'Restaurant Bar' Le Baffon

Le Baffon | Apeldoorn | Logo
  • Adres: Hoofdstraat 198 | 7311 BE | Apeldoorn
  • Telefoonnummer: 0555213141
  • Website: lebaffon.nl
  • Type: restaurant
  • Getest op: 21 juli 2021
  • Besteld: Gemarineerde spareribs (500 gram)
  • Prijs: € 16,95
  • Keuzes: 350 gram | 500 gram
  • Inclusief: knoflooksaus, rauwkostsalade, friet of gebakken aardappelen

Eerste indruk

Restaurant Bar Le Baffon is gevestigd aan het horecaplein van Apeldoorn. Het restaurant beschikt achterin over een open keuken en aan de voorzijde over een mooie serre. De openingstijden op woensdag tot en met zondag zijn van 16.00 uur tot einde gezelligheid. Het restaurant leent zich daarom ook uitstekend voor feesten, bruiloften en partijen. En na het eten kun je nog gezellig op stap in naastgelegen uitgaansgelegenheden aan het Caterplein, het kloppend uitgaanshart van Apeldoorn.

Le Baffon wordt gerund door de familie Buys. Meerdere generaties van de familie werken in het restaurant in zowel bediening als keuken. Je voelt je bij binnenkomst gelijk thuis en ik kon direct zien dat er veel vaste gasten komen. Er hangt een gemoedelijke sfeer, de bediening is uitstekend en ook de menukaart ziet er goed uit. Tot zover alles dik in orde bij Le Baffon.

Wat is goed?

De spareribs zien er lekker uit. Ook voldoende marinade, met onder de ribs op het bord nog een flinke hoeveelheid marinade. Kan ik persoonlijk altijd erg waarderen. De spareribs hebben een prima bite en het vlees komt perfect los van de botten, die overigens mooi schoon achterblijven. De spareribs waren dikbevleesd met hier en daar wel wat vet, maar dat stoorde niet. De kok van Le Baffon heeft de bereiding van spareribs hier prima onder de knie. 

De marinade heeft een hele neutrale smaak. Tijdens het eten nagedacht waar ik de smaak van ken en het lijkt een beetje op de jus waar mijn moeder vroeger draadjesvlees in stoofde. Ik noem het wel marinade, maar het was vrij dun en het leek wel op jus. De smaak was vrij neutraal, niet overdreven zoet en zeker ook niet pittig.

De gebakken aardappeltjes van Le Baffon zijn wel fantastisch, al was het portie voor 2 personen wat klein. Bijbestellen was mogelijk, maar het is mij niet bekend of dit dan ook in rekening gebracht wordt. De rekening is voor mij betaald door mijn gezelschap, dus ik weet het niet. Ik denk overigens dat het niet in rekening gebracht is.

Verder is het fijn dat je de keuze hebt uit een grote en een kleine portie. De grote portie is ongeveer 3 halve ribs en dat is prima voor een grote eter, waar ik mij onder reken. Prijskwaliteitverhouding is prima, zelfs nog wat aan de goedkope kant. Maar dit kan ook komen omdat vaker in de randstad eet en de prijzen hier waarschijnlijk gewoon hoger liggen. 

Tot slot is het fijn dat er meerdere vochtige doekjes bij de spareribs geleverd worden zodat je aan tafel je handen schoon kunt maken na het kluiven. Aan alles is gedacht!

Wat kan beter?

Ik heb een paar kleine tips voor 'Restaurant Bar' Le Baffon. Ik adviseer Le Baffon om de marinade iets dikker te maken zodat het minder waterig wordt. Dit kan bijvoorbeeld met honing, maar er zijn ook andere manieren. Ik adviseer ook om met extra ingrediënten te experimenteren om de marinade meer smaak te geven. Deze is nu erg neutraal. Ik heb overigens geen specifieke ingrediënttips. 

Tot had ik 1 stuk spareribs (het eerste stuk wat ik at) waar veel botresten tussen zaten. Die moet je dan met je tong in je mond scheiden van het vlees en uitspugen. Dat is gedoe, en je eet wat minder comfortabel omdat je bang bent dat je je tanden kapot bijt op zo'n stuk bot. Je ziet de stukjes ook boven aan het bord met botten liggen. Mijn advies is om de spareribs goed schoon te maken en botresten en/of kleine stukjes bot goed te verwijderen. Maar het kan gewoon pech zijn, ik had dit maar bij 1 stuk. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Le Baffon een 7. Ze zijn prima van smaak en de ontzettend lekkere gebakken aardappeltjes en uitstekende bediening krikken mijn beoordeling op naar een 7,5. Met een kleine aanpassing van de marinade ligt een 8 of hoger binnen bereik. Trek in spareribs? Ga gerust naar 'Restaurant Bar' Le Baffon in Apeldoorn. Je krijgt er geen spijt van!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van 'Restaurant Bar' Le Baffon?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.