Restaurant - Pizzeria De Nijl Soestduinen

De Nijl Soestduinen | Soest | Logo
  • Adres: Soesterbergsestraat 186 | 3768 MD | Soest
  • Telefoonnummer: 0356022933 | 0652070632
  • Website: denijlsoestduinen.nl
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 8 april 2022
  • Besteld: Spare-Ribs zoet
  • Prijs: € 18,50
  • Inclusief: patat, salade en saus
  • Keuzes: Zoet | Pittig | Hot | Caïro (met paprika, uien en champignons, +€1,-) | Hawaï (met ananas, +€1,-) | Hoceima (met stukjes shoarma, +€1,-) | Onbeperkt (+€5,-)

Let op!

Je kunt hier niet pinnen! Op de website staat een PIN-logo met een kruis erdoorheen. Ik pakte mijn pinpas en toen werd mij verteld dat er alleen contant betaald kon worden, al hoorde ik wel iets over betalen via telefoon (zal wel Tikkie zijn). Uiteindelijk heb ik contant betaald. Hou hier dus rekening mee als je langs gaat bij de Nijl. 


Eerste indruk

Sinds de uitreiking van de SpareribFans.nl Ribs Of The Year Award met Panorama druppelen de tips lekker binnen. Zo kreeg ik ook van spareribfan Jurjen een e-mail waarin hij mij attendeerde op lekkere spareribs in Soest. Volgens Jurjen zijn de spareribs van Restaurant - Pizzeria De Nijl Soestduinen heerlijk sappig en goed van smaak. Dat moeten we dan zelf maar eens proberen!

Het campingseizoen is weer aangebroken en ik heb vandaag de laatste grote dingen gebracht. Verder even de kachel en de boiler klaar gemaakt. We kunnen weer gaan kamperen! Ik zou een uurtje wegblijven, maar uiteindelijk ben ik er vrijwel de hele middag geweest en dan krijg je toch een beetje honger. Tot mijn schrik zag ik op Google dat De Nijl al om 20.00 uur sluit. Het was net voor 20.00 uur en toch maar even gebeld. De keuken sloot om 20.00 uur maar als ik er direct aan kwam kon ik nog wat bestellen. Met 140 op de linkerbaan naar Soest gescheurd en even voor half negen parkeerde ik op een parkeerplaats aan de overkant van de weg.

De Nijl is een mooi restaurant in een natuurlijke omgeving. Na een dag wandelen door de natuur kun je hier prima uitrusten met een lekker bord eten. Maar je kan natuurlijk ook dat hele natuurlijke overslaan en gewoon direct voor een lekker bord vlees gaan. Of je vrouw het bos in sturen en zelf lekker gaan eten. Bedenk het zelf maar. 

Ik weet niet of het de bedoeling was om daar nog te gaan eten, want er was wat consternatie over afhalen, maar uiteindelijk kon ik gewoon nog zitten en ben ik keurig geholpen. Het broodje vooraf was gemaakt van een soort pizzadeeg. Erg lekker, de pizzeria naast mijn eerste winkel deed dit ook, dus ik was er bekend mee.

Wat direct opvalt is de ruime keuze aan spareribs in maar liefst 6 smaken. Bekend zijn natuurlijk zoet, pittig en hot, maar als je wat anders wilt dan de standaard smaken kun je gaan voor Caïro (met paprika, uien en champignons), Hawaï (met ananas) of Al Hoceima (met stukjes shoarma). Tot slot kun je de spareribs onbeperkt bestellen voor een meerprijs van 5 euro. 

Ik had al direct het gevoel dat de spareribs hier weleens erg lekker zouden kunnen zijn. De Nijl wordt gerund door een Egyptenaar en die kunnen nou eenmaal erg lekkere spareribs maken. Zo was de Egyptische Sam van Sam's King Ribs in De Meern de winnaar van de SpareribFans.nl Ribs Of The Year Award 2021, gevolgd door de Egyptische Zakaria van Snackland in Huizen. En daarnaast is Utrecht ruim vertegenwoordigd in het bovenste lijstje van het algemeen klassement. Gaan we hier weer een award uitreiken?

Wat is goed?

Jurjen heeft gelijk, de spareribs zijn hier erg lekker! Het bord werd voor mij neergezet en ik zag het gelijk: dit zijn lekkere spareribs. Bereidt op houtskool, lekker sappig en met een heerlijke marinade. Precies zoals het hoort!

Het vlees is erg mals en laat bij aan aanraken al los van het bot. Echte fall-off-the-bone spareribs. Je moet ervan houden, want je moet niet verbaasd zijn als je bij het oppakken alleen een stuk bot in je hand hebt. De spareribs zijn mooi schoon gemaakt, ik heb geen harde stukjes kunnen vinden. 

De marinade is zoet en erg lekker. Een eigen recept, want ik heb de marinade niet eerder geproefd. Onder de spareribs lag nog een flinke plas marinade op het bord, lekker om de ribs nog eens doorheen te halen voordat je ze opeet. 

Ook de friet was erg lekker. Het waren een soort krulfrieten en waren een beetje krokant. Ik vond ze erg lekker. 

Eigenlijk is alles hier dik in orde en ik kom zeker nog eens terug!

Wat kan beter?

Persoonlijk vind ik dat spareribs wel een een goede bite moeten hebben. Het is de kunst om een goede balans te vinden tussen voorgaren en afgrillen. Persoonlijk denk ik dat de spareribs hier te lang gestoomd worden. Hierdoor verliest het vlees wat smaak, maar wordt het wel lekker sappig. De erg lekkere marinade compenseert dit en de houtskoolgrill geeft er nog een lekkere smaak aan. Ik vind het prima zo, maar ik denk dat het nog lekkerder kan zijn als het voorgaren aangepast wordt en het vlees nog meer smaak krijgt. Tot slot kun je hier niet pinnen, al kreeg ik wel de indruk dat er via telefoon (Tikkie o.i.d.) betaald kan worden bij nood. 

Beoordeling

Bij Restaurant - Pizzeria De Nijl Soestduinen kun je terecht voor hele lekkere spareribs. Lekkere sappige spareribs met een heerlijke marinade en ook nog bereid op een houtskoolgrill. Als ze net even iets minder fall-off-the-bone zijn, dan zouden ze een 9 of hoger krijgen, maar voor nu is het een dikverdiende 8,5. De Nijl Soestduinen mag zich officieel leverancier van SpareribFans,nl Topribs noemen!

8,5, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op dinsdag 10 mei 2022 hebben wij Restaurant - Pizzeria De Nijl Soestduinen in Soest officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Restaurant - Pizzeria De Nijl Soestduinen.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 3.4 sterren
5 stemmen

Wat vind jij van Restaurant - Pizzeria De Nijl Soestduinen?

Bekijk resultaten

Reacties

Hanneke van Drie
een jaar geleden

De prijs 18.50 klopt niet vd spare ribs. Die prijs is tegenwoordig al 20 euro!

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.