes (die ook vervangen kunnen worden door frites of gepofte aardappel met een kuipje kruidenboter)
  • Keuzes: Ketjap (zoet | pittig | pittig met knoflook | zeer pittig | zeer pittig met knoflook), Naturel (zonder marinade mild gekruid | zonder marinade pittig gekruid) en Piri piri (pittig)

Eerste indruk

Een vriend die ik ken van de camping is helemaal wild van de spareribs hier, dus moest het er maar eens van komen dat ik zelf ga ervaren hoe de spareribs hier smaken. Ik besloot vrij laat vanmiddag pas dat het SpareribsLine zou worden. Ik moet er een half uurtje voor rijden en vaak wint de luiheid het op zondagavond en bestel ik ergens in de buurt zodat het lekker aan huis gebracht. Maar met een temperatuur van bijna 30 graden was het geen straf om nog even een uurtje met de airco aan in de auto te zitten. Telefonisch besteld, was zo geregeld. Heel vriendelijk geholpen en de bestelling zou over een half uur klaarstaan. Dat is mooi, want ik doe er precies een half uur over om er te komen, aldus de navigatie van mijn auto.  

Na precies een half uur stond ik voor de deur bij SpareribLine. Het leuke van afhalen is dat je altijd een goede indruk krijgt van het bedrijf. De dames die mij hielpen waren uiterst vriendelijk, maar vanuit de keuken kwam best veel lawaai. Omdat het een grotendeels open keuken is hoor je als klant alles. Aan de voorbereidingen die getroffen werden lijkt het erop dat het hier ontzettend druk is. Dat is een goed teken!

Na circa 15 minuten wachten kreeg ik het bestelde eten mee en we konden weer terug naar huis. Het eten ruikt in ieder geval erg goed!

Wat is goed?

Laat ik beginnen met de verpakking. Die is uitstekend. Alles was nog lekker warm toen ik thuiskwam. Ook de aardappeltjes waren goed verpakt en warm. Dat maak ik niet vaak mee, meestal is bijvoorbeeld friet vrijwel koud als ik langer dan 20 minuten onderweg ben.

De spareribs zelf zien er lekker uit. Enorm veel marinade, de bodem van de bak ligt er vol mee, dus voor mij reden er gelijk even een kwast bij te pakken om de spareribs nog een keer lekker in te smeren. Wat ook opvalt is de enorme hoeveelheid. Het zijn zeker 2 volledige strengen, waar bij de concurrentie 1 streng vaak een klein portie is en 1,5 een groot portie. Niks mis mee dus.

De marinade ruik je gelijk. Ketjap overheerst enorm, zowel in geur als in smaak. Het is een prima marinade. Het vlees is ook goed. Een goede bite en het vlees valt niet zo van de botten, maar de botten bleven schoon achter. Het lijkt erop dat de spareribs volledig gegrild worden en dat er niet gekookt of gestoomd wordt. Wel heb ik het idee dat de spareribs op een ander moment voorgegaard worden en dat ze bij het afhalen enkel afgegrild worden en ingesmeerd worden met de door de klant gekozen marinade. 

De gebakken aardappeltjes, met nadruk op 'tjes', met spekjes waren lekker. Het is wat anders als normaal, maar ontzettend lekker. Goed gekruid, lekkere stukjes spek erdoor heen en ook hier weer een flinke portie.  

Wat kan beter?

Ik vond zelf de marinade wat heftig. Voor mij te heftig. Ketjap is vrijwel altijd een onderdeel van een zoete marinade, maar hier is het te aanwezig. Risico dat het restaurant hiermee neemt is dat het minder neutraal is. Sommigen zullen er weg van zijn, maar van mij (en mijn partner) had het wel iets minder gemogen. Ik weet niet of het een eigen marinade is, want de marinade komt mij bekend voor. Ik heb een soortgelijke marinade vaker bij de spareribs geserveerd gekregen. 

Het vlees van de spareribs is goed, maar kan beter als de kok het bereiden iets aanpast. Zoals ik hierboven al zei, ik heb het gevoel dat de spareribs voor een deel op een ander moment of bijvoorbeeld bij een slagersbedrijf al voorbereid worden. Dit betekent meestal dat de spareribs de koeling of zelfs vriezer ingaan. Dat idee heb ik hier, al sluit ik niet uit dat ik er volledig naast zit waar het gaat om de bereiding. Hoe dan ook, het vlees hoeft er niet zo af te vallen, maar het vlees kan wel iets sappiger.

Ik adviseer SpareribLine om toch eens te experimenteren met een andere en/of aangepaste zoete marinade waarbij ketjap minder aanwezig is. Daarnaast adviseer ik SpareribLine om eens te experimenteren met de bereiding. Kan het nog iets malser?

Ik wil wel benadrukken dat bovenstaande natuurlijk ook een kwestie van smaak is. Heb jij een andere ervaring? Laat het vooral hieronder bij de opmerkingen weten!

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van SpareribLine in Delft een 7. Ik heb veel betere gegeten, maar ook veel slechtere. Misschien heb ik gewoon pech gehad en hebben anderen betere ervaringen. Laat het dan vooral bij de reacties hieronder weten. Conclusie: prima spareribs met ruimte voor verbetering!

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 2.3333333333333 sterren
3 stemmen

Wat vind jij van SpareribLine?

Bekijk resultaten

Reacties

Taco
een maand geleden

Bezorgen jullie in Delfgauw?

SpareribFasns.nl
een maand geleden

Beste Taco,
U kunt uw vraag het beste direct aan SpareribLine Delft stellen. Voor de contactgegevens verwijs ik u graag naar spareriblinedelft.nl.
Groeten Lex (SpareribFans.nl)

G. Meijer
2 jaar geleden

Waarom bezorgen jullie niet meer in Emerald Delfgauw

SpareribFans.nl
2 jaar geleden

Beste G. Meijer,

Bedankt voor uw reactie.

Ik heb uw vraag doorgestuurd naar SpareribLine Delft.

Groeten Lex (SpareribFans.nl)

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.