Burger 66 & Ribs / Bel Air Diner

Burger 66 / Bel Air Diner | Leiden | Logo
  • Adres: Noordeinde 49 | 2311 CB | Leiden
  • Telefoonnummer: 0713627704
  • Website: pokeandbbqbarbelair.ultimatumapp.com
  • Type: restaurant met afhaal- en bezorgservice
  • Getest op: 3 juli 2021
  • Besteld: Spareribs for one (Sweet honey ribs)
  • Prijs: € 19,95
  • Inclusief: Steakhouse friet en Homemade American coleslaw salade
  • Keuzes: Sweet honey ribs | Sweet spicey ribs | Hot ribs

Eerste indruk

Bij Burger 66 is er niet echt sprake van een eerste indruk. Ik ken het restaurant al van de tijd dat ze als Bel Air Diner in Leiderdorp gevestigd waren aan de buitenzijde van winkelcentrum Winkelhof. Het was toen een heel hip restaurant in Amerikaanse stijl waar ze een ontzettend lekkere vanille milkshake hadden. Ik kan me voorstellen dat die locatie toen wat lastig was en Bel Air Diner het pand waar vroeger cocktailbar Fandango's gevestigd was betrok toen dit vrij kwam. Ik heb er al vaker spareribs besteld, dus ben bekend met het eten daar. 

Mijn vriendin had al bijna besteld via Thuisbezorgd toen ik erachter kwam dat je ook via de eigen website kan bestellen. Bestelling bij Thuisbezorgd dus afgebroken en rechtstreeks besteld bij de website van Burger 66 / Bel Air. Dat scheelt (voor het restaurant) weer commissie voor Thuisbezorgd! Gekozen voor 'zo snel mogelijk' als bezorgtijd en na ruim een uur ging de bel en werd het eten gebracht.

Wat is goed?

De bestelling van vandaag was anders dan ik gewend ben van Burger 66 / Bel Air Diner. De spareribs waren anders bereid. De vorige keren, en dat is al weer even terug (denk aan minimaal een jaar geleden, maar kan ook langer terug zijn), waren de sappiger en naar mijn idee (veel) langzamer gegaard. Het vlees was op zich goed, maar niet bijzonder. Net aan een voldoende. Er was marinade aanwezig, die op zich ook prima smaakte, maar die wel helemaal opgedroogd was. Een teken dat er na het afgrillen niet nog even extra gemarineerd wordt. De steakhouse friet was uitstekend daarentegen. 

Wat kan beter?

Helaas voor Burger 66 / Bel Air Diner heb ik hier toch wel een paar puntjes waar ruimte is voor verbetering.

Allereerst waren de spareribs niet echt warm meer. Dat komt door de eenvoudige verpakking. Ik adviseer Burger 66 / Bel Air Diner om de huidige verpakking in te wisselen voor een aluminium wegwerpbak en deze bak dan bij voorkeur nog in te pakken in aluminiumfolie.. Mijn ervaring is dat de spareribs daar veel langer warm in blijven. 

Dan de marinade. Die is op zich best oké, maar wel wat flauw. Dit kan ook komen doordat de marinade helemaal opgedroogd is. Ik adviseer Burger 66 / Bel Air Diner om eens te experimenteren met wijzigingen in het recept en om daarnaast na het (af)grillen van de spareribs deze nog een keer flink in te kwasten met marinade.

Verder vond ik de bereiding 'vroeger' beter. Als ik het mij goed herinner waren de spareribs vroeger stukken malser en sappiger en hield ik mooie schone botten over. Vandaag was dat echt anders. Zoals je kunt zien op de foto bleven de botten niet mooi schoon achter. Je merkt het al bij het eten. De ervaren spareribeters snappen wat ik bedoel, als ik zeg dat bij een hap het vlees aan de bolle kant boven meerdere botten meekomt. Dit komt omdat de spareribs vrij droog zijn en de korst van het vlees hard wordt. Vroeger was dit echt beter, misschien kan Burger 66 / Bel Air Diner eens kijken of hier iets aan te doen is zodat de oude vertrouwde kwaliteit weer terug kan komen?

Tot slot, maar dat is een detail, is een vochtig doekje altijd fijn bij de spareribs zodat je aan tafel al je handen schoon kunt maken. Deze werd niet meegeleverd, maar dat is (helaas) vaker zo. 

Beoordeling

De spareribs van vandaag komen bij mij echt niet verder dan een 6 of 6,5. Maar ik heb in het verleden ervaren dat Burger 66 / Bel Air Diner beter kan. Tel daarbij nog op de uitstekende friet wat maakt dat ik voor nu ga voor een 7. Maar dan ga ik er echt vanuit dat ik vandaag gewoon even pech heb gehad. Heb jij een andere ervaring met Burger 66 / Bel Air Diner? Laat het vooral weten bij de opmerkingen.

7, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van Burger 66 / Bel Air Diner?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.