Petit Restaurant Pyramide

  • Adres: Kerkstraat 4 | 2201 KM | Noordwijk
  • Telefoonnummer: 0713648909
  • Website: geen website kunnen vinden
  • Type: restaurant met afhaalservice
  • Getest op: 13 februari 2022
  • Besteld: Specialiteit Pyramide - Spare-ribs, gemarineerd en op de grill bereid
  • Prijs: € 16,00
  • Inclusief: salade, gekruide patat en knoflooksaus

Eerste indruk

Vandaag is Pyramide in Noordwijk aan de beurt.  Het restaurant staat al een tijdje op mijn lijstje en omdat dit restaurant nogal eens voorbijkwam in de reacties onder het bericht van Panorama op Facebook moest ik snel maar eens langsgaan. Het bericht op de Facebook-pagina van Panorama n.a.v. de Ribs Of The Year Award 2021 heeft veel reacties opgeleverd. Op dit moment zijn het er 210 waarin allemaal restaurants genoemd worden waaronder dus ook Pyramide in Noordwijk. Aangezien Noordwijk voor mij maar een klein half uurtje rijden is ben ik gelijk maar eens langsgegaan.

Telefonisch besteld, was zo geregeld. Het is mij niet duidelijk of ze meerdere smaken hebben. Ik bestelde zoete en toen de dame aan de telefoon iets doorgaf aan de kok vroeg ik of zoet het meest gekozen werd. Toen zij ze dat ze standaard een licht pittige marinade hebben. Gevraagd of die het meest gekozen werd en dat was zo. Aangegeven dat ik dan die marinade graag wil. Ik moest ook nog even tanken, dus aangegeven dat ik er over ongeveer 40 minuutjes zou zijn. Er werd mij wel direct verteld dat je er NIET kunt pinnen. Belangrijk dus voor als je langsgaat. 

Pyramide was makkelijk te vinden. Parkeren kan tegen betalen eenvoudig in de buurt voor een relatief laag tarief. Ik moest een straatje doorlopen langs een soort winkelcentrum en dan links de Kerkstraat in. Bijna aan het einde is Pyramide gevestigd. Op het raam staat 'Petit Restaurant' en als je binnenkomt weet je waarom. Het is hier echt mini. Hoe doet me een beetje denken aan de shoarma tent waar je kacheltje lam na het stappen nog even een bak vlees komt eten. Online geen menukaart kunnen vinden, ook geen website trouwens of actieve Facebook pagina. Daarom een foto gemaakt van het menu zodat je kunt zien wat ze allemaal verkopen naast spareribs. 

Ik had de indruk dat het vrij druk is met bestellingen. Een paar mensen die niet van tevoren gebeld hadden en eten wilden bestellen moesten drie kwartier wachten aldus de enigszins norse kok. Mijn bestelling was gelukkig bijna klaar en na nog geen 10 minuten geparkeerd te hebben kon ik weer op huis aan. Ik rook de lekkere spareribs al in de auto. Veelbelovend!

Wat is goed?

Wat een mazzel heb ik weer vandaag. Na lange tijd kon ik vorige week een Topribs Award uitreiken aan Amigos in Bodegraven en deze week is het Pyramide in Noordwijk die in de prijzen valt. Want deze spareribs zijn echt bijzonder lekker!

Eerst heb ik het eten uitgepakt. De spareribs waren een flinke portie. Het waren 16 botten, dus het was ongeveer 1,5 streng. Een goede zak friet erbij, evenals salade en knoflooksaus. De spareribs leg ik voor de foto altijd even op een bord en met een kwastje heb ik de in de verpakking achtergebleven marinade nog even over de ribs gesmeerd.

De marinade is bijzonder. Er is een ingrediënt erg aanwezig, maar ik kon niet echt thuisbrengen wat het is. Het was voor mij niet storend, maar het maakt de marinade wel uniek van smaak. Ik heb niet eerder een marinade als deze geproefd. Ik ga er dus vanuit dat het een eigen recept is. Ik vond de marinade zelf niet licht pittig, eerder zoet, maar wel lekker fris van smaak. Niet zo'n honingmarinade, eerder een soort BBQ-marinade. 

Er zat een lekkere strook vlees tussen de botten. Het waren een mooie ribbetjes, zonder harde stukken of halve botten aan het uiteinde. Gewoon een lekkere sparerib met veel vlees, goed van smaak en met een lekkere marinade. 

Wat kan beter?

Ik heb een paar kleine dingetjes. Om te beginnen de verpakking. Alles zat bij mij onder de marinade omdat het eruit gelopen was. Je ziet het ook op de foto. Daarnaast koelt het snel af. Mijn advies aan Pyramide is om nog folie te wikkelen om de verpakking. Zo blijft de marinade binnen en de ribbetjes blijven langer warm. 

Dan nog het vlees. Ondanks dat het vlees prima los kwam van het bot en de botten mooi schoon overblijven was het vlees net even te taai of droog. Misschien kan Pyramide was experimenteren met de bereiding om het vlees iets sappiger te krijgen. Het hoeft niet zo van het bot te vallen, maar het kan wel iets beter als hoe het nu is. Maar dit zijn echt details, want de spareribs bij Pyramide zijn gewoon bijzonder lekker. Ik ben natuurlijk enorm benieuwd naar de mening van anderen. Laat het daarom gerust hieronder weten. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van Petit Restaurant Pyramide in Noordwijk een 8. Dit zijn gewoon uitstekende spareribs. Een bijzonder lekkere marinade en een mooie strook vlees tussen de botten. Als Pyramide de bereiding aanpast om de spareribs nog wat sappiger te maken ligt een 8,5 of hoger binnen bereik. Petit Restaurant Pyramide in Noordwijk mag zich officieel leverancier van SpareribFans,nl Topribs noemen!

8, chapeau!


Winnaar SpareribFans.nl Topribs award

Op maandag 7 maart 2022 hebben wij Petit Restaurant Pyramide in Noordwijk officieel laten weten dat ze de SpareribFans.nl Topribs award gewonnen hebben. Per post hebben wij een poster en stickers verzonden. De ontvangst hiervan is nog niet aan ons bevestigd. Wij zijn nog in afwachting van een antwoord op diverse vragen zodat we hier een leuk stukje kunnen schrijven over Pyramide.
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 4.1428571428571 sterren
7 stemmen

Wat vind jij van Petit Restaurant Pyramide in Noordwijk?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.