De Garderense Berg

De Gardense Berg | Garderen | Logo
  • Adres: Putterweg 59 | 3886 PB | Garderen
  • Telefoonnummer: 0577461608
  • Website: degarderenseberg.nl
  • Type: restaurant met all-inclusive arrangement
  • Getest op: 13 augustus 2021
  • Besteld: all-inclusive arrangement (2 uur)
  • Prijs: € 29,50
  • Keuzes: 2 uur | 2,5 uur | 3 uur
  • Inclusief: onbeperkt eten + onbeperkt drinken

Eerste indruk

Ondanks dat ik mijn spareribshobby erg serieus neem en iedere kans om ergens spareribs te proeven aangrijp moet ik mij soms weleens aanpassen aan gezelschap. Zo werd het vanavond een all-you-can-eat restaurant in Garderen. Op de camping gehoord dat het eten daar erg goed is. Ook over de spareribs hoorde ik positieve geluiden.

Ik kan me niet herinneren ooit bij een all-you-can-eat restaurant lekkere spareribs gegeten te hebben. Ondanks dat spareribs bij de meeste vreetschuren naar mij schreeuwen 'pak mij niet' probeer ik ze altijd toch, gewoon om weer eens echt slechte spareribs te proeven. Dan smaken ze de volgende keer weer beter. Ik schrijf er in de regel ook nooit recensies over aangezien er geen all-you-can-eat restaurant is wat claimt gespecialiseerd te zijn in spareribs.  

Bij binnenkomst is gelijk te merken dat ook dit all-you-can-eat restaurant in oosterse handen is. Niets mis mee, heb ik alleen maar positieve ervaringen mee. Het is een verzorgd restaurant en niet enorm groot. Wat gelijk opvalt is dat er ruime keuze is. Vis en vlees, vers bereid waar je bij staat, maar ook voldoende bakken met allerlei soorten eten in buffetvorm. Betalen hoeft niet bij binnenkomst, maar mag achteraf. We hoefden niet te wachten en konden gelijk aan tafel. Het feest kan beginnen!

Wat is goed?

Bij het eerste rondje langs het buffet zag ik de spareribs gelijk liggen. Ze zagen er lekker uit en de geur, maar ook hoe ze eruit zagen, deed me denken aan spareribs van een Thais restaurant in Voorschoten, waar de spareribs helaas niet meer op het menu staan. De spareribs zijn al in stukjes gesneden van 1 bot met vlees. Dat eet prima! Eerst even 2 stuks gepakt om te proeven.

Ze smaken inderdaad zoals de spareribs van het Thaise restaurant in Voorschoten. Niet exact hetzelfde maar ze komen in de buurt. De smaak is uitstekend en ze waren zelfs een beetje krokant met wat hardere buitenkant. De marinade was erg plakkerig (sticky. Bij navraag werd mij verteld dat het een ketjap marinade is volgens eigen recept.

Wat ik weet van de Thaise kok uit Voorschoten is dat zij de spareribs eerst in een soort rijstkoker doet, ze daarna invriest en als ze besteld worden gaan ze zo vanuit de diepvries in de wokpan met marinade en groente. Ik was in de veronderstelling dat de bereidingswijze bij De Garderense Berg vergelijkbaar is, maar bij navraag werd mij verteld dat de spareribs hier enkel in de oven gaan en niet in de wokpan. De wat krokantere en/of hardere buitenzijde komt dan door een uitstekende grillstand van de oven of door het feit dat de spareribs al even in een warmhoudbak liggen.

De spareribs zijn vrij dikbevleesd met toch wel wat vet ertussen maar het stoorde mij totaal niet. Ik heb niet veel spareribs op, in totaal 2 botjes met vlees de eerste ronde en daarna nog 6 botjes met vlees. In totaal zo'n 8 botjes met vlees dus wat neerkomt op ongeveer 3/4 streng. Want een voordeel bij een all-you-can-eat restaurant is dat je ook nog wat anders kan proberen.  

Wat kan beter?

De spareribs bij De Garderense Berg zijn uitstekend. Zeker voor een all-you-can-eat restaurant zijn ze gewoon top. De tips hieronder zijn dus echt enkel toegevoegd omdat ik simpelweg iets moet schrijven hier.

Mocht er voor De Garderense Berg een manier zijn om de tijd dat ze in de warmhoudbak liggen te verkorten dan zou dat de kwaliteit ten goede komen en is een Topribs Award echt binnen bereik. Mogelijk worden ze dan iets minder krokant en is de marinade iets sappiger. Het was voor mij nu moeilijk om in te schatten hoe lang geleden de spareribs bereid zijn. Maar eigenlijk ben ik al ontzettend tevreden met deze kwaliteit spareribs. Ook is de prijskwaliteitverhouding hier echt uitstekend, want voor een prijs van nog geen € 30,00 kun je jezelf hier echt helemaal volproppen. 

Beoordeling

Op dit moment geef ik de spareribs van all-inclusive restaurant De Garderense Berg een 7,5. Ze zijn echt bovengemiddeld goed en zelfs uitzonderlijk goed als ik het vergelijk met de gemiddelde spareribs van andere all-you-can-eat restaurants. Trek in spareribs? Ga gerust naar De Garderense Berg, je krijgt er geen spijt van!

7,5, chapeau!
Wat vind jij van deze beoordeling?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat vind jij van De Garderense Berg?

Bekijk resultaten

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Huisregels

Ga respectvol om met ondernemers. Om verschillende redenen kunnen de spareribs een keer tegenvallen, of kan een personeelslid zijn of haar dag niet hebben. Onnodig kwetsende of irrelevante opmerkingen worden door ons verwijderd.

Naam wordt geplaatst bij uw reactie, e-mailadres niet.